background preloader

Bästa verktygen för att att dra ett namn

Bästa verktygen för att att dra ett namn
Dart Board Selector Här kan du kopiera klistra in dina elevers namn och sedan kasta den virtuella pilen. Du måste registrera dig för att kunna använda det. Classtolls Random Name Picker Random Name Picker är gratis att använda och inte kräver en registrering på Classtools.net. Du kan återanvända dina sparade listor. Random Name Selector är ett enkelt verktyg för att dra ett namn från en lista som du har skapat. Fruit Machine Fruit Machine är ett annat verktyg. Här finns det några andra sidor:

http://tulayikt.blogspot.com/2015/04/basta-verktygen-for-att-att-dra-ett-namn.html

Related:  Tulays iktIKTKreativt lärande

Bästa vertygen för att skapa tidslinjer When in Time Du skapa interaktiva digitala tidslinjer som kan bäddas in i dina egna bloggar/webbsidor. Timeline Maker TimeToast Seg iPad? Har den hängt med länge? dags att fixa till den lite…. Har man en iPad som varit med länge så kan man uppleva att den blir seg och trött. Sedan brukar man uppleva att det är slut på minne direkt, man raderar bilder, filmer och appar men det är ändå fullt på iPaden. Men man behöver inte köpa en ny i det läget utan börja med att säkerhetskopiera iPaden till iTunes på din dator. Jag jobbar när tusan jag själv vill! - Sara Bruun Jullov. Så skönt med ledighet och lata dagar. Eller? För min egen del så innebär ledighet ofta att jag har tid att tänka klart mina tankar. Mitt huvud är fullt av olika ideér och tankar kring projekt jag vill göra med eleverna.

Bästa sidorna för färdiga digitala prov/övningar och verktyg för att skapa egna Digitala prov Digitala prov - det perfekta verktyget som låter dina elever testa sina kunskaper om och om igen. "Frågorna i provbanken skapas av våra medlemmar och alla frågor kan sedan användas fritt av alla. 15 bra digitala verktyg för geografi Idag har jag och mina elever från åttan i Mälarhöjdens skola en PopUplektion på SETT. Vi jobbar med geografi och för er som inte har möjlighet att komma förbi så kan ni läsa här om 15 av de appar och hemsidor som vi använder när vi undersöker världen och presenterar vad vi kommit fram till. Jag ger även några exempel på frågor eller användningsområden knutet till arbetsområdet handel. Undersöka WDI – Data Finder

del 3: Serier/animeringar I stort sett alla elever kan associera till serietidningar, tecknade serier och animerade filmer. Just därför är tecknade serier ett redskap som är ypperligt att använda i undervisningen. En annan stor fördel är att serier går att använda i de flesta/alla skolämnen och med alla åldrar. Architect studio 3D: Designa ett hus, se det i 3D Den stora amerikanska arkitekten Frank Lloyd Wright konstruerade hundratals hus i sin långa och framstående karriär. Alla hem är unikt formade för att möta behoven hos sina ägare och plats. Wright inspirerade en generation av arkitekter. Är du en av dem? På den här webbplatsen kan du designa ett hus, se det i 3D och sedan dela det med världen. Du kan också läsa mer om arkitektur, historia och nutid och utforska Frank Lloyd Wrights liv och verk.

Verktyg som underlättar min lärarvardag Att arbeta som lärare är oerhört roligt och inspirerande. Att också få lov att arbeta med den digitala tekniken i lärandet och undervisningen gör att ens arbete blir än roligare. Det tycker i alla fall jag. Jag försöker hålla mig uppdaterad i den nya tekniken och jag försöker lära mig olika program och appar som på olika sätt kan bidra till att min undervisning skapar ökade förutsättningar för alla att lyckas. Jag tänkte här nedan kommer med några tips på program och appar som jag har stor nytta av i min undervisning och som jag hoppas du också kan ha nytta av.

Bästa webbsidorna/apparna för Alla Hjärtans Dag Du kan göra egna hjärtan med hjälp av Paint. Festisite En kul sajt kan där du skriver in dina egen ord (dikt, berättelse) och sedan omvandlar det till en hjärtformad figur! Word Hearts Den här Word Hearts webbplatsen kan du ändra färg på teckensnittet, byta teckensnitt, bakgrundsfärg och använda dina egna ord för att fylla i ett hjärta. Bästa "Text till tal"-verktygen Text to speech Skapa en egen avatar och skriv vad den ska säga på 25 olika språk. Acapela

Related: