background preloader

MathPuzzle.com

MathPuzzle.com

http://www.mathpuzzle.com/

Related:  Problemopgaver

Denne matte-oppgaven for 14-åringer skaper hodebry over hele verden Matteoppgaven øverst i denne saken er ment for 14-, 15-åringer. I følge engelske The Guardian har den skapt hodebry for folk over hele verden. Det inkluderer organisasjonen i Singapore som står bak den. Greier du å løse den? Står du helt fast, finner du en link til løsningen nederst i denne saken. Løsbar Problembehandling. Eventyret om de tre børn og taltrolden Forslag til læringsmål 1.-3. klasse Eleverne kan anvende konkrete materialer og tegninger til problemløsning Stier og kretser - Matematikksenteret Skrevet av Mike Naylor, 1. juni 2015 Grafteori og topologi er to områder i matematikken som handler om hvordan punkter i rommet er relatert til hverandre. Mange av ideene fra disse områdene er tilgjengelige for elever - og ikke bare er de temaene morsomme og spennende, men de bygger også romforståelse, logisk resonnement og problemløsningsferdigheter. En oppgave jeg husker godt fra min barndom er å tegne dette bildet av en konvolutt med en strek – uten å løfte blyanten fra papiret og uten å krysse streken.

Danmarks Matematiklærerforening » Nordisk Matematikkonkurr. Nordisk Matematikkonkurrence 2014-15 Her er de kvalificerede skoler/klasser til den nationale konkurrence: Tidsplan Nordisk matematikkonkurrence åben for alle 8. klasser i Danmark og tilsvarende klassetrin i de øvrige nordiske lande.

Eksempelprøver til brug for undervisningen - Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Eksempelprøver til de mundtlige prøver Se information om mundtlige eksempelprøver i matematik. Eksempelprøver til den skriftlige prøve Opråb til de danske 8.klasser! Mange lærere har i forbindelse med de ændrede arbejdstidsbestemmelser peget på nødvendigheden af at dele de undervisningsmaterialer man hver især udarbejder. Det synes jeg er en rigtig god ide og derfor har jeg lagt 8 opgaver ud til fri afbenyttelse. Den første opgave er her på siden og hvis man ved teksten ”Flere billeder: 1 2 3 4 5 6 7 8” klikker på et af tallene, så kommer der en ny opgave. Matematikk i videregående skole Last ned heftet som PDF her. Denne ressurspakken består av fem filmer og er knyttet opp mot Matematikksenterets ressurshefte «Undersøkende matematikkundervisning i videregående skole – Kommunikasjon – Motivasjon – Forståelse». Undervisningseksemplene i heftet og filmene er i hovedsak rettet mot Vg1. Ressursheftet med tilhørende dvd ble sendt ut til alle videregående skoler i august 2010. Målgruppen for filmene og ressursheftet er matematikklærere i videregående skole og lærerstudenter i matematikk. Filmene er ment som en inspirasjon til å prøve ut en undersøkende type matematikkundervisning der elevenes tenking og resonnering vektlegges.

“Tænk ud af boksen” – øvelsen! Det lyder nemmere end det er. At tænke nyt. At tænke ud af boksen. Frasen kommer fra en helt bestemt lateral gåde (9 priks øvelsen), som lyder sådan her: Her er 9 prikker. Denne mattegåten har to løsninger, men ett svar er «riktigere enn det andre» (Dagbladet): Dersom du i løpet av den siste uka har vært innom Facebook, er sjansene gode for at du har kommet over følgende matematiske gåte: Spørsmålet er hva som skjuler seg bak spørsmålstegnet. Mysteriet ble først lagt ut av Randall Jones på Facebook, og har i løpet av ei uke samlet over to millioner svar, 371 000 «likes» og har blitt delt over 100 000 ganger. Han påstår også at bare én av tusen vil svare rett. To løsninger Ved første øyekast ser det ut til å være to muligheter.

Denne matematikprøve forvirrer voksne - kan du regne den ud? ’Der var nogle mennesker på et tog. 19 personer står af toget ved første stop. 17 personer står på toget. Nu er der 63 personer på toget. Hvor mange mennesker var der på toget i første omgang?’ Sådan lyder en matematikopgave målrettet engelske skolebørn i de mindre klasser. Lower Secondary Page Simple ideas, like adding together two odds to make an even, can lead to fascinating insights with important real world applications. In this feature, we have chosen some resources from the Exploring Our Number System pathway on wild.maths.org. Here's how you can send your solutions to these problems. Charlie's Delightful Machine Stage: 3 and 4 Play with our interactive machine and see if you can work out how to switch each light on.

Matematik for 10-årige får forældre til at rive sig i håret - TV 2 En tilsyneladende umulig matematikopgave har vakt debat i Storbritannien. Men den kan 10-årige godt løse, siger danske matematiklærere. En simpel matematikopgave til 10-årige skoleelever har vakt stor debat i Storbritannien. Debatten startede, da en far til en skoleelev skrev på Facebook, at ”nu havde han brugt en time på at løse opgaven, men at han havde givet op”. ”Jeg tror virkelig det er umuligt, og det er helt sikkert ikke noget man kan forlange en 10-årig kan løse”, skrev den frustrerede far fra Derbyshire i Midtengland. Britiske aviser som The Mirror og Manchester Evening News og massevis af læsere tog problemet op, og rigtigt mange (voksne) deltagere i debatten kunne faktisk løse opgaven.

Unødig vanskelig matematikk Teksten og tallene tårner seg opp på prøvearket. Svetten siler. Hvordan var nå den formelen for overflata av et rett firkantet prisme? Er du en smule disponert for matteangst kan møtet med et matematisk problem lett framkalle både jernteppe og mild panikk.

Related: