background preloader

Koodiaapinen - Opettajan opas koodaukseen koulussa

Koodiaapinen - Opettajan opas koodaukseen koulussa

http://koodiaapinen.fi/

Related:  Ohjelmointi - CodingKOODAUSjaakkopetteriCodingOhjelmoinnin opettaminen

Ylen sisältöjä tarjolla avoimena datana Haluamme toimia avoimesti, ja avata myös ohjelmia varten kerättyä dataa suomalaisten saataville. Open data eli avoin tieto on yksi tavoistamme tuoda yhteistä kulttuuripääomaa kaikkien saataville. Yle julkaisee erilaisia sisältöjä tai niiden metatietoja yhä enemmän avoimena datana. Seuraavien linkkien takaa voit ladata tiedostoja ja aineistoja. Listasta löytyy muun muassa videota ja audiota Ylen arkistosta sekä uutisten aineistoa, kuten Ylen vaalikoneen datat useammalta vaalivuodelta. Jokaisen aineiston kohdalla on myös kuvaus materiaalin käyttöehdoista.

8 teesiä koodauksesta koulussa Tieto- ja viestintätekniikka (TVT, ICT) ja koodaus tulevat suomalaisiin peruskouluihin. Aiheesta on jo julkaistu fiksuja kirjoituksia, joten tiivistän omat ajatukseni kahdeksaan teesiin. Lopussa kolme vinkkiä, joilla opettaja kuin opettaja pääsee kärryille. Koulussa ei koodata poliisille uutta tietojärjestelmää, vaan luultavasti jotain tällaista.

Mediakasvatus Materiaaleja mediakasvatuksen parissa työskenteleville. Lisäksi materiaaleja, jotka tutkivat mediaa maailmankuvan muokkaajana. Valokuvia virikkeiksi Alakoulu Medialukutaitoa vastamainoksista Eetin vastamainosoppaan avulla alakoululaisetkin oppivat tarkkailemaan markkinointiviestintää sekä keskustelemaan tuotteiden taustalla olevista ilmiöistä (ympäristö, ihmisoikeudet yms.).

Racket Turtle (versio 0.5) Racket Turtle on kehittänyt itselleen kesän aikana uusia taitoja. Nyt kynän paksuutta ja viivan tyyliä voi muutella, taustan värin voi vaihtaa ja Turtlelle voi aktivoida myös "leimasintoiminnon". Lisäksi piirtoalueen kokoa ja piirtonopeutta voi säätää. MOOC Koodiaapinen-MOOC eli massiivinen avoin verkkokurssi ohjelmoinnista ja automatisointiajattelusta peruskoulun opetuksessa on suunnattu kaikille peruskoulun opettajille, mutta muutkin aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. MOOC on osallistujille maksuton. Kaikki aiheeseen liittyvä materiaali on verkossa julkisesti nähtävillä, eli kirjahankintoja ei edellytetä. Kevään 2016 MOOC-toteutus MOOC järjestetään toisen kerran keväällä 2016. Kurssi avataan viikolla 8, siis 22.2.2016.

Koodaus kouluun -seminaari Uusi peruskoulun opetussuunnitelma tuo koodauksen koulun arkeen. Miten koodausta tulisi opettaa? Pitääkö lasten oppia suoraan ammatilaisten koodauskäytännöt tai ajattelutavat, vai onko kyse jostain ihan muusta? Tule kuuntelemaan TKP-lähestymistavan asiantuntijaa Kaliforniasta ja sen jälkeen kriittistä paneelikeskustelua. Ajankohta: 9.3.2015 klo 16-19 Sijainti: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Helsinki, Pasila, Ratapihantie 13, luokka 1010.

Qr-sovelluksia Windows 8.1 -laitteille Kokeilin useita Windows-kaupasta löytyviä qr-sovelluksia etsiessäni sopivinta pienten koululaisten käyttöön. Tässä huomioita niistä. Testasin sovelluksia Dell-hybridilaitteella. Yhteiset pelisäännöt Yhteiset pelisäännöt Koodikummi toimintaa ohjaava tavoite on edesauttaa koodauksessa tarvittavien taitojen opettamista ja oppimista riippumatta siitä kuka opetuksesta vastaa. Lisäksi tavoite on edesauttaa koodauksen opettamiseen pedagogisesti fiksun, avoimen ja laadukkaan sekä monimuotoisen oppimateriaalin syntymistä ja kehittymistä. Tavoitteeseen ei päästä vain tuottamalla laadukasta materiaalia. Materiaalin tulisi mahdollisuuksien mukaan tukea uuden opetussuunnitelman mukaista opetusta ja tavoitteita.

Gambas – Wikipedia Gambas on avoimen lähdekoodin BASIC-sukuinen olio-ohjelmointiominaisuuksilla laajennettu ohjelmointikieli. Gambas sisältää integroidun ohjeimointiympäristön, joka on ohjelmoitu Gambasilla itsellään. Gambas muistuttaa erittäin paljon Visual Basic -ohjelmointikieltä ja osa Visual Basicillä tehdyistä ohjelmista toimiikin lähdekoodia muuttamatta Gambasissa. Gambas ei ole kuitenkaan Visual Basic -klooni, ja kielten välisiä eroja onkin syntynyt parantaessa syntaksia ja sisäistä logiikkaa. Tiedote: Koodikerho opettaa koululaisille tulevaisuuden yleissivistystä - Koodikerho.fi Koodikerho on valtakunnallinen verkosto, joka tarjoaa ohjelmoinnin opetusta koululaisille. Kerran viikossa järjestettävät iltapäiväkerhot avaavat lapsille uuden oven tietotekniikan maailmaan ja kehittävät taitoja, joita tämän päivän tietoyhteiskunnassa voi verrata lukemiseen ja kirjoittamiseen. Koodikerho.fi-sivuston matchmaking-toiminnan tavoitteena on saattaa yhteen koulut, kerhojen vetämisestä kiinnostuneet aikuiset ja innokkaat oppilaat. Syksyllä 2014 startannut Koodikerho on tarkoitettu lapsille kolmannelta luokalta alkaen.

Hyvät käytännöt Teema(t):

Related: