background preloader

TALOUSUUTISIA K2016

Facebook Twitter

Googlen 150 dollarin kuvankäsittelyohjelma on nyt ilmainen. 29.3.2016 10:44 Yhtiö sanoo satsaavansa mobiilisovelluksiinsa, ja alkaa jakaa pöytäkoneohjelmistoa ilmaiseksi.

Googlen 150 dollarin kuvankäsittelyohjelma on nyt ilmainen

Google kertoo tehneensä Nik Collection -kuvankäsittelyohjelmistostaan ilmaisen. Yhtiö kertoo pitkän tähtäimen suunnitelmiensa olevan mobiililaitteilla käytettävien kuvankäsittelyohjelmistojen, kuten Google Kuvien ja Snapseedin, kehittämisessä. Nik Collection puolestaan on tietokoneella käytettävä ohjelmisto, joka on saatavissa Windowsille ja Macille. Ohjelmisto toimii Adoben Photoshop-, Photoshop Elements- ja Lightroom-ohjelmien laajennuksena. Kuluttajien mieliala kirkastui hieman.

Kuluttajien luottamus vahvistui maaliskuussa helmikuusta.

Kuluttajien mieliala kirkastui hieman

Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan luottamusindikaattori oli maaliskuussa 10,4, kun se helmikuussa oli 7,7. HS: Kaidi haki tukirahaa Kemin biojalostamolle. Elisa jatkaa Anvia-tarjoustaan. Edellisen kerran Elisa jatkoi ostotarjoustaan kaksi viikkoa sitten.

Elisa jatkaa Anvia-tarjoustaan

Tuolloin yhtiö perusteli ostotarjouksen jatkamista sillä, että se on "herättänyt yhä suurempaa kiinnostusta". Asbestilain todelliset kulut paljastuvat: Turkulaiselle taloyhtiölle 100 000 euron lasku. Uuden asbestilain todelliset kustannukset alkavat paljastua monille putkiremonttia tekeville taloyhtiöille.

Asbestilain todelliset kulut paljastuvat: Turkulaiselle taloyhtiölle 100 000 euron lasku

Turkulaisen kerrostalon asukkaat uusi laki on saanut näkemään punaista. Putkiremontin yhteydessä tehtävistä asbestimittauksista on koitumassa taloyhtiölle noin 100 000 euron lisälasku. Summa vastaa kymmentä prosenttia putkiremontin kustannuksista. Lehto Group listautuu Helsingin pörssiin. Verottaja iski ravintoloihin yli puolet kärähti. Verottajan ravintola-alalle tekemässä tehovalvonnassa on löytynyt runsaasti epäselvyyksiä.

Verottaja iski ravintoloihin yli puolet kärähti

Tähän mennessä veron välttämistä tai puutteita kirjanpidossa on havaittu peräti noin 66 prosentissa tarkastetuista yrityksistä. Näistä noin kolmasosaa epäillään törkeästä kirjanpitorikoksesta tai veropetoksesta. – Tehostettu valvonta ravintola-alalla on selvästi tarpeen. Verotarkastusten yhtenä tavoitteena on luoda rehellisille yrittäjille paremmat edellytykset pärjätä kilpailussa, ylitarkastaja Pia Ansamäki Verohallinnosta toteaa tiedotteessa. Ravintola-alaa on tarkastettu tehostetusti viime vuonna alkaneessa projektissa, joka jatkuu vielä tämän kevään ajan. Hankkeessa verottaja on tehnyt yhteistyötä muiden viranomaisten, muun muassa sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran kanssa. Yle: Hissitön talo ei enää kelpaa. Finnair peruu lisää Brysselin-lentoja. Finnair peruu kaikki tiistain lentonsa Brysseliin.

Finnair peruu lisää Brysselin-lentoja

Lisäksi keskiviikolta perutaan yksi lento. Brysselin lentoasema on ollut suljettuna tiistain terrori-iskuista lähtien. Vielä lauantaina kerrottiin, että se saatettaisiin avata huomenna tiistaina. Kentällä on tehty väliaikaisia järjestelyjä ja turvatoimia on lisätty. Tiistaina 800 lentokentän työntekijää testaa käytännössä, kuinka toiminta sujuu. 56-vuotias sai uuden tutkinnon ja kivan työn. Se tuttu tarina: tietotekniikan insinööri, yli 20 vuotta turvallista uraa Nokian palveluksessa, viimeksi matkapuhelinten tuotekehittelyssä Oulun Peltolassa.

56-vuotias sai uuden tutkinnon ja kivan työn

Lähtö Nokiasta tuli vuonna 2012, sitten omaa yritystoimintaa, lopulta työttömyys. Nordea: Kasvavat osingot tuloskauden parasta antia. Ja em.

Nordea: Kasvavat osingot tuloskauden parasta antia

"työn kannattavuus", siinä lähtökohtaisestikin perusajatus on se että avoimesta sektorista on kysymys. Työn kannattavuus on sitä että kotimaiset kulut on sillä tasolla että palkan ostovoima on hyvä, ja työn kilpailukyky on puolestaan sitä että sitä työtä saadaan kaupaksi maailmalla riittävän paljon. Hinta ei sinällään ole ainoa kriteeri, vaan myös laatutekijät vaikuttaa. Ruotsin keskuspankki. Ruotsin keskuspankki painoi ohjauskoron syvemmälle miinukselle. Riksbank laski koron -0,50 prosenttiin, kun se aiemmin oli -0,35 prosentissa.

Ruotsin keskuspankki painoi ohjauskoron syvemmälle miinukselle

Uutistoimisto Bloombergin kyselyssä ekonomistit odottivat koron laskevan vain -0,45 prosenttiin. Keskuspankki perustelee koronlaskua heikoilla inflaationäkymillä. Helsingin pörssi. Helsingin pörssi laskee reippaasti tulosaamuna. Vuosiraporttinsa julkistaa tänään kaikkiaan 17 yhtiötä.

Helsingin pörssi laskee reippaasti tulosaamuna

Aamun tulosjulkistajista hyviä tuloksia tarjoilivat lähinnä Nokia, Outokumpu ja eQ, heikompia muun muassa Kemira, Citycon ja Atria. Selvästi odotuksia enemmän kohentuneesta tuloksesta raportoineen Nokiankin osake liikkui päävirran mukana painuneena. Yhtiö suunnittelee maksavansa viime vuodelta 0,16 euron osakekohtaisen osingon ja ylimääräisen 0,10 euron osingon päälle. Öljy lähti syöksyyn. Öljy lähti nopeaan syöksyyn. Havaiji, Kuuba, Puerto Rico, Iran, Guatemala, Chile... Aina kun amerikkalaisten yhtiöiden edut ovat olleet uhattuina jossain päin maailmaa, on apu ollut yhtä lähellä kuin lähin Yhdysvaltain presidentti. Demokraattisesti valittujen hallitusten ja presidenttien tilalle on nostettu diktaattoreita amerikkalaisvoimin yli vuosisadan ajan. Viimeksi kuluneen 110 vuoden aikana Yhdysvallat on kaatanut 14 useimmiten demokraattista, vapailla vaaleilla valittua hallitusta. Useimpia kaappauksista on motivoinut se, että kyseisen maan hallitus on jollain tavalla ryhtynyt ryppyilemään maassa toimivien amerikkalaisten yritysten intressejä vastaan.

Monet kaappauksista ovat kääntyneet tarkoitustaan vastaan ja aiheuttaneet Yhdysvalloille enemmän haittaa kun hyötyä. Kiinalaisfirma mysteeri suomalaisille. Kemiin investoiva kiinalaisfirma on mysteeri suomalaisille. Antti Aimo-Koivisto Kiinan Suomen-suurlähetystön edustaja Qiao Shouwu ja Kaidi Finlandin toimitusjohtaja Pekka Koponen tiedotustilaisuudessa Finlandia-talossa. Kemiin suunnitellun jättimäisen biojalostamon valmisteluista ei ole tähän asti tihkunut paljon tietoa. Nyt on paljastunut, että puuta nielevän miljardihankkeen takana on Suomessa lähes täysin tuntematon kiinalaisyhtiö. Hanketta pyörittävän Kaidi Finlandin omistaa Sunshine Kaidi New Energy Group.

Shenzenissä listattu yhtiö on yksi Kiinan suurin yksityinen biotaloustoimija, jolla on biomassajalostamoja eri puolilla Kiinaa. Aiemmin nimellä Wuhan Kaidi Holding -nimellä tunnetun yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Wuhanissa. Sunshine Kaidi New Energy Groupin toimitusjohtaja on Chen Yilong, joka on myös yksi yrityksen perustajista. Taloustiedot Tulos 1000 € Liikevaihto 100… Kaikki yrityksen taloustiedot ∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇ Finnairin liikevaihto kasvoi selvästi. Finnairin tulos ylitti odotukset liikevaihto kasvoi selvästi.

Yhtiö toiminnallinen tulos nousi loka–joulukuussa 0,8 miljoonaa euroa plussan puolelle oltuaan vuotta aiemmin 9,3 miljoonaa euroa miinuksella. Tulos ennen veroja taas parani 84,0 miljoonaan euroon runsaan 55 miljoonan miinusluvuista. Tulos ylitti markkinoiden odotukset. Analyytikot ennakoivat ruotsalaisen ennustepalvelu SME Direktin mukaan 78 miljoonan euron tulosta ennen veroja. Kyseessä on viiden analyytikon mediaaniennuste.

Osakekohtainen tulos taas vahvistui nousi 0,44 euroon oltuaan -0,38 euroa. Öljy pysyy. Öljy pitää pintansa – harvempi siirtyy maalämpöön. Halpa öljy on hidastanut siirtymistä muihin lämmitystapoihin vanhoissa omakotitaloissa. – Se tarkoittaa käytännössä sitä, että öljylämmityksestä ei ole siirrytty maalämpöön, Rakennustutkimus RTS:n toimitusjohtaja Aarne Jussila sanoo. Omakotitaloasukkaat siis lykkäävät kalliita remontteja. Sen sijaan vanhoja öljylämmitysjärjestelmiin hankitaan tehokkaampaa automatiikkaa, polttimia ja jopa kattiloita. Taloustiedot Tulos 1000 € Liikevaihto 100… Kaikki yrityksen taloustiedot. Vienti painui. Vienti painui joulukuussa – taustalla öljy.