background preloader

Orka plugga, studieteknik

Orka plugga, studieteknik
Upload Malin Frykman Loading... Working... ► Play all Orka plugga, studieteknik Malin Frykman49 videos25,879 viewsLast updated on May 11, 2016 Play all Sign in to YouTube Sign in History Sign in to add this to Watch Later Add to Loading playlists...

https://www.youtube.com/playlist?list=PLyoKDRCO9tQx-7zMV1fmNBkSIb1CjR3Co

Related:  annakarin77BFL och annat om lärande2Läscirkeln vt-15ulrharBedömning och betyg

Högläsning med ökat elevansvar I boken ”Att undervisa i läsförståelse” av Barbro Westlund finns ett lektionsförslag som hon kallar ”Högläsning med ökat elevansvar”. Detta provade jag idag och här ska jag berätta om hur Barbro Westlund beskriver övningen i boken och hur jag genomförde den i klassrummet. Syftet är att högläsningen ska ge goda effekter på flyt i läsningen, som då i sin tur påverkar förståelsen. Två elever (som har svårigheter med läsning) bildar en läsgrupp (som du lärare har valt ut) sedan läser den ena texten högt tre gånger för den andra. Den som läst gör sedan en självvärdering i ett enkelt läsprotokoll. Den elev som har lyssnat gör också en bedömning i samma protokoll.

Caroline Liberg: ”Jag måste använda ord när jag talar till er!” Snickaren har en låda med fackord Muraren sina och den som skall styra en stat kan väl inte bara gasta i stormen: Dom där sitter fel! Texttyper Här nedan kommer min vägg för de olika texttyperna med exempel på varje typ av text. Jag gjorde dessa till detta blogginlägg Svenskläraren tolka begreppen genrer respektive texttyper om du vill läsa mer. Anpassning Skolan måste utgå från den enskilda elevens förutsättningar när en eventuell anpassning av de nationella proven planeras. Därför kan Skolverket inte ange exakt vad läraren kan och inte kan göra. I lärarinformationen finns mer konkreta anvisningar om hur läraren kan tänka kring anpassning. Elever med funktionsnedsättning För elever med funktionsnedsättning, som innebär ett direkt hinder för eleven att genomföra proven, kan anpassning göras. En funktionsnedsättning kan innebära att en elevs fysiska, psykiska eller intellektuella förmåga är begränsad vilket kan medföra svårigheter i olika situationer.

FlippadSO Stort tack till Läraren Jennie som skapat denna flipp :) Hemma Se flippenSammanfatta flippen med egna ord (skriv ner din sammanfattning och ta med till skolan) Använd begreppen nedan i din sammanfattningSkriv ner en fråga utifrån flippen och ta med tillbaka till skolan (en fråga du vill ha svar på, eller en fråga som du vill ”kolla” om dina kamrater kan svaret på) Begrepp från flippen:

katarinaenbomfransson I vår klass arbetar vi mycket kring hur texter är uppbyggda och vi tränar på att skriva egna berättelser med en ”röd tråd”. Inledning, handling och avslut. I boken att undervisa i läsförståelse skriven av Barbro Westlund finner man ett bra sätt att använda sig av ”berättaransikte” för att hjälpa eleverna att strukturera upp sina berättelser. Det har fungerat mycket bra med mina elever. Man ritar upp ett ansikte (öga, öga,näsa och mun.) I det ena ögat gör man ögonfransar och skriver stödord om personerna som ska vara med i berättelsen.

Bästa sajterna för att hitta högupplösta bilder Du kan använda Compfight för att leta efter bilder som du snabbt behöver. Om du vill ha slumpmässiga bilder, klicka bara på "Show me what compfight can do?"-knappen. Du kan hitta gratis högupplösta bilder utan copyrightbegränsningar. Dags att undervisa begripligt Bild: Jens Magnusson.Uppdelningen i extra anpassningar och särskilt stöd är inte bara en fråga om nya formuleringar, anser Wern Palmius och Lennart Rådbrink, rådgivare på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM. – Det här kan bli en stor förändring. Den pekar på lärarens skyldighet att undervisa så att eleverna förstår, säger Wern Palmius.

Related:  Svenska