background preloader

Ikt eszközök

Facebook Twitter

Facebook Videó Letöltés. Google Meet Breakout Rooms - bemutató. How to Create a Loomie Avatar for Google Meet and Zoom. Kiket és hogyan von be Isten az Ő munkájába 12 rész - Ontiva. Liveworksheets.com - Interactive worksheets maker for all languages and subjects. Log in. Summer Frame PNG and Summer Frame Transparent Clipart Free Download. - CleanPNG / KissPNG. Welcome. Flippity.net: Easily Turn Google Spreadsheets into Flashcards and Other Cool Stuff. Erről tudott? Csak be kell gépelnie 4 betűt a YouTube-videók linkjébe, és máris letöltheti a zenéket. Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?

Erről tudott? Csak be kell gépelnie 4 betűt a YouTube-videók linkjébe, és máris letöltheti a zenéket

Tanórakonzervek készítése egyszerűen. Ha a tanórát a tanár végigbeszéli, az élőben is fájdalmas, a távtanításban pedig egyenesen ellenjavalt.

Tanórakonzervek készítése egyszerűen

Érdemes magyarázatokat, kiegészítéseket, útmutatókat, instrukciókat és más segédanyagokat videós, de nem élő formában elérhetővé tenni a tanulóknak. A videó a legerősebb formája a tanulás támogatásának, de technikailag akár bonyolult is lehet és kell hozzá egy bizonyos rutin. Egyszerű, gyorsan alkalmazható lehetőségeket szedtem össze azoknak, akik nem tapasztaltak még e téren. Előadás felvétele A tanári magyarázathoz vagy bármilyen előadáshoz (legyen az szinkrón vagy aszinkron) készítsünk prezentációt. Ha végeztünk, akkor a Mentés másként útján mp4 formátumba menthetjük el a produkciót. Képernyővideó készítése Ha a magyarázatunkhoz egy weboldalt vagy másféle prezentációt, esetleg egy asztali alkalmazást szeretnénk megmutatni, akkor a képernyő rögzítése a megoldás. Viszonylag kevés ingyenes eszközt találhatunk a világhálón a képernyő rögzítésére.

Classroom

Meeting online. Adatvizualizáció. World Famous from The Teacher's Corner. Ingyenes gépírás oktató program - Gépíró program - manonet. Online ingyenes gépírás oktató program, mellyel könnyen gyakorolhatod a gépírást, tízujjas vakírást.

Ingyenes gépírás oktató program - Gépíró program - manonet

A leckéket igyekszem folyamatosan bővíteni. Köszönet az eddigi segítségért Luxeder Katalinnak, és mindenki másnak! A program ingyenesen használható, így tanfolyamokat szervező cégek, vállalkozások is ingyenesen használhatják. Megjegyezném azonban, hogy semmilyen szervezettel nem állok semmilyen szerződéses, vagy külön megállapodásos viszonyban. Join a Game - Quizizz. TeamUp helyett KEAMK « BYOD, IKT, Office 365, Teams, Socrative, okostelefon, oktatás, ötletek. Random Team Generator — Split a list into random groups. Flipgrid - Video for student engagement and formative assessment. Keamk - Create random and balanced teams. ClassroomScreen. CleverPDF - 20 Free Online PDF Tools.

Make Fake Text Conversation. H5P – Create and Share Rich HTML5 Content and Applications. ClassTools Breaking News Generator. 6 Great Tools for Creating Classroom Newspapers. May 25, 2017 Creating classroom newspapers is a great way for teachers to engage students in a wide variety of literacy activities.

6 Great Tools for Creating Classroom Newspapers

Students can use their writing skills to demonstrate their learning, share stories, and collaborate with their peers to produce meaningful reading content.

Visszajelző rendszerek prezentáció alatt

Digitális tananyag készítés. Inklewriter. LOOPY: a tool for thinking in systems. Unified Remote – Remote Control App for your Computer. Better With - FluidMath handwriting add-in for PowerPoint. Weboldalak gyűjtése. Gondolattérkép. Online Stopwatch. TeamUp - Aalto. Idővonal készítés. Képek, montázsok, poszterek. CC Search. Egyszerű tervezés. Templatemaker.nl — free, custom sized box templates.

IKT arzenál. Kiterjesztett valóság. Bloom's Digital Taxonomy Cheat Sheet for Teachers. Roll20: Online virtual tabletop. Free Online OCR. Anonymous Feedback Tool - Sayat.me.

Videók, hangok, zene

Kiadványok készítése. Appok. Játékok készítése. QR-kód. Szófelhő. Keresztrejtvény készítők. Áttekintő táblázat. 12 Windows shortcuts every educator should know - Microsoft in Education Blog. Tinta Könyvkiadó - Felelj, ha tudsz! BioDigital Human: Explore the Body in 3D! The Internet in Real-Time. SULINETWORK NYÁRI ISKOLA 2015. Sumdog Teacher Portal - Sumdog for teachers. Wikispaces. Stellarium. Anybody can learn. Táblajátékos >>> JÁTÉKTAN / játékismeret nemcsak pedagógusoknak (logikai és táblás játékok) TinyURL.com - shorten that long URL into a tiny URL.

Alkalmazásajánló. Természetudomány. Fakebook. Padlet is the easiest way to create and collaborate in the world. Tíz nap a kiterjesztett valóságban. Szó szerint varázslatos oktatási tereket hozhat létre az ún.

Tíz nap a kiterjesztett valóságban

"kiterjesztett valóság" használatával, egyszerű módon,egy QR kód és egy okostelefon segítségével , hisz ezzel szinte bármilyen vizuális tartalom megjeleníthető bárhol. De tényleg! Tóth Éva valódi és gyakorlatias innovatív pedagógus, aki a nagykátai Ipari Szakiskola angoltanáraként remek megoldásokat oszt meg a pedagógus-kollégáival. ​ "Volt szerencsém az egyetlen magyar résztvevőnek lenni az eTwinning Learninglabs angol nyelvű "AugmentedReality"- AR- "kiterjesztett valóság" című kurzusán. Különösebb előzetes várakozások nélkül jelentkeztem erre az online 10 napos képzésre, de amit kaptam tőle, az minden képzeletemet felülmúlta.

" A 10 nap négy részre volt osztva, minden rész más téma köré gyűjtött applikációkat. A mobilalkalmazások közül a minden rendszeren futó QR kódokat teszteltem le tantermi környezetben. Felmerül persze a kérdés, hogy ezek az újítások hogyan egyeztethetők össze a tanmenettel. A négy rész: Tanárblog - Betűtípus kézírásból. Tippek, trükkök - 2014. október 31.

Tanárblog - Betűtípus kézírásból

A tipográfia nagyon érdekes és fontos dolog, bár többnyire kevés figyelmet kap az oktatásban. Steve Jobs saját bevallása szerint azért is volt sikeres, mert nagyon szerette a tipográfiát és ezért ragaszkodott hozzá, hogy a számítógépeik tipográfiailag helyesen jelenítsék meg a szöveget, ezért is lett az Apple annyira népszerű a tördelők körében. A PaintFont nevű oldal (ITT TALÁLHATÓ) vicces bevezetés lehet a betűk művészetébe a diákok számára. Nagyon egyszerűen működik: először ki kell választanunk, hogy melyik betűket akarjuk a saját betűtípusunkban, majd kinyomtatni az így kapott mintalapot.

A lapra írjuk be a betűket a saját kézírásunkkal, majd szkenneljük be vagy fényképezzük le. Több dologra is használhatjuk természetesen: már azzal meglepetést okozhatunk a diákoknak, ha olyan nyomtatott szöveget kapnak, ami a tanár kézírásával készült, de akár a kicsiknek is nagy élmény lehet, ha a saját írásukkal tudnak gépelni a számítógépen.