background preloader

Inspirationsplats i Matematik

Inspirationsplats i Matematik
Mattelådor för laborativ matematik Filmer med bl.a Karin Kairavuo som berättar och leder en workshop med inriktning på laborativ matematik. Karin arbetar på Mattelandet, en plats för inspiration och stödverksamhet i matematik för lärare och elever i Helsingfors. Matematikinriktningen i Mattelandet bygger på laborativt material och att konkretisera matematiken. Filmerna är inspelade på Medioteket. Information finns här! Se filmerna antingen här på tuben eller via länkarna nedan! 100 procent (Standard) (Låg) Bondgården (Standard) (Låg) Bråk på Geobräda (Standard) (Låg) Bråkkakor (Standard) (Låg) Färggranna knappar (Standard) (Låg) Geometriska former & area (Standard) (Låg) Hundrarutan (Standard) (Låg) Innehålls- och delningsdivision (Standard) (Låg) Logiska block (Standard) (Låg) Matematiska djurfamiljer (Standard) (Låg) Multiplikation (Standard) (Låg) Problemlösning med färgknappar (Standard) (Låg) Trolleri med tal. Seminarium om TIMSS med Per-Olof Bentley Se filmerna!

Andren%20Oscarsson%20%C3%96stman.pdf Mattefröken | Ulrika Broman Natclarke.pdf Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. För att kunna fortsätta ännu längre hoppas vi få in idéer och uppslag från er som har beprövade IKT-aktiviteter att dela med er av. Om du har sådana idéer eller andra synpunkter och önskemål som rör IKT-strävorna, hör av dig till Ulrica.Dalhberg@ncm.gu.se Läs mer om IKT-strävorna >>Blå strävor – matematik i många små stegI Blå strävor – matematik i många små steg finns kompletterande lärarmaterial till de aktiviteter som tagits fram för i första hand elever mottagna i särskolans skolformer.

Strävorna Aktiviteter ordnade efter resp ruta 1A Grodhopp Hundrarutan – Gissa mitt tal Magisk triangel Magiska kvadrater På tal om musikal Satsa rätt Skillnad mer än ett! Små och stora tal i biologi Stenhårda tal Sum it up Sweet Sixteen Tiotal och ental Tänk till tusen Uppslag: Bygg en fågelholk Uppslag: Gör en krypteringssnurra Uppslag: Matematik invikt i papperslådor Uppslag: Utmaningar med ett A4-papper X-kuber1B Grodhopp Hur många i varje ask?1C Area med stickor Informationsbitar Rektangel Skuggor Stickor kors och tvärs Uppslag: Matematik invikt i papperslådor Vilken burk rymmer mest? 2A Bilparkering Bråkspelet lapp på lapp Decimaltal på miniräknaren Färglägg decimaler Hoppa längd och kasta flygplan Hur mycket är ett milligram? 2E Funktionerande kommunikation Memory med funktioner Månghörningen växer Uppslag: Gör en krypteringssnurra2F Vilken burk rymmer mest? 3B Algebrakapplöpning – en komplettering till Uppslagsboken Bråk med algebra 4E Berg-och-dalbanan Bungeedockan 8B Hemliga tal

Planerings/lektions-struktur matte åk . #Livet i mattelandet Fortsatt planerandet inför höstens matteundervisning idag. Gårdagens inlägg med alignmentplanering och matris finns på länken här. Hur ska jag lägga upp arbetet i klassrummet? Jag tänker att jag ska anamma ASL-tänket på så sätt att vi inte formar siffror i all oändlighet utan hittar på andra sätt att träna motorik. Likaså tänker jag att samarbete och kommunikation ska vara en viktig del i undervisningen. De viktiga förmågorna som är synliga i kunskapskraven i LGR11 är markerade med ljusblått på bilden nedan och de kommer att finnas med genomgående genom alla avsnitt som vi kommer att jobba med. Här under kan man se hur jag tänkt lägga upp lektionspassen eller vad jag ska kalla dem, 3-4 st kring varje avsnitt. så betyder det är jag som lärare är där.

Related: