background preloader

KodTipset

KodTipset

http://www.kodakademin.se/KodTipset/index.html

Related:  Programmering och kodning i skolanPROGRAMMERINGkodning2ProgrammeringProgrammering i skolan

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se Programmering på lågstadiet Jag hade inte kunnat föreställa mig att det skulle engarera så. Men nu hände det. För mig är det inte så exotiskt att låta eleverna programmera redan på lågstadiet. I England finns det på schemat och i Finland kommer man igång 2016. I Estland har man varit igång en tid. Python för Minecraft – Installation (Windows) För att kunna använda Python och Minecraft finns det ett antal programvaror som måste installeras. Denna guide går igenom alla steg som krävs under Windows för att göra detta. Steg 1 – Installera Minecraft För att använda och installera Minecraft krävs ett konto. Kontot registrerar man På samma webbplats hämtar man programvaran för Minecraft, Steg 2 – Installera Minecraft Forge

Tülays IKT-sida: Robotprogrammering Riktiga robotar Bee-Bot Här är en robot som är för de allra minsta. Lätt att programmera genom att trycka på knapparna. Blue-Bot Koden till framtiden - nyfiken på programmering i skolan -lär dig enkel programmering med Scratch Anders Thoresson Att kunna använda datorer och internet är bra. Att ha en grundläggande förståelse för hur tekniken fungerar är bättre. #25 – Sanna Nilsson och Lovisa Levin, grundare Codarica Lovisa Levin och Sanna Nilsson är två av grundarna av Codarica. Codarica fick tidigt uppmärksamhet, till och med innan bolaget fanns som bolag. Sanna Nilsson och Lovisa Levin, som vi möter i Startuppodden 25, gjorde tillsammans med techstrategen Rosalyn Knapp en barnboksapp som studentprojekt på Hyper Island och fick världspressens uppmärksamhet direkt. ”Vi har en bra pitch. Ett bra pressmeddelande med några bra citat om barn och programmering från till exempel Bill Gates och Mark Zuckerberg,” berättar vd Sanna Nilsson.

Låt Kalle Kodare lära små barn om HTML - Lilla gumman Jag tillhör, tyvärr, den gruppen av människor som inte kan kodning. Dessutom är det brist på nya kodare som kan föra utvecklingen framåt. Detta vill tre studenter vid den digitala medieskolan Hyper Island ändra på genom att skapa en barnbok som utbildar och roar. Jag har bläddrat igenom ett ex och även om boken riktar sig till barn mellan 3 – 8 år så känner jag mig träffad och upplärd. Tanken är god, starta tidigt och få barnen att förstå vad HTML faktiskt är.

Växthuset och programmering i Scratch Undersökande av hur några vardagliga föremål i elevens vardag fungerar och hur de är anpassade efter människans behov samt dokumentationer i form av modeller finns som centralt innehåll för teknikämnet i årskurs 1-3. Dessa innehållspunkter ska behandlas för att ge elever förutsättningar att utveckla någon eller några av förmågorna i kursplanen. Uppdraget Utforma digitala modeller med hjälp av programmering i Scratch som visar att när solen går upp, det är lämplig temperatur i växthuset och bevattning sker så växer blommorna. Att diskutera Skulle det här uppdraget kunna vara utgångspunkt för ett arbetsområde i din klass?

Barn som vill lära sig programmera Barn som vill lära sig programmera – hur hjälper man dem? Eftersom jag inte är helhaj på att programmera själv, så är det inte så lätt. Men det finns sajter där de kan få hjälp med grunderna. Jag har skrivit om några sådana tidigare och du hittar dem bland annat här och här. I somras fick vi en fråga från Twittervännen @ReneeGoth som jobbar för Roborobo om vi ville testa deras robotkit.

Programmera med bin! Nu har våra Bee-Bots fått sex nya kompisar som kan lånas från oss på AV-Media! De kallas för Blue-Bots och fungerar på ungefär samma sätt, men är istället genomskinliga och kan styras direkt från en ipad! Blue-Bottarna och Bee-Bottarna är små robotar utformade som bin som är tänkta att använda för att testa enkel programmering på förskolan och i skolans lägre åldrar. De är perfekta för att träna logiskt tänkande, felsökning, samarbete och kommunikation. PER CODEX AD ASTRA: Scratch Jr är här! Om en vecka befinner jag mig på MIT på Scratchkonferens. Pirr i magen redan nu av förväntan. Så lämpligt då att ScratchJr har släppts för iPad, så att jag kan roa mig lite innan jag åker. Jag har bara lekt lite tillsammans med min fyraåriga dotter, men gillar vad jag ser.

Verktyg för att börja med kod i skolan Vi får ofta frågor om hur man kan börja med kod och programmering i skolan. På Skolforum håller vi en workshop där vi går igenom följande verktyg: studio.code.org är en bra resurs för de flesta åldrar. Med ett lärarkonto kan du följa elevernas framgångar och motgångar, samt att det finns ett gediget lärarmaterial med exempel på kringövningar och förklaringar till varför man gör olika delar. Funkar på både iPad och dator. Bee-Bot är en liten robot som är lätt att programmera.

Serier och sagor ska g�ra barnen till programmerare – I och med att det är mycket problembaserat så blir det lättare att ha illustrationer än att göra det i text. Det är Peter Bergting som står för illustrationen, säger Johan Wendt. Målgruppen är elever mellan nio och tolv år. Men sedan boken släpptes i torsdags har det visat sig att den gått hem ibland både yngre, och betydligt äldre. Och de har en del referenser inbakade i serien, som kanske inte de yngre läsarna missar.

Koda i låg- och mellanstadiet Marina Nordin, Lärare, Utsäljeskolan Huddinge ”Eleverna fick titta på verklig kod och hur appar utvecklade sig. De trodde ofta att det var lika enkelt att tillverka apparna som att använda dem. När de fick se kod för första gången häpnade de.”

Related: