background preloader

Bästa webbsidorna för kartor

Bästa webbsidorna för kartor

http://tulayikt.blogspot.com/2015/03/basta-webbsidorna-for-kartor.html

Related:  Tulays iktaob58SoGeografiKartor

Bästa vertygen för att skapa tidslinjer When in Time Du skapa interaktiva digitala tidslinjer som kan bäddas in i dina egna bloggar/webbsidor. Timeline Maker TimeToast Timetoast, en molntjänst med gratis basversion som är enkel att använda. Man registrerar e-postadress och lösen, sedan är tjänsten klar att använda. sobloggalfa Hemma Se flippenSammanfatta flippen med egna ord (skriv ner din sammanfattning och ta med till skolan) Använd begreppen nedan i din sammanfattning. Skriv ner en fråga utifrån flippen och ta med tillbaka till skolan (en fråga du vill ha svar på, eller en fråga som du vill ”kolla” om dina kamrater kan svaret på) Begrepp från filmen: New ageAstrologiska cyklerVattumannens cykelglobal förändringandlig vinningmeditationockultismtelepatireinkarnationholistisk världsbildAura Skolan

Namn för dig i skolan Materialet Om ortnamn (pdf, 417.4 kB) och Om personnamn (pdf, 614.8 kB) är tänkt för lärare och elever på högstadiet och gymnasiet. Det kan även, med viss anpassning, användas av elever i de yngre stadierna. Materialet ger både lärare och elever en möjlighet att skaffa sig inledande kunskap om ort- och personnamn. Tio topplistor du inte vill vara utan Att listor är populära på internet rådet det ingen tvekan om. Av någon anledning tilltalas vi av att få information färdigförpackad och gärna rangordnad. Jag har tidigare erkänt att jag gillar katter på internet, nu får jag lov att erkänna att jag gärna tittar på olika listor också. I detta inlägg får ni därför en liten hyllning till alla listor som florerar på internet och här har jag samlat tio listor som en geografilärare och SO-lärare verkligen kan ha nytta och glädje av.

Sverige är unikt – här är 25 världskartor som visar hur Ibland pratar vi om Sverige som landet lagom, mellanmjölkens land, där allt är lite sådär mittemellan. Varken plus eller minus, vi är lite neutrala i allmänhet. Men tittar vi på Sverige i relation till resten av världen så kan man sluta sig till att inom vissa områden så är vi världens mest extrema land. Nedan finner du 25 stycken världskartor där Sverige är rankat etta eller ligger i toppen inom olika kategorier. 1. Bästa sidorna för färdiga digitala prov/övningar och verktyg för att skapa egna Digitala prov Digitala prov - det perfekta verktyget som låter dina elever testa sina kunskaper om och om igen. "Frågorna i provbanken skapas av våra medlemmar och alla frågor kan sedan användas fritt av alla. Digitala prov består inte av hela färdiga prov utan man definierar vilken typ av frågor proven ska innehålla och sedan plockas frågorna ut slumpmässigt. Därför kommer alla prov att se olika ut även om de till omfattning och i svårighetsgrad påminner om varandra.

SO åk 4-6 Leksands grundskolor Här kan du se en kort pedagogisk film (2:39 min) från Teacher on Demand som handlar om Sveriges geografiska expansion under 1600-talet. Här berättas också om Karl X Gustavs krig mot Danmark. Du får bl.a. följa den svenska arméns färd på isarna över Stora och Lilla Bält mot Köpenhamn. Filmen är gjord av Eddie Gustavsson och baseras på en Power Point-presentation. Kort pedagogisk genomgång (2:27 min) från Teacher on Demand om drottning Kristina. Filmen är gjord av Eddie Gustavsson och baseras på en PowerPoint-presentation. Barnens Hav - läromedel med saltvattenstänk Materialet är ämnesövergripande och ger dig som lärare underlag och praktiskt stöd för att arbeta med Östersjön, Västerhavet och deras miljöer, både i klassrummet och på stranden. Barnens Hav består av flera olika delar: Lärarhandledningarna Barnens Hav – Östersjön och Barnens Hav – Västerhavet,Elevböckerna Under Ytan i Östersjön och Under Ytan i Västerhavet,Växter och Djur i Östersjön utgiven av Stockholms Universitets Östersjöentrum,Naturskyddsföreningens filmer om fiske. Du hittar alla delarna härunder. Allt material finns i länklistan. Lärarhandledningen Barnens Hav

Bästa verktygen för att att dra ett namn Dart Board Selector Här kan du kopiera klistra in dina elevers namn och sedan kasta den virtuella pilen. Du måste registrera dig för att kunna använda det. Vi har en tanke om att göra #Orkaplugga obligatoriskt Jennie Rosén undervisar i svenska och religion på Framtidskompassen i Västra Ingelstad. Här gästbloggar hon om hur hon använder Orka Plugga och Pluggkoden. När jag upptäckte UR:s blogg Orka plugga blev jag oerhört glad då jag fann att den hade många pedagogiska korta filmer för eleverna fyllda av pluggtips! På ett enkelt och informativt sätt tas olika strategier för att plugga bättre upp men också tips kring t.ex. sömn.

Related: