background preloader

Svenska - bokstäver

Facebook Twitter

Alfabetet – färgläggningsark + spåra bokstav. Storstadsmamman Blog: Ny klass till hösten Del 1. Jag vet jag vet, än så har inte ens sommarlovet börjar.

Storstadsmamman Blog: Ny klass till hösten Del 1

Men jag märker att många efterfrågar vad man kan göra första veckan i skolan , samarbetsövningar. Hur kan jag arbeta för att få ihop gruppen/klassen. Här kommer några av mina tips och idéer. Här kommer del 1 med första tipsen. 1. 2. Ta med en fin sten du hittat under sommaren (gör en stensamling vid skolstart) låt eleverna skriva om deras sten. 3. Ofta får man leta ihjäl sig efter alfabet till klassrummet. 1. Engelska alfabet till er som har engelska klasser Pusselbiten- Ensam är stark, tillsammans är vi starkare Detta ger ett tydligt budskap. Klassträd Printa ut ett träd från nätet låt alla eleverna sätta sitt fingeravtryck och namn på grenarna och rama in.

Första dagen i år 1 Fota eleverna första dagen i år 1. Detta gjorde jag med mina elever när jag hade en år1 första gången. Alfabetssånger. ABC. Bokstavståget. Alfabet att färglägga. Det finns ju kopieringsunderlag till alfabetsfärgläggning att köpa, men de brukar vara ganska dyra.

Alfabet att färglägga

På nätet finns massvis med alfabet att färglägga. På engelska… Men det fungerar ju inte för oss, för det blir ju fel begynnelsebokstäver. Jag tog mig i kragen och skapade nu ett eget med hjälp av gratis clipart. Det är ett a4 för varje bokstav, med en versal och en gemen samt en bild som börjar på bokstaven. Barnen får sedan färglägga både bokstaven och bilden. Hos oss har vi en alfabetspärm framme för barnen att ta fram när de har lust. Alfabet att färglägga UPPDATERING: Jag har gjort om alfabetet så att det är en annan stil på bokstäverna, nämligen montessoriscript. ABC. Bokstavslandet på skolavslutningen. Det börjar närma sig skolavslutning och för två veckor sedan började det komma in jättefina förfrågningar till vår kundtjänst.

Bokstavslandet på skolavslutningen

Här är en av dem, från Karin Nilsson, lärare på Kyrkhedens skola: Hej, vi skulle vilja sjunga Alfabetssången på examen och vill då kunna få ackorden eller noterna till pianot från er. Det bästa betyget till bästa Livet i Bokstavslandet. Här har ni ackorden! Handskrivna av våra kära musiker! I år och fyrtio år framöver kan barnen sjunga Alfabetssången (eller Bokstavslandet som den egentligen heter) på skolavslutningar. Filma gärna när ni tränar på er sång. ABC. Sb9070swedish.pdf.

Bokstäver som vill bada fötterna och plocka äpplen. Idag har jag kanske inte känt mig så inspirerande, eller inspirerad för den delen, men det gjorde jag igår.

Bokstäver som vill bada fötterna och plocka äpplen

Igår gjorde jag två bilder som passar bra för barn som börjar skriva och upptäcka alfabetet. De här ska upp i mitt klassrum snart! Klicka på länken nedanför för att ladda hem dokumentet! Bokstäver vill bada fötter och plocka äpplen. Livet i Bokstavslandet: Skönhet. ABC. Livet i Bokstavslandet: Alfabetet. Alfabetskort. Det finns många olika alfabetsmaterial på lektion.se, men här vill jag främst tipsa om ett.

Alfabetskort

Alfabetskort är ett jättefint alfabet i a4-storlek med färgbilder till. Vill man ha dem i mindre storlek är det bara att välja att skriva ut fler ark per sida! Dessutom får man även a4 med alla bilderna i mini-variant! Jag gillar också att vokalerna är i en färg och konsonanterna i en annan. På min förra förskola skrev jag ut två ex av denna sida, klippte isär ena och sedan laminerades allt.

Jag ser nu att i minivarianten finns bara en version av lilla a med, men i de stora korten finns båda varianterna med Dessa bilder är nog tänkta att användas som väggalfabet, men det går ju att låta barnen jobba med självständigt, att lägga ut i alfabetisk ordning, att hitta sin bokstav, att leta saker som börjar på den bokstaven osv. MontessoriMom.com - The Moveable Alphabet.

Patricia Constanza posted at 12:03 p.m. on March 25, 2009 Hi, My 4 1/2 year old daughter has been in a montessori school for two years now and has just been introduced the movable alphabet.

MontessoriMom.com - The Moveable Alphabet

The teacher is expressing some concerns because my daguhter only knows the sound of about 12 letters. Another issue I am concerned about is the fact that my daughter literately refuses to speak English (we speak Spanish only at home) and I just can't get her interested in speaking or being read in Spanish. Do you think that the fact she does not like speaking in English has something to do with her not knowing the sound of the movable alphabet? Ana posted at 10:28 a.m. on May 18, 2009 Lots of bilingual children have this resistance; be assured that she's learning English perfectly well if she is functioning in her English-speaking preschool.

Sally. Förskoleburken: Rörliga alfabetet – mall! Christina efterlyste länkar till rörligt alfabet.

Förskoleburken: Rörliga alfabetet – mall!

Jag letade runt men insåg att enklast vore att göra ett eget! Sagt och gjort! Jag har gjort två olika mallar. I färg och svartvitt i två olika storlekar. Stort alfabet och mindre alfabet. Enjoy! Instruktion: Alfabetet klipps ut i flera exemplar och lamineras. Montessorimum bjuder på en enkel beskrivning av det rörliga alfabetet. Jag provar nu att dela filen med Dropbox, och hoppas att det ska funka smidigare. Länkar upp hos! Bokstavsarbete på iPad.

Abc-bok. Min blogg om allt mellan himmel och jord: Bokstavssortering till barn.