background preloader

Victorias ADHD - autism - blogg om NPF

Victorias ADHD - autism - blogg om NPF
Det enda du behöver förstå för att greppa vad ADHD är. När en uppgift ska lösas vet ju alla att det är väldigt bra att vara fokuserad raka spåret mot målet. De flesta människor kan hålla igång två samtalsämnen samtidigt. Har man ADHD, som betyder uppmärksamhetsstörning och hyperaktivitet kan det vara några fler ämnen och trådar som tankarna hoppar emellan. Detta beror på att hjärnan ständigt söker stimulans för att den medfött har för låg aktivitetsnivå. Vid ADHD tar man nästan ofrivilligt in allt på en gång. Har man ADHD är man alltid ofrivilligt mest fokuserad och motiverad av det man är intresserad av. Man kan vara högeffektiv, bara man brinner och då händer det saker. Eftersom det kan bli för mycket intryck, är stress och ADHD ofta inte bästa vänner. Men när allt flyter på kan ofta den med denna speciella gåva prestera utöver snittet. Det är en balansgång att hantera sin ADHD. För många valalternativ kan bli för mycket för en hyperaktiv ADHD-hjärna som inte ser träden för all skog.

ADHD/Special Needs ... Misunderstood Kids Outside the Box! Not everyone fits inside the box we call the classroom and classroom structures--students and teachers included. Learn to allow students to hang out of the box a little...and allow yourself to do the same, when appropriate. As a teacher, I am called to advocate, not judge; I am called to encourage, not predict; I am called to learn my subject--my students . Students with ADHD cannot always change their behavior--I, as a teacher, can change mine. Learn to recognize the behaviors of the students with ADHD--see resource list for more specific information. To respect all students equally means to teach each student individually. The student who doodles during the lecture may be absorbing every word--learn to recognize and accept and adapt to the differences between visual, auditory, and kinesthetic learners. To teach students individually requires acknowledgement of how individuals think. The student with ADHD or other disabilities related to autism may think "visually." Be kind and discreet.

ADHD - Vild och Stilla Ägna en timme åt ADHD... För att förstå och öka kunskapen om ADHD i klassrummet har vi utvecklat några enkla lekar som gör det lättare att tala om ämnet med elever upp till andra klass. Det behöver inte ta mer än en timme och ger dig och din klass möjlighet att prata om hur ni kan göra vardagen enklare både för ”de vilda” och ”de stilla” – och därmed också för hela klassen. Klicka här för fler användbara tips för lärare Syftet med den här övningen är att göra barnen medvetna om varför vissa barn är extra oroliga eller har svårare att koncentrera sig än andra. Du känner din klass bäst och vet om det är bättre att tala om ADHD konkret eller om ni ska nöja er med att prata om oro och koncentrationssvårigheter i mer allmänna termer. Lek ökar förståelsen För att involvera barnen i ”Vild & stilla”-timmen är det viktigt att de blir aktiva deltagare. Så gör du! Övningen är mycket enkel att genomföra. Den första leken heter ”Vild och stökig”.

Asperger+ADHD=Android | trollhare Det är snart tre månader sedan jag skaffade min Incredible S, och jag älskar den. Att ha en smartphone istället för den gamla ‘dumfånen’ underlättar mitt liv på så många olika sätt. Men när jag letar efter tips på nya appar, slås jag gång på gång av just när man använder sökord som ”autism” och ”ADHD” så är det nästan omöjligt att hitta några tips på androidappar. Det är iPhone hit och iPad dit. De appar jag ändå hittar för Android brukar dessutom mest vara inriktade på kommunikation: bildkartor, talsyntes och liknande. Så för att bryta den totala applemonopolet, tänkte jag tipsa om mina favoritappar för ADHD, Asperger och Android. Timers och alarm Scheman och listor Anteckningar Minnesstöd vid samtal Timers och alarm Activity timer En enkel färgkodad timer. Activity Timer: gratisversionen på Android Market Activity Timer: betalversionen (7kr) på Android Market Alarm Clock Xtreme Free Alarm Clock Xtreme Free på Android Market Scheman och listor Google-kalendern Astrid Astrid på Android Market Hungry!

Related: