background preloader

Digital pedagogik

Digital pedagogik

https://digitalpedagogik.se/login

Related:  lenaanderssonHistoriaTema Världsreligionerna åk 1-3Religion

Religion, vi når målet genom förmågorna  Då har vi börjat att jobba mot religionsmålen i temat Vårt samhälle. Dessa är målen vi jobbar mot. Idag började vi med målet kring platser som är viktiga för religionerna. Vi jobbade med den begreppsliga förmågan. De ord jag vill att eleverna ska försöka lära sig är: religion, kristendom, judendom, islam, kyrka, synagoga och moské. För att vi ska lära oss mer om platserna så började vi med att jobba med den kommunikativa förmågan, att berätta för varandra. Tibetansk begravning September 25th, 2009, 6:38 | Kategori: Kultur & Nöje,Visste du att... Tibetansk begravning, jhator. Foto: Wikipedia I Tibet begraver man sina släktingar och familjemedlemmar lite annorlunda än vad vi gör i väst: Man ger bort kropparna åter till naturen, helst till fåglar av olika slag, genom att lägga ut kroppen på speciella platser och låta djuren ta för sig.

De första människorna hi: Jordbrukets omvandling och dess konsekvenser för människor.Vad begreppen förändring, likheter och skillnader, kronologi, orsak och konsekvens,källor och tolkning betyder och hur de används i historiska sammanhang.Den stora folkökningen samt dess orsaker konsekvenser för olika människor och grupper. re: The Man from U.N.C.L.E. – att arbeta med i skolan? På fredag går The Man from U.N.C.L.E. upp på bio. Är det en film att använda i skolan? Jorå, det är det faktiskt – den passar mycket innehåll i läroplanerna som man kan arbeta med.

Berättelser inom religionerna, vi lär tillsammans. Religionsarbetet fortsätter och efter att ha jobbat klart kring målet om platserna inom religionerna så går vi nu vidare med att kunna någon berättelse inom religionerna. Men vi glömmer inte de språkliga målen. Just nu nöter vi på allvar punkt och stor bokstav! Bibliska kartor: Världen på gamla testamentets tid 1. Araratbergen Den plats där Noa enligt traditionen landsatte arken (1 Mos 8:4). Den exakta platsen är inte känd. start - Seriebibeln - kristen barnfilm film, serier, pyssel, recept, målarbilder & annat skoj Kristen hemsida för barn Munken & Kulan Skatten i potatisåkern

Babylonien och Assyrien Det Nybabyloniska riket blev dock inte så långlivat. År 539 f.Kr. erövrades det av perserna, ett indoeuropeiskt folk som kom norrifrån och skapade ett av forntidens mäktigaste riken. Till dessa återkommer vi i avsnittet om Antiken.

Richard av Gloucester/Richard III Richard, hertig av Gloucester Född den 2 oktober 1452 i Fotheringhay Castle och yngre bror till Edward IV. Under hela Edwards regeringstid, i med och motgångar framstod Richard, hertigen av Gloucester som en obrottsligt lojal undersåte och bror. Fynd av ny förmänniska kan ändra vårt släktträd - Vetenskap & miljö Vad som verkar vara en ny art av förmänniska har hittats i Sydafrika. Det handlar om en tolv-trettonåring och en vuxen individ som levde för omkring 2 miljoner år sen. Skeletten är ovanligt kompletta och välbevarade för att komma från den här tiden och fyndet kan leda till att man får se över vårt gemensamma släktträd, tror Lars Werdelin på Naturhistoriska riksmuseet.

Religion A Det finns alltså två olika uppsatser du ska skriva nu. Den första går ut på att svara på frågan: Vad är religion? Vad har du lärt dig om religion under vår tid tillsammans? Det ska du sammanfatta i den här uppsatsen. Sen ska du reflektera på och diskutera den här uppsatsen. Den andra delen handlar om dina funderingar om din tid med oss som helhet.

Sällskapslekar. Lek. Kulan. saker att göra. kul och roligt. Sällskapslekar kan liva upp en fest eller annan tillställning. Att leka lite bryter isen och lockar till många skratt. Charader

Från Mediapoolen: Religionskunskap för barn Mötesplats jorden: Rebecka (judinna); Joakim (kristen); Onur (muslim) Rättens riddare: Religion Tips: Ifall svårt att hitta, sök via "strömmande film" by tuvaliten Apr 13

Related: