background preloader

Ipadbok

Ipadbok
Related:  IPadsiPadIKT

Kahoot! Idag tänkte jag ge ett konkret tips på ett roligt och användbart verktyg i undervisningen, nämligen Kahoot. Har du aldrig spelat Kahoot så kan man bäst förklara det genom att säga att det är en interaktiv frågesport, där du som lärare skapar frågor och svarsalternativ och där sedan eleverna kopplar upp sig mot spelet och spelar tillsammans. Kahoot kan t.ex användas för att kolla av vilken förförståelse eleverna har inför ett arbetsområde, det kan användas för att se om eleverna förstått flippen, genomgången eller texten de läst. Tyskläraren i mitt arbetslag sa direkt att detta är något som hon hade kunnat tänka sig att använda för att snabbt kolla glosor eller ha som mindre läxförhör. Som lärare skapar du först ett konto. När du skapat ett konto så väljer du vad det är du vill göra. Sen är det bara att sätta igång att skapa frågor. När du känner att du är klar, klickar du på ”save and continue”. Under tiden går eleverna in på adressen kahoot.it. Test av kunskap – under tidspress :)

10 Important Questions To Ask Yourself Before Deploying iPads 10 Important Questions To Ask Yourself Before Deploying iPads by Terry Heick Usually, iPad deployment will focus more on budget issues, apps, networking logistics, check-in and check-out procedures, school and district tech-use policies, hardware precautions, and aspects of classroom management. To begin thinking more broadly about iPads in an educational environment, consider the following questions. 1. What are the goals for iPad implementation? 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Also worth considering: How committed are you to overcoming unforeseen challenges? These kinds of questions can help you get the most out of the iPad’s use in your classroom. Would love to see others we missed in the comments section. Image attribution flickr user flickeringbrad

Föreläsningslänkar Hej Hoppas ni fick med er något ni kan använda i er undervisning från min föreläsning. Tipset är att börja med att skapa ett konto på Pearltrees.com sedan kan ni samla de länkar som passar just er! Här nedan kommer de länkar som jag hänvisar till: (uppblandat med lite tysklärarhumor!) www.bruunsklassrum.blogspot.com Min instruktionsblogg- i kanten på bloggen finns mina presentationsbloggar Karin Brånebäcks blogg - Nybörjarguiden www.getkahoot.com Skapa Quiz Plickers.com o Kaizena - Lite som Kahoot fast utan teknik! Samla tankar. www.webbstjarnan.se Webbstjärnan - tävlingen med den bra supporten Daniel Barker Se hur Daniel gör sina flippfilmer Skärminspelningsverktyg för dator www.voki.com Skapa animerad film www.goanimate.com Skapa animerad film Skapa animerad film www.animoto.com Skapa film genom att välja bland dina foton. www.padlet.com Virtuell anslagstavla https. Mycket nöje!

32 appar inför höstterminen 15/16 Här kommer min lista med iPadappar som kommer finnas på alla iPads i Lysekils kommun åk 1-6. Alla appar var, när jag gjorde den, ”gratis” för eleverna:) Tanken är att detta ska vara en bas-lista för skolorna och sedan kan varje skola eller pedagog önska andra appar att komplettera med. Speciallärarna har också fått en genomgång av vilka appar som de inte får missa att göra reklam för. Se längre ner på sidan. Kommunen har Microsofts Office 365 så därför ligger Officepaketets appar med i mitt paketet. Vi har kommunlicens på NE och då ingår apparna nedan till alla elever. Räkna av NE Berätta av NE Stava av NE Sortera av NE Skriva av NE Pussla av NE Word– ordbehandling (Office 365)Powerpoint– presentation (Office 365)One note- anteckningsböcker att dela med sina elever för att följa deras utveckling och kunna ge feedback. Speciallärarnas genomgång kommer här:) Manual till iMovie Manual till Garageband Listan kan komma att uppdateras när andra appar dyker upp som passar in i vår bas-lista. Relaterat

Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite…. | iPad i Östersund Har man en iPad som varit med länge så kan man uppleva att den blir seg och trött. Sedan brukar man uppleva att det är slut på minne direkt, man raderar bilder, filmer och appar men det är ändå fullt på iPaden. Men man behöver inte köpa en ny i det läget utan börja med att säkerhetskopiera iPaden till iTunes på din dator. i iTunes ser man vad det är som tar plats och efter ett tag så är det mest med övrigt (gult) på iPaden som tar plats vilket man måste ta bort. Börja som sagt med att koppla in iPaden till datorn, öppna iTunes och välj säkerhetskopiera. När det är raderat så koppla in iPaden till datorn och starta upp iTunes om du tagit ut sladden. Här väljer man att återställa den som en kopia och du hittar igen din säkerhetskopia i rullisten. Nu är det bara att vänta och låta den återskapa iPaden till dig! Här nere ser ni skillnaden före och efter: Före: Efter: Jag har inte raderat något innehåll från min iPad utan allt finns kvar men allt onödigt är borta! Lycka till! /Monica I "Allmänt"

#SETT2015 STL – skriva sig till lärande med digital teknik och formativ bedömning Nästa föreläsning på SETT handlade om en forskarstudie där man från årskurs 1 arbetar på de digitala arenorna och med formativ återkoppling och kamratbedömning för att skapa de bästa förutsättningarna för alla elevers läs- och skrivutveckling. Man lägger mycket kraft på samarbete och interaktion, eleverna läser varandras texter och ger återkoppling med hjälp av digitala verktyg. Länk till forskningen. Annika Agelli Genlott arbetar som skolutvecklare i Sollentuna kommun och är doktorand vid Örebro Universitet. Mål och syfteSynligt lärandeÅterkopplingSjälvreflektion datorer och lärplattordigitala lärresurserwebbsiterappar Om man kombinerar dessa, formativa nyckelfaktorer och IKT och adderar kamratåterkoppling och samarbete så händer det spännande saker med resultaten! Den sista gruppen elever har IT-verktyg men inte samarbetet och de formativa verktygen.

Garageband, manual för nybörjare Nu finns ännu en manual för nybörjare med bilder och enkla beskrivningar, denna gång Garageband. Klicka på bilden för att läsa eller ladda ner:) Du finner min manual för iMovie i samma serie här: Relaterat iMoviemanual för nybörjare Jag har skapat en manual för nybörjare till appen iMovie. I "Allmänt" Skolstart med iktsidan- startpaket till iPad med gratis appar I Lysekils kommun startar vi nu ett iPadprojekt som kommer att löpa under tre år, där målet är att alla elever årskurs 1-6 ska få en egen iPad att använda i skolarbetet. Hur löser man musikundervisningen med kraven i Lgr11 Fick ett spännande mail från en pedagog som jag gärna delar med mig av: Hej Tove!

logopedisa Uppdaterade länkar I boken Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen finns en del länkar. Vissa av dem kommer att ändras; en del sajter lägger ner och nya uppstår. Det är så i livet. Nedan lägger jag in länkar som är någorlunda uppdaterade. Jag kan inte kontrollera dem minutiöst, men jag hoppas att de ska vara en hjälp för dig att hitta vidare. Vad bra, då behöver du inte skaffa boken! Klotterplank Linoit: www.linoit.com. Padlet: www.padlet.com. TodaysMeet: www.todaysmeet.com. VoiceThread: www.voicethread.com. AnswerGarden: www.answergarden.ch. Twiddla: www.twiddla.com. Solvr: www.a.freshbrain.com/solvr. Tankekartor på nätet Bubbl.us: www.bubbl.us. Google drive: www.drive.google.com. Gemensamma dokument Google Drive: www.drive.google.com Välj Document. MeetingWords: www.meetingwords.com TitanPad: www.titanpad.com PrimaryPad: www.primarypad.com Wiki Wikispaces: www.wikispaces.com/content/for/teachers. Wikia: www.wikia.com. PBWorks: www.pbworks.com/content/edu-classroom-teachers Blogg Moobis: www.moobis.se

Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp!Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Då kan detta inlägg vara bra, för att se hur andra byggt upp sina bloggar för att få idéer eller inspiration.Pinned: 4 Sep 2014 Två gratisverktyg för skärmdumpar och filmerPinned: 13 Aug 2014 I det femte avsnittet av Sfi-podden med livshistorier berättar Moe Asraei sin historia.

Inspiration ipad i skolan Här kommer jag att presentera några appar i varje ämne. Fler appar, utvärdering och priser hittar ni på dessa sidor:www.skolappar.nuwww.kunskapsplattan.sewww.pappasappar.nu Skapande appar: SLI.SE app – Titta på film på AV-Media är inspirerande till att själv skapa. Detta är en iphoneapp, ge eleverna elevinlogg . PuppetPals (exempel på film) – gör en egen dockteaterPicCollage – skapa bildkollageiMovie – Skapa film och bildspel (se mer om iMovie)BookCreator – Skapa en multomodal bokI-Nigma – scanna QR-koderExplain Everything – gör instruktionsfilmer, presentationereducreations -gör instruktionsfilmer, presentationer Länkar till de som arbetar med skapande: Läsa appar och webbsidor: Legimus - talboksspelare där personer med läshinder kan lyssna på talböcker. Bluefire Reader – för att kunna läsa ePUB och PDF-böcker på din lärplatta. www.bibblis.se eller www.nackastories.bookis.se – en mycket bra webbplats där du kan låna böcker som elever har skapat själva. Svenska skrivappar: Svenska appar:

Sök digitala lärresurser Spindeln - söktjänst för skolan Spindeln är en söktjänst som är speciellt framtagen för skolan. Sökningen sker i sådana arkiv som innehåller material för skolarbete. Resurser från det stora internationella arkivet Learning Resource Exchange (LRE) är också sökbara genom Spindeln. Spindeln - söktjänst för skolan Kolla källan idélåda Fri musik, fria ljud och fria samplingar Hitta fria bilder Hitta fria texter Hitta lärarproducerade filmer Utbildningsradion På UR:s webbplats finns det material för utbildning som knyter an till läro- och kursplaner. Specialpedagogiska läromedel Hitta läromedel är en söktjänst för läromedel som passar i specialpedagogiska sammanhang. Appar för skolbruk På tjänsten Skolappar kan du söka efter recenserade appar för skolbruk. Learning Resource Exchange I denna europeiska portal kan du söka bland 225 000 digitala lärresurser från 50 olika leverantörer runt om i Europa. Learning Resource Exchange Europeana Europeana Bibblio Bibblio Digitalt museum World Digital Library iTunes

Related: