background preloader

Räknestrategier i addition

Räknestrategier i addition
Related:  Matte

Minnesarmband På en amerikansk skolsida såg jag hur en lärare gjort pappersarmband med multiplikationstabellerna. Jag tänkte att den idén kunde man ju använda till mycket, så jag gjorde några armband på datorn och som jag sedan skrev ut. Här finns breda armband att skriva ut.Här finns smala armband att skriva ut. Ytan i mitten är tom, så att man kan skriva i vad man vill. Om man vill göra många likadana armband, kan man skriva i det man vill och sedan kopiera upp. Fäst ihop banden med en tejpbit, eller sätt en liten bit dubbelhäftande tejp i änden, så kan man bara dra av skyddspappret när man behöver ett armband. Tips på vad man kan använda armbanden till: * Påminnelse om något man ska göra (gå till tandläkaren, gå till spellektion, packa ner läxa... * Som stöd vid arbete (tiokamrater, multiplikationstabeller, formler, begrepp... * Som stöd för arbetsgång (1. Här finns armband med multiplikationstabellerna att skriva ut Har du någon annan idé på hur man kan använda armbanden?

WebMath hemsida Karusellen: Läsläxa – Kooperativt Lärande När vi denna vecka lyssnade på läsläxan i våra läsgrupper fick den starkare läs-gruppen som vanligt läsa läsläxan tillsammans med sin läs-kompis medan jag gick runt och lyssnade. Därefter använde jag mig av strukturen Karusellen. Jag fotade av bilder från veckans läsläxa i vår läsebok Den magiska kulan och skrev ut dessa. Jag förklarade och modellade hur strukturen Karusellen går till så att alla elever skulle veta vad som förväntades av dem. 1. När alla grupper skrivit en mening vid sin bild fick de gå vidare till nästa bord. 1. Varje gång eleverna kom till en ny bild så bytte de även vem som skrev så att alla elever skulle få möjlighet att skriva. Eleverna läser de andra meningarna och fyller på med en ny mening. När alla elever varit vid alla bord samlade jag ihop clearboardsen. Cesar och Bea är arga på Asta för hon tog kulan och gick. Clearboards går att hitta här: Fabler i grupp I "Allmänt" Basgrupper i åk 2: Uppstart

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. - För de allra yngstaTiotal och entalMixade räknesättFör de lite äldre barnen Lär dig siffrorna med radioapan! Klicka på bilden för att höra vad siffrorna heter och för att lära dig hur de ser ut. Katten musen tiotusen Minisebran Klicka på bilden för att ladda hem Minisebran . Räkna 1-5 med ankor Klicka på bilden för att spela. Räkna 1-10 med ankor Klicka på bilden för att spela. Klicka på bilden för att spela. Smäll ballongerna i rätt ordningsföljd. Skjuta på ankor. Klicka på bilden för att spela. Klicka på bilden för att spela. Klicka på bilden för att spela. Räkna hjärtan och skjut frukter Klicka på bilden för att spela. Ekorren Hajspel. Mult

Spagetti, makaroner, hundra miljoner | film i skolan Spagetti, makaroner, hundra miljoner riktar sig till förskoleklass och årskurs 1 och är en pedagogisk fortsättning av ”Katten, musen, tiotusen”. Makaroner är en liten italiensk kvarterskrog någonstans i Sverige. Den drivs av servitrisen Bibbi och Kocken som har en förmåga att röra till det både i matlagningen och i matematiken. Att gästerna har speciella önskningar gör inte saken lättare. De tio korta avsnitten är tematiskt uppbyggda med en handling som kretsar kring begrepp som antal, dubbelt och hälften, tid, mönster och volym. Handledning till serien hittar du här. Blomma, blad , en miljard är en matematikserie för de som går i år 2-3 Matteköping är en fridfull liten stad men under den lugna ytan pågår en maktkamp. En serie i tio avsnitt som visar praktiska matematikstrategier. Handledning till serien hittar du här.

Mattelektion om subtraktionsalgoritmen där alla elever var aktiva Den här veckan har jag haft en fantastisk lektion med båda min klasser i åk 4 om subtraktionsalgoritmen. Lektionens mål var att: Bli supersäker på alla steg i algoritmen.Träna på att analysera varför det blivit fel.Träna på att redogöra för tillvägagångssätt. Vi har tidigare träffat på Knatte, Fnatte och Tjatte som tyvärr ofta gör lite fel. Nu hade de gjort varsin subtraktion där det blivit lite tokigt. 1. 2. 3. 4. 5. Sedan likadant med de andra bilderna. Bilderna jag visade ser ni här. I slutet av lektionen tittade vi på målen för lektionen igen och jag ställde frågor om när vi tränat på vad under lektionen för att medvetandegöra eleverna om att vårt arbetssätt är effektivt och för att de ska förstå syftet med EPA, glasspinnar och hur viktigt det egna deltagandet är i alla olika moment. Varför blev det så bra? Vi varvade enskilt tyst tänkande med diskussioner vilket gör att alla har chans att tänka själva.

Kooperativ matematik | Kooperativt Lärande Matematik handlar inte om att endast lära in siffror och tabeller utantill, utan det handlar om att förstå varför 1+1 är lika mycket som 2. Att förstå processen bakom och sambandet mellan siffror. Därför är det bra att praktiskt få prova sig fram och diskutera med andra. Det är enormt viktigt för utvecklingen att kunna få sätta ord på sina kunskaper och pröva använda ämnesspecifika ord! Med hjälp av grundprinciperna kan du skapa oändligt många övningar i grupp med hjälp av kooperativt lärande. Förfarandet för det är: Nedan följer ett urval av sätt att arbeta med olika områden inom matematik med hjälp av strukturer eller grundprinciperna, men möjligheterna är oändliga när du utgår från att använda samarbete för att lära ut matematik! Taluppfattning Använd Runda bordet för att skriva ett tal på flera olika sätt. Addition, subtraktion, multiplikation och division Använd Hitta en kompis eller Mina ord/Dina ord för att lösa mattetal med kompisar. Problemlösning Använd strukturen Inspireras!

The eClock - Learn all about time - Interactive Clock Digital On/Off Words On/Off Roman/Arabic To rotate the hands on the interactive e-Clock, move the cursor over the clock face, press the left mouse button down and move the mouse. Notes Our lives are organised around the concept of time; it is an common reference point for us all in modern life. Analogue Clock The analogue clock is the main display that appears. Digital Clock The digital display is initially hidden but can be revealed by clicking on the DIGITAL ON/OFF button on the menu at the bottom right hand corner of the screen. Words and numbers As well as the interactive analogue and digital displays, the time can also be displayed as words.

LÄTT ATT LÄRA! En sida med massor av länkar till animationer, spel, filmer och självtester! Gör skolarbetet både lättare och roligare! - Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. - För de allra yngstaTiotal och entalMixade räknesättFör de lite äldre barnen Lär dig siffrorna med radioapan! Klicka på bilden för att höra vad siffrorna heter och för att lära dig hur de ser ut. Katten musen tiotusen Minisebran Klicka på bilden för att ladda hem Minisebran . Räkna 1-5 med ankor Klicka på bilden för att spela. Räkna 1-10 med ankor Klicka på bilden för att spela. Klicka på bilden för att spela. Smälla ballonger 1-20 Smäll ballongerna i rätt ordningsföljd. Skjuta på ankor. Klicka på bilden för att spela. Skjuta på ankor. Klicka på bilden för att spela. Hjälp Nicke nyfiken att räkna kycklingar Klicka på bilden för att spela. Ekorren

Algoritmer Addition Addition med växling Additionsalgoritm med decimaltal Subtraktion Subtraktion med växling Subtraktionsalgoritm med decimaltal Multiplikation Multiplikation med växling Multiplikation med decimal i ena talet Multiplikation med decimal i båda talen Division Kort division Division med växling åk 1 Planering för läsåret och veckoupplägg med Livet i Bokstavslandet Livet i Bokstavslandets ord- och bildkort Tema Valet Läsläxa i läseboken Livet i Bokstavslandet Läsläxor och upplägg i åk 1 med Livet i Bokstavslandet Läsning på olika sätt i Bokstavslandet Information om läsläxan - igen Övningar inför FN-dagen Barnboksveckan 12 - 16 november Glimtar från barnboksveckan Värdegrund i skolan Läsupplevelsekalendern Välkommen in! Livet förr och nu, del 1 Vänskapstema Mumintrollen i undervisningen - berättelseskrivande och skapande Livet i Bokstavslandet läromedlet Barn och ord i centrum Här är länkar där följande ämnen beskrivs:

Skapligt Enkelt matematiskt Tangrams Here's some puzzling fun for the kids from ancient China! Tangrams, "seven pieces of cleverness", are an ancient Chinese puzzle which is still mind-bending and intriguing today! We've developed some fun printable tangram puzzles which are perfect for kids - they help with logic and thinking skills, dexterity .. and they are just plain puzzling fun! How to play Print out one of our Tangram templates - either in colour or black and white - onto cardstock. Teachers - you can always print these patterns out in greyscale if you are using them in the classroom! Why not print out a set of the tangram puzzle pages, laminate them, and keep them as time-fillers for children who have finished their work early? Print our black and white tangram template onto card, colour, and then cut carefully along the lines to make the seven pieces. Print our colour tangram template onto card and cut - very carefully - along the lines to make the seven pieces. Are you stuck on some of our tangram puzzles?

Related: