background preloader

מיחזור Recycle

Facebook Twitter

עצים זוהרים בחושך: יש פתרון למשבר הדיור, והוא דווקא ביולוגי. גם אם שבעתם מפתרונות על הנייר למשבר הדיור בישראל, כדאי בכל זאת לשים לב לרעיון הבא שמציג ד"ר עידו בצלת מאוניברסיטת בר אילן.

עצים זוהרים בחושך: יש פתרון למשבר הדיור, והוא דווקא ביולוגי

"הדירות שאנחנו בונים היום יקרות מאוד לבנייה, יש בהן מקום מועט, הן לא עמידות במיוחד ולא מנצלות היטב את השטח. יש אנשים שאין להם גם את זה. האם זו הדרך הכי טובה לבנות בית? לא. זו סתם דרך שירשנו מאבותינו מסיבות היסטוריות. בצלת אינו ממציא הבתים הארוגים, אבל זהו אחד מכמה רעיונות העוסקים בחיקוי הסביבה שהציג בכנס של אוניברסיטת סינגולריטי בישראל. כך תדעו איפה עבר אדם שהתעטש ד"ר בצלת ידוע בעיקר בזכות עבודתו בתחום הסרטן ובגישה החדשנית שלו לטיפול באמצעות רובוטי דנ"א השטים במערכת הדם. "מחסור נמצא במקומות שאנחנו לא חושבים עליהם", אומר בצלת, "כמעט כל אורגניזם בעולם משתמש בכל היכולות והמשאבים שלו, ורק אנחנו לא. חיקוי עולם הביולוגיה כולל גם העברה של גנים מיצור מסוים לצמחים או חיידקים, כך שהם יפתחו את התכונה החבויה בגן המקורי. Writing Journals, Blank Books - Paperblanks. הקופסאות הירוקות שיאכילו את העולם המתפתח. דיברנו עם ניצן סולן, מהנדסת כימית שמתמחה בחקלאות מנותקת-מצע, שעובדת בחברת LivinGreen.

הקופסאות הירוקות שיאכילו את העולם המתפתח

LivinGreen היא חברה שעוסקת בעיצוב, פיתוח והקמה של מערכות ייצור מזון בטכניקות שונות, עם דגש על חקלאות אורבנית. החברה פיתחה חווה הידרופונית בשם LivingBox, שזכתה לאחרונה בפרס בסך 20,000$ מטעם אתגר פירס. תספרי לנו על החברה, ועל מה היא רוצה לתת לעולם? הבשורה והרצון שאנחנו רוצים להביא לעולם היא לחזור לייצור הלוקלי, אנחנו בטוחים שאין צורך בעלויות השינוע, ההדברה, והייצור שאנחנו מעמיסים על התוצרת שאנחנו אוכלים, ובעצם להחזיר את הכח חזרה לאדם הפשוט, שתאפשר לו לגדל את האוכל שלו בצורה פשוטה ומאוד זולה, וכמובן, ידידותית לסביבה. במקום לזהם את הסביבה, אנו מאפשרים לקבע פחמן מהאוויר בערים גדולות, לחסוך מים, וכמובן להנגיש מזון גם לאוכלוסיות מוחלשות שאין להם יכולת כלכלית לקנות ירקות טריים בגלל שאין להם אמצעים.

בהקשר הזה עשינו כל מיני פרוייקטים, על ארגון המזון והחקלאות של האו״ם (ה FAO). הרעיון והחזון של המוצר הוא לספק עצמאות בייצור המזון מהרמה הביתית ועד הרמה המסחרית ללא תלות במקום, ולעשות זאת בצורה מפושטת וזמינה לכל אחד. Ekocycle 3D printer uses recycled plastic bottles as component in filament cartridges. Cubify has announced that it will be selling a $1199 printer later this year called the Ekocycle Cube 3D Printer—it will be using recycled PET plastic bottles as one component in its filament cartridges—a single cartridge will hold the equivalent of three 20oz. bottles, making up 25 percent of its content.

Ekocycle 3D printer uses recycled plastic bottles as component in filament cartridges

Entertainer Will.i.am, chief creative officer for 3DSystems, designer of the printer (in collaboration with Coca-Cola), is serving as a promoter to drum up support for the printer and for the creation of eco-friendly technology in general. In a supporting video he suggests that the path to creating eco-friendly technology products is though making the idea "cool" to consumers, which in theory should create demand for them. "Waste is only waste, if you waste it" he notes dryly. He's also at work creating designs for 25 accessories that can be printed with the cube. ABOUT HOTRAY™ Simply put, Hotray is the best disposable tableware and food packaging solution out there.

ABOUT HOTRAY™

Made from 100% sugarcane fibers (bagasse), Hotray is compostable, recyclable, biodegradable, toxin free, metal free, moist resistant and heat resistant (up to 220˚C/430˚F). Combine all this information together and you’ll understand why Hotray is the best solution for your customer, for the environment AND for your pocket. is excellent for: Main Benefits – Category Leader The only compostable product that can be heated up to 220˚C/430˚F. The only sugarcane based product that works in extreme humidity environment. The only sugarcane based product that can hold fatty ready meals for 8 days in cold environment with no leaking. As the table shows, no other product in the market compares to Hotray: Want to hear more about Hotray?

מאמאזון מרקט. O-Share – שיתוף בפעולה. תכנית גביעי היוגורט ומעדני החלב. בכל שנה כמויות אדירות של גביעי יוגורט ומעדני חלב מגיעים אל מטמנות הפסולת בישראל.

תכנית גביעי היוגורט ומעדני החלב

טרהסייקל ושטראוס מחויבות למצוא שימושים חדשים לאותם גביעים שנצרכו והושלכו. כיזמית סביבתית, טרהסייקל תפתח מוצרים חדשניים ומממוחזרים המיוצרים מפסולת הגביעים. מה עושים? פשוט מצטרפים לתכנית איסוף גביעי היוגורט ומעדני החלב של שטראוס וטרהסייקל! ההשתתפות בתכנית האיסוף היא בחינם, לא כרוכות בה עמלות הצטרפות או הרשמה והמשלוח של הפסולת דרכה הוא חינמי ללא-עלות. אספו גביעי יוגורט ומעדני חלב ריקים ומשומשים בכמות מינמלית של 50 יחידות (או במשקל של כ- 320 גר'), ואחסנו אותם בתוך כל קופסא משומשת שיש בסביבתכם (קופסת קרטון חומה פשוטה, למשל). בכל פעם שתצרכו מעדני חלב או יוגורט ומרגע שתצטרפו לתכנית האיסוף, תוכלו לאסוף את הגביעים הריקים והמשומשים של כל מותג שהוא, על מנת למחזר אותם. הודות לחברים שלנו בשטראוס, עבור כל גביע שיתקבל אצלנו, תזוכו בחמש נקודות טרהסייקל, שניתנות לפדיון בתמורה לחמש אגורות, אותן תוכלו לתרום לכל עמותה, בית-ספר או ארגון מוכר לצרכי-תרומות, לבחירתכם.

פסולת שניתן לשלוח למחזור במסגרת תכנית גביעי היוגורט והמעדנים: מחזור טלפון נייד,קניית טלפונים www.recell.co.il. מיחזור והפחתת פסולת Adam Teva vaDin Org. יד שניה, פרויקט אגורה - מערכת שיתוף חפצים הראשונה בעולם. פרויקט אסיף שקיות אקולוגיות לקניית ירקות ופירות - בית. אקולוגיה עירונית: עץבעיר - החיים הטובים בעיר. הסביבה.