background preloader

Crea examenes personalizados con Google Forms

Crea examenes personalizados con Google Forms

Monja inspiró al gobierno a tomar "coraje" para el cambio educativo El cardenal Daniel Sturla, la subsecretaria de Educación Edith Moraes, la directora de Secundaria Celsa Puente y la presidenta del Instituto Nacional de Evaluación Educativa Alex Mazzei, volvieron ayer a ser alumnos por un día. La profesora fue la madre Montserrat del Pozo, una pedagoga española que contagia su entusiasmo al contar el proyecto que ideó y hoy se aplica con éxito en España, Latinoamérica y África. "Estoy harta de los diagnósticos educativos. La madre Montserrat entiende que el problema del sistema educativo se produce cuando los profesores miran al alumno y dicen: "Tú no sabés nada y yo te voy a rellenar el cerebro". En el aula el profesor tiene que tomar varios roles y los alumnos se deben encargar de planificar sus propios objetivos. Con su optimismo, la monja animó a los presentes a dejar de discutir sobre educación y llevar adelante un "cambio transformador" en la forma de enseñar. El mensaje fue bien recibido por las autoridades educativas.

Eduard Vallory: "L’escola ha de ser un projecte en permanent reconstrucció" (Carles Capdevila) Eduard Vallory dirigeix Escola Nova 21, un programa impulsat pel Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC i eduCaixa, que aplega 26 centres i vol catalitzar el desig d’innovació del sistema educatiu. ¿Sou una plataforma per canviar l’escola o per recollir i agrupar i compartir els canvis que ja s’hi fan? Intentem generar un canvi de paradigma. Passar de l’escola centrada a transmetre coneixements prèviament establerts, els que tenim al llibre de text i al cap del mestre, a una escola centrada en un aprenentatge que sigui útil per al dia a dia dels infants i futurs adults. I requereix canviar molt. L’estructura de l’escola, la formació dels mestres, els indicadors. I això no ho hauria de fer la conselleria? Potser sí, però hi ha molts països on els canvis no vénen només de dalt a baix. ¿Del que tens al cap sobre com hauria de ser una escola ja en tenim alguna a Catalunya? Sí, n’hi ha. Per què és tan urgent canviar ara? Exacte. No caldrà que hi hagi exàmens? I la memòria?

Simposi sobre canvi educatiu. En directe per streaming Els propers 23 i 24 de novembre Escola Nova 21 organitza, juntament amb la UNESCO i l’OCDE, un simposi que contribueixi a fer confluir el coneixement internacional sobre el propòsit educatiu i els fonaments de les pràctiques d’aprenentatge amb la recerca i el treball de canvi educatiu existents al nostre país Escola Nova 21 vol contribuir en els pròxims tres anys a empoderar mestres, famílies i societat per moure el nostre sistema educatiu cap a un propòsit veritablement competencial que afavoreixi que infants i joves puguin esdevenir persones autònomes amb una vida plena, i cap a unes pràctiques d’aprenentatge que responguin al coneixement de com les persones aprenen. El Simposi comptarà, entre moltes altres intervencions d’interès, amb la ponència inaugural de Federico Mayor Zaragoza, ex director general de la UNESCO.

Xarxes de transformació educativa Descarrega el Kit Clica la imatge per descarregar el Kit. Descripció del Kit El Kit “Most Likely To Succeed: necessitat i oportunitat de canvi” proposa una metodologia per a la reflexió en els claustres a partir del visionament del documental Most Likely To Succeed. Objectius de Kit • Reflexionar sobre el model educatiu dels centres High Tech High per identicar els elements que serveixen d'exemples inspiradors per a la construcció de la nostra visió de centre. • Aprofundir en els 4 eixos del marc d’escola avançada a través de l'anàlisi del projecte educatiu dels centres High Tech High. No es tracta, doncs, de prendre el model dels centres High Tech High com a referent amb voluntat de rèplica, sinó de veure quines idees ens ajuden a pensar conjuntament i com les relacionem amb la nostra realitat, per tal de plantejar-nos el nostre model d’escola, imaginar-ne un de nou i avançar en la seva construcció. A qui va dirigit?

Related: