background preloader

Ducatm added: Abraham anfadern (Religion)

Ducatm added: Abraham anfadern (Religion)

http://www.youtube.com/watch?v=W4Vej0tdL1E

Related:  Religion

Kristendomens historia och kyrkohistoria År 313 beslutade kejsar Konstantin att kristendomen skulle tillåtas i romarriket och att de kristna inte längre fick förföljas. Han hjälpte också de kristna och byggde bland annat Peterskyrkan i Rom. I slutet av 300-talet bestämde en annan kejsare att kristendomen hädanefter skulle bli romersk statsreligion och därmed vara den enda tillåtna religonen i romarriket. Staden Rom blev nu hela kristenhetens huvudstad. Barn som lämnar sekter måste få bättre stöd Vi vet att sekterna bryter mot de mänskliga rättigheterna för barn på en rad punkter.Noomi Lappalainen och Erik Engkvist Ikväll visar TV3 dokumentären Sanning och Konsekvens som handlar om Linn som växte upp som ett Jehovas vittne. Linn har inte fått träffa sin familj på två år – sedan hon valde att lämna rörelsen.

Judendom Den här artikeln handlar om den judiska religionen. För etniska, historiska och kulturella aspekter av den judiska identiteten, se judar. Judendom (av grekiska Ioudaïsmos, härlett från hebreiskans יהודה, Yehudah, "Juda",[1] hebreiska: יַהֲדוּת, Yahedut) är judarnas religion; en trosuppfattning innehållande flera praktiseringar som härrör från de antika israeliterna, vars historia finns nedskriven i Gamla testamentet (Tanach) och som utreds och förklaras ytterligare i Talmud och andra texter. Judendomen har en av de äldsta religiösa traditionerna som finns och som utövas än idag, och många av dess texter och traditioner är centrala även för andra abrahamitiska religioner. Judisk historia och handlingslinjer har på så sätt påverkat andra religioner såsom kristendom. Site Sökningen gav 89 resultat Resultat för sökord etiska modeller Etiska förhållningssätt och etiska problem. Etik handlar om hur vi bör tänka och bete oss för att uppnå det goda och rätta.

Se Kristendomens historia i SVT Play Professor Diarmaid MacCulloch vägleder oss i denna prisbelönta BBC-serie genom kristendomens historia. Första avsnittet tar avstamp i frågan om kristendomen verkligen uppstod i och med att aposteln Paulus reste till Rom från Jerusalem för att förkunna Jesu lära. Enligt MacCulloch pekar mycket på att kristendomens ursprung snarare låg mycket längre österut och att dess högsäte kan ha funnits i Bagdad i stället för i Rom. Se Kristendomens historia

Revolutionernas tidsålder – Mikaels Skola Arbetsområdet täcker tiden från de ekonomiska och sociala förändringar som rubriceras som industriella revolution till de politiska och sociala revolutionerna i Nordamerika och Frankrike samt dess orsaker och följder. Fokus ligger på social och ekonomisk förändring. Filmtips: Följande filmer finns att kolla på på Av-Media. Spådam: Hon ger en obehagligt exakt beskrivning av min moster Britt hälsar milt. Vi börjar med att prata om kärlekslivet. – Jag känner att ni inte riktigt har tid för varandra, ni kanske jobbar för mycket.

Hinduism och synen på människan Hemma Se flippenSammanfatta flippen med egna ord (skriv ner din sammanfattning och ta med till skolan) Använd begreppen nedan i din sammanfattning. Skriv ner en fråga utifrån flippen och ta med tillbaka till skolan (en fråga du vill ha svar på, eller en fråga som du vill ”kolla” om dina kamrater kan svaret på) Begrepp från filmen: förgängligkretsloppgudomligademoniskakastsystemkontrastprimitivt Skolan Aurafoto: Jag får en roande bild av mig själv Uppväxt i en familj med vissa hippietraditioner är det här inte första gången min aura granskas. Morbror har mätt omkretsen, den var stark och stor på den tiden. Nu är det dags igen. Tarot: Jag ska möta en snygging om tio år Hur ska det här gå? Tänk om jag får veta att jag ska få sparken, till exempel? Jag väljer en korthög och spådamen Elisabeth Xindra Norman lägger upp figurerna i ett mönster.

Nyandlighet är nya religionen Gud är ute. Men populärreligionen växer. Healing, yoga och kristallterapi har till och med letat sig in på vårdcentraler och skolor. Guru lurifax Regissören Vikram Gandhi växte upp i Indien med hinduismens religiösa ritualer, men började ifrågasätta guruernas motiv och andliga krafter. Behöver människan andliga ledare? Eller kan alla bli sin egen guru? Vikram Gandhi bestämmer sig för att göra ett experiment. Han ikläder sig rollen som gurun Kumaré, börjar undervisa i yoga och skapar en egen meditation. Här kan du skapa egna klipp ur programmet

Religion och medkänsla: Karen Armstrong om världsreligionerna Medkänsla är kärnan i alla världsreligionerna. Det säger författaren Karen Armstrong. I sju år levde hon som nunna. 24 år gammal lämnade hon klosterlivet och klev ut i samhället utanför. Idag räknas hon till världens viktigaste religionshistoriker. Karen Armstrong pendlar i sina resonemang fram och tillbaka mellan de olika religiösa tänkarna. Gång på gång landar hon i ordet medkänsla. Kristendomens grunder ovh riktningar Dokumentärer och film För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser. Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller. Detta gör du genom att klicka på bildlänken som finns under de flesta bilderna.

Related: