background preloader

Ikt eszközök

Facebook Twitter

6 Great Tools for Creating Classroom Newspapers. May 25, 2017 Creating classroom newspapers is a great way for teachers to engage students in a wide variety of literacy activities.

6 Great Tools for Creating Classroom Newspapers

Students can use their writing skills to demonstrate their learning, share stories, and collaborate with their peers to produce meaningful reading content.

Visszajelző rendszerek prezentáció alatt

Digitális tananyag készítés. Inklewriter. LOOPY: a tool for thinking in systems. Unified Remote – Remote Control App for your Computer. Better With - FluidMath handwriting add-in for PowerPoint. Weboldalak gyűjtése. Gondolattérkép. Online Stopwatch. TeamUp - Aalto. Idővonal készítés. Képek, montázsok, poszterek.

CC Search. Egyszerű tervezés. Templatemaker.nl — free, custom sized box templates. IKT arzenál.

Kiterjesztett valóság

Bloom's Digital Taxonomy Cheat Sheet for Teachers. Roll20: Online virtual tabletop. Free Online OCR. Anonymous Feedback Tool - Sayat.me. Videók, hangok, zene. Kiadványok készítése. Appok. Játékok készítése. QR-kód. Szófelhő. Keresztrejtvény készítők. Áttekintő táblázat. 12 Windows shortcuts every educator should know - Microsoft in Education Blog. Tinta Könyvkiadó - Felelj, ha tudsz! BioDigital Human: Explore the Body in 3D! The Internet in Real-Time.

SULINETWORK NYÁRI ISKOLA 2015. Sumdog Teacher Portal - Sumdog for teachers. Wikispaces. Edublogs – education blogs for teachers, students and schools. Stellarium. Anybody can learn. Táblajátékos >>> JÁTÉKTAN / játékismeret nemcsak pedagógusoknak (logikai és táblás játékok) TinyURL.com - shorten that long URL into a tiny URL. Alkalmazásajánló. Természetudomány. Fakebook. Padlet is the easiest way to create and collaborate in the world. Tíz nap a kiterjesztett valóságban. Szó szerint varázslatos oktatási tereket hozhat létre az ún.

Tíz nap a kiterjesztett valóságban

"kiterjesztett valóság" használatával, egyszerű módon,egy QR kód és egy okostelefon segítségével , hisz ezzel szinte bármilyen vizuális tartalom megjeleníthető bárhol. De tényleg! Tóth Éva valódi és gyakorlatias innovatív pedagógus, aki a nagykátai Ipari Szakiskola angoltanáraként remek megoldásokat oszt meg a pedagógus-kollégáival. ​ "Volt szerencsém az egyetlen magyar résztvevőnek lenni az eTwinning Learninglabs angol nyelvű "AugmentedReality"- AR- "kiterjesztett valóság" című kurzusán. Különösebb előzetes várakozások nélkül jelentkeztem erre az online 10 napos képzésre, de amit kaptam tőle, az minden képzeletemet felülmúlta.

" A 10 nap négy részre volt osztva, minden rész más téma köré gyűjtött applikációkat. A mobilalkalmazások közül a minden rendszeren futó QR kódokat teszteltem le tantermi környezetben. Felmerül persze a kérdés, hogy ezek az újítások hogyan egyeztethetők össze a tanmenettel. A négy rész: Tanárblog - Betűtípus kézírásból. Tippek, trükkök - 2014. október 31.

Tanárblog - Betűtípus kézírásból

A tipográfia nagyon érdekes és fontos dolog, bár többnyire kevés figyelmet kap az oktatásban. Steve Jobs saját bevallása szerint azért is volt sikeres, mert nagyon szerette a tipográfiát és ezért ragaszkodott hozzá, hogy a számítógépeik tipográfiailag helyesen jelenítsék meg a szöveget, ezért is lett az Apple annyira népszerű a tördelők körében. A PaintFont nevű oldal (ITT TALÁLHATÓ) vicces bevezetés lehet a betűk művészetébe a diákok számára.

Nagyon egyszerűen működik: először ki kell választanunk, hogy melyik betűket akarjuk a saját betűtípusunkban, majd kinyomtatni az így kapott mintalapot. A lapra írjuk be a betűket a saját kézírásunkkal, majd szkenneljük be vagy fényképezzük le. Több dologra is használhatjuk természetesen: már azzal meglepetést okozhatunk a diákoknak, ha olyan nyomtatott szöveget kapnak, ami a tanár kézírásával készült, de akár a kicsiknek is nagy élmény lehet, ha a saját írásukkal tudnak gépelni a számítógépen.