background preloader

Självrättande förhör – Google sparar min tid

Självrättande förhör – Google sparar min tid
Min språkundervisning är ganska otraditionell på så sätt att vi inte använder oss av en lärobok som vi följer med tillhörande text- och glosläxa. Däremot lär vi oss ord kopplat till temat vi håller på med och har ett behov att då och då testa av att vi kan de ord vi har försökt lära. När jag upptäckte hur tillägget Flubaroo kan kopplas på ett Google Formulär blev mina förhör självrättande vilket innebär mer tid för mig att lägga på viktigare saker än att rätta glosor. Tjoff, tjoff och så har eleverna fått ett mail med sitt resultat. Jag hoppas att det här inlägget kan lära dig också hur man gör :) Steg ett är att skapa ett Google Formulär. Steg två är att koppla på tillägget Flubaroo vilket du gör inifrån kalkylarket där elevernas svar samlats. Fyra klasser gånger en kvarts manuell rättning av glosförhör per vecka blir till en ledig timme varje vecka då jag kan uträtta himla mycket mer givande saker. Ha det gott! Cecilia

Jiménez es con JOTA Oct17 In Spanish A we are learning clothing, colors, and adjectives. To practice next week, we went outside. One person in each group was traced. Then they colored in the chalk people with different articles of clothing with a variety of colors. We took a picture so that next week they can write a paragraph about the person! Oct7 Spanish A recently learned personality and physical description adjectives with ser. Oct3 Every day my class does a warm-up, which I call “Para Empezar.” Sep23 My 6th graders were high energy today, so I did an activity called “el control remoto” to practice our new vocabulary. Sep19 I have very creative students! Sep17 Today we are reviewing for the quiz on people, pronouns, and greetings. 1. war card game to practice ser 2. hangman to practice sentences with subjects and ser 3. grab-it card game to practice people and pronouns 4. dots game to practice vocabulary 5. bubbles to practice ser Sep16 We needed to review the preterite tense in honors today. Sep9

90+ appar som utvecklar barns modersmål | Språkträning Många appar har text och/eller tal på flera språk, inte bara svenska. Dessa appar passar bra för att utveckla barns modersmål även om det inte alltid är appens ursprungliga syfte. Via den här sidan hittar du lätt dessa appar och kan vid behov filtrera vidare på ålder. Vi är föräldrar och pedagoger som testar och rekommenderar bra och roliga appar för barn. Är du intresserad av appar med svenskt tal så har vi även en lista över svenska språkappar för barn. Visa fler (10+) appar › Spela in eget tal (valfritt språk) Pooki-Booki · 10 kr · Pekbok för de yngsta Läs mer! Bokstavspussel · 40 kr · Sätt bokstäver och ord i rätt ordning Läs mer! 3-6 år Little Writer · 10 kr · Forma bokstäver (även å, ä och ö), siffror, ord och former Läs mer! 6+ år My Story · 50 kr · Skapa digitala böcker med ljud, bild och text Läs mer! 9+ år Comics Head · 20-50 kr · Skapa tecknade serier med färdig rekvisita och karaktärer Läs mer! 5-10 år Story Creator Pro · 20 kr · Skapa digitala böcker med ljud, bild och text Läs mer! Knacka på!

Språkutveckling med Duoab | Språket är inträdesbiljetten till livet Hitta fria bilder Via internet har lärare och elever fantastiska möjligheter att hitta bilder som kan användas i undervisning och i skolarbeten av olika slag. Men det kan samtidigt vara svårt att veta vilka bilder man faktiskt har rätt att använda; upphovsreglerna kan vara snåriga, vilket vi berättar en del om i Kolla källans lärarguider i upphovsrätt. I det här inlägget i Kolla källans idélåda tittar gymnasielärare Ulf Jämterud närmare på några bildarkiv för undervisning där både du som lärare och dina elever hittar mängder av bilder som är fria att använda i skolan. Fotofinnaren.se – en bildbank för skolbruk Fotofinnaren.se Fotofinnaren är en bildbank som riktar sig direkt till skolan. Bilderna i FotoFinnarens arkiv har inga restriktioner när det gäller användning för skolbruk. När dina elever behöver bilder till skoltidningar, uppsatser, webbsidor eller bloggar så hittar de lätt många användbara bilder i FotoFinnarens arkiv. MorgueFile-bilder MorgueFile är ytterligare ett arkiv med gratisbilder.

Använd mer fria resurser på era webbplatser | Webbstjärnan Tänk så många lag som har kommit igång. Det är en stor lycka att ta del av alla de elever och lärare som använder Internet som verktyg för att presentera sitt skolarbete. En sak som slår mig när jag tittar igenom alla bidrag är att det är så många bidrag som nästan bara består av text. Internet är ett medium som ger oss möjlighet att presentera många olika medietyper tillsammans, bilder, text, ljud, film. Men när jag tittar igenom bidragen är text överrepresenterat. I Webbstjärnan vill vi verkligen uppmuntra alla lärare och elever att utforska de resurser som finns på nätet och som är fria att använda. Det finns till exempel massor med häftiga bilder som är fria att använda, och som svenska minnesinstitutioner delar fritt på nätet. Sedan finns det naturligtvis massor med material som är fritt och som går att söka med hjälp av Creative Commons sök, beroende på vilket medium som ni söker material från.

Skolöverstyrelsen.se | En forskarblogg om skola, utbildning och utbildningsvetenskap

Related: