background preloader

Nio appar för att lära sig svenska

Nio appar för att lära sig svenska
Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp!Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass?

Lära sig svenska på internet Det finns ju mängder av olika sidor där man kan träna svenska på nätet och eftersom många elever gillar att sitta framför datorn och träna hemma så kan det vara en bra idé att samla på sig olika länktips man kan dela med sig av till eleverna. Vill man inte skapa en egen länksamling kan man låna andras, t ex Tülays IKT-sida som har en genomarbetad samling. Kreativ pedagogik har också en länksamling liksom Länkskafferiet. Hej svenska är en populär sida som ger interaktivt stöd för svenskinlärning. Jag har tidigare tipsat om Digitala spåret och mer om det har jag skrivit i ett annat inlägg. Safir, som egentligen är en kurs för vuxna SFI-inlärare, är utvecklat av Nationellt centrum för flexibelt lärande och många övningar där passar även för nyanlända elever i grund- och gymnasieskolan. Ett annat länktips som jag vill dela med mig av är en sida som successivt byggs upp av olika andraspråksinlärare. Sedan är Lexin alltid ett bra tips.

Digitala resurser Listan med digitala resurser är uppdelad i två grupper Nyanlända elever – med fokus på matematikNyanlända elever – övergripande (inte ämnesanknutet) De digitala resurserna presenteras i alfabetisk ordning under respektive rubrik. Nyanlända elever – med fokus på matematik Internettjänsten MattebokenTill att börja med täcker den arabiska utgåvan skolår 3–9, men succesivt kommer sajten att även fyllas med gymnasiekurser. Nyanlända elever – övergripande (inte ämnesanknutet) Borås, Centrum för flerspråkigt lärande, CFLCFL är en gemensam skolorganisation i Borås Stad. Hämta vid behov Adobe Reader(i nytt fönster).

Related: