background preloader

YH1

Facebook Twitter

Katupartiot: hyvä vai huono asia? Näin poliisikansanedustajat vastasivat. Eri puolella Suomea on syntynyt katupartioita.

Katupartiot: hyvä vai huono asia? Näin poliisikansanedustajat vastasivat

Monin paikoin katupartioita on perusteltu turvapaikanhakijoiden aiheuttamalla turvattomuudella. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen katupartioista, ettei niille ole laillista estettä. Sisäministeri Petteri (kok) totesi puolestaan Helsingin Sanomissa, että katupartioihin näyttäisi liittyvän maahanmuuttovastaisia piirteitä, mikä pikemmin kärjistää vastakkainasettelua kuin luo turvallisuutta. Kommentti: Mitä hallitus oikeasti ajattelee katupartioista? Eduskunnan kevätistuntokausi ei ole vielä edes käynnistynyt, kun hallitussovun ylle on ilmaantunut jo uusi ongelma.

Kommentti: Mitä hallitus oikeasti ajattelee katupartioista?

Tai siltä se ainakin ulos päin näyttää, kun katsoo hallituksen avainministereiden antamia lausuntoja Suomea kuohuttavaista katupartioista. Aloitetaan pikakertauksella. Pohjanmaan poliisilla tiukka linja katupartiointiin – rasistiseen toimintaan puututaan heti. Useille paikkakunnille on perustettu viime aikoina vapaaehtoisten katupartioita huolehtimaan kansalaisten turvallisuudesta.

Pohjanmaan poliisilla tiukka linja katupartiointiin – rasistiseen toimintaan puututaan heti

Toiminnan taustalta löytyy mm. oman ilmoituksensa mukaan "valkoisen Suomen puolesta taisteleva järjestö" Soldiers of Odin. Myös Etelä-Pohjanmaalla on viritelty jonkinlaista katupartiointia. Poliisi seuraa tilannetta tarkasti. – Poliisin tietojen mukaan Etelä-Pohjanmaalla on jonkinasteista järjestäytymistä tällä akselilla, sanoo Pohjanmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Risto Lammi. Lammin mukaan poliisilla on yksiselitteiset valmiudet puuttua toimintaan välittömästi, mikäli siinä ilmenee pieniäkin viitteitä rasismista tai maahanmuuttovastaisuudesta. Minkäänlaista tarvetta katupartioinnin kaltaiseen kansalaistoimintaan poliisi ei näe - ei vastaanottokeskuspaikkakunnilla eikä missään muuallakaan. – Poliisi pystyy huolehtimaan yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta, vakuuttaa Lammi. Myös Turkuun viritellään kansalaisten katupartiotoimintaa. Turkuun on perusteilla katupartio.

Myös Turkuun viritellään kansalaisten katupartiotoimintaa

Facebookiin on luotu StreetPatrol Turku -niminen suljettu ryhmä, johon kuuluu parikymmentä jäsentä. Sääntöjensä mukaan katupartio aikoo liikkua vähintään kymmenen hengen vahvuudella. Pääministeri Sipilä katupartioista: Keskustelu saanut liian suuret mittasuhteet. Perussuomalaisten kansanedustaja puolustaa katupartioita: ”Päättäjilläkin on rikostaustaa” Perussuomalaisten porilainen kansanedustaja Laura Huhtasaari pidä eri puolella Suomea perustettuja katupartioita ongelmallisina, kunhan ne noudattavat lakia.

Perussuomalaisten kansanedustaja puolustaa katupartioita: ”Päättäjilläkin on rikostaustaa”

Oikeusministeri Jari Lindströ (ps) kertoi aiemmin päivällä STT:lle, ettei hänen tietoonsa ole tullut katupartioihin liittyviä rikoksia tai muunlaisia ongelmia. – Komppaan tässä Lindströmiä ja yhdyn hänen sanoihinsa, Huhtasaari sanoo IS:lle. Eri medioiden selvitysten mukaan useilla katupartiojohtajilla on rikostaustaa, esimerkiksi väkivaltarikostuomioita. Lindströmin mielestä ongelmaa asiassa ei ole, jos partioijat kertomansa mukaisesti tarkkailevat tilannetta ja ottavat tarvittaessa yhteyttä hätänumeroon. – Ymmärtääkseni ne ihmiset, joilla tätä (rikos)taustaa on, ovat sitten tuomionsa kärsineet.

Huhtasaari kirjoittaa Facebookissa, että monilla päättäjilläkin on rikostaustaa. . – Halusin vain muistuttaa, että yhtä lailla päättäjilläkin on rikostaustaa, kun tuntuu, että päättäjät ovat ottaneet katupartioihin kantaa. Soldiers of Odin ja pellepartio kohtasivat Tampereella: ”Poliisille tuli häiriötehtävä” Lauantai-illan ja sunnuntain vastaisena yönä ryhmä pelleasuihin pukeutuneita ihmisiä loikki ja lauloi Tampereen kaupungilla.

Soldiers of Odin ja pellepartio kohtasivat Tampereella: ”Poliisille tuli häiriötehtävä”

Pellepartio käytti nimeä Loldiers of Odin. Ryhmän tiedotteen mukaan sen tavoitteena on tehdä Tampereen kaduista entistä turvallisemmat ja hupaisammat kaikelle kansalle. Hallituksen pakkolakien luonnoksesta poistettiin tärkeitä kohtia – ”Pimittäminen on varmaan suora termi tälle” - Talouspäätösten syksy. Lausuntokierroksella olevasta pakkolakiesityksestä on poistettu aiemmassa versiossa olleet EU-oikeudelliset perustelut.

Hallituksen pakkolakien luonnoksesta poistettiin tärkeitä kohtia – ”Pimittäminen on varmaan suora termi tälle” - Talouspäätösten syksy

Useiden oikeustieteen professoreiden mielestä hallituksen ”pakkolakeja” koskevaa lakiluonnosta ei ole valmisteltu asianmukaisella tavalla. Lausuntokierroksella olevasta lakiluonnoksesta on poistettu tärkeitä kohtia, jotka olivat vielä aiemmassa versiossa mukana. Osa professoreista pitää todennäköisenä, että vakavasti puutteellisen lainvalmistelun taustalla on poliittista ohjausta. Pakkolait leikkaisivat muun muassa lomarahoja 30 prosentilla. Lakien luonnosesitys tulee lausuntokierrokselta ensi keskiviikkona. HS:n haltuunsa saamassa luonnoksen lausuntokierrosta edeltävässä versiossa perustellaan, miksi EU-oikeus ei lainkaan koske lomarahojen leikkausta. Perustelut keskittyvät muutamaan keskeiseen oikeustapaukseen sekä unionin työaikadirektiiviin. Pakkolait voivat järkyttää yhteiskuntarauhaa - Mielipide - Mielipide. Teemu Luukka kirjoitti (HS Merkintöjä 8.12.), että hallitus on onnistunut luomaan räjähdysalttiin ilmapiirin: sovinto-Suomesta on tulossa riitainen pelottelu-Suomi.

Pakkolait voivat järkyttää yhteiskuntarauhaa - Mielipide - Mielipide

Juha Sipilän (kesk) hallituksen marssijärjestys yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi oli alun alkaen väärä, kun hallitus ilmoitti jo neuvottelujen alkuvaiheessa, että se toteuttaa tavoitteensa niin sanotuilla pakkolaeilla, jos työmarkkinajärjestöt eivät pääse sopimukseen. Uhkaus nosti karvat pystyyn työntekijäjärjestöissä ja sopuun pääseminen vaikeutui. Jos hallitus runnoo pakkolait läpi, se merkitsee hyviin tuloksiin johtaneen, vuosikymmenten kolmikannan ja yhteisymmärryksen – konsensuksen – päättymistä. Se tullee aiheuttamaan rauhattomuutta työmarkkinoilla. Tästä saatiin jo pientä esimakua, kun SAK:n hallitus päätti viime maanantaina, ettei sen tarjous palkankorotusten nollalinjasta vuonna 2017 ja vientialojen vetovastuusta ole enää voimassa.

Hallitus ja oppositio kiivailivat "pakkolaeista" – video. Oppositio oli sättinyt hallitusta jo kyselytunnin ensimmäisen puolikkaan viikonloppuna rutistetusta sote-ratkaisusta.

Hallitus ja oppositio kiivailivat "pakkolaeista" – video

Kun aihe vaihtui "pakkolaeiksi", kiihtymys nousi entisestään niin oppositiossa kuin hallituspuolueissakin. "Pakkolakipaketiksi" kutsutaan lakiesityksiä, joilla hallitus pyrkii kohentamaan suomalaisyritysten kustannuskilpailukykyä viisi prosenttia. Käytännössä ne heikentäisivät työehtoja nykyisestä. Lakiesityksissä muutetaan esimerkiksi ensimmäinen sairauspäivä palkattomaksi, lyhennetään pisimmät vuosilomat korkeintaan 30 vuorokauteen ja muutetaan kaksi arkipyhää palkattomiksi vapaapäiviksi. Hallitus on luvannut perua lait, jos työmarkkinaneuvottelijat saavat aikaan esityksen, jolla saadaan aikaan sama viiden prosentin kilpailukykyloikka ja sovitaan äärimaltillisesta palkkaratkaisusta.

Turvapaikkapolitiikan kiristys sai Niinistön tuen - Sauli Niinistö. Fakta Painava puhe Presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe painottui turvapaikkapolitiikkaan, turvallisuuteen ja talouskriisiin.

Turvapaikkapolitiikan kiristys sai Niinistön tuen - Sauli Niinistö

IS: Ulkoministeri Soini: ”Raja- ja nettiliikennettä tarkkaillaan tehostetusti” - Suomen Uutiset. Sisäministeri Orpo: Suomeen kohdistunut terrorismiuhka kohonnut. Kansanedustaja Laura Huhtasaari: Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille - Perussuomalaiset - Politiikka. Kansanedustaja Laura Huhtasaari: Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) on väsynyt ihmisoikeuksiin, sillä hänen mielestään niitä käytetään väärin. Miksi turvapaikanhakijat valitsevat Suomen? Näin turvapaikanhakijat yrittävät Venäjältä Suomeen: Moni maksaa lahjuksen saadakseen käännytyspäätöksen - Turvapaikanhakijat.

Näin turvapaikanhakijat yrittävät Venäjältä Suomeen: Moni maksaa lahjuksen saadakseen käännytyspäätöksen Venäjältä Suomeen pyrkivien turvapaikanhakijoiden määrä on lähtenyt nousuun. Joulukuussa rajan yli tulevien määrä kaksinkertaistui viikossa, kun Norja tiukensi rajakontrollia omalla Venäjän-vastaisella rajallaan. Turvapaikanhakijat tunkeutuivat poliisiasemalle Turussa.

Turvapaikanhakijat ottivat yhteen Oulun vastaanottokeskuksessa. STTK:n Palola torjui Ykkösaamussa Orpon esityksen maahanmuuttajien palkkajoustoista: ”Halpatyömarkkinat eivät ole kenenkään etu” - Antti Palola - Politiikka. STTK:n Palola torjui Ykkösaamussa Orpon esityksen maahanmuuttajien palkkajoustoista: ”Halpatyömarkkinat eivät ole kenenkään etu” Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola torjuu tiukasti ajatuksen maahanmuuttajille maksettavista muita heikommista palkoista. Ylen Ykkösaamussa vierailleen Palolan mukaan se johtaisi ”toisen luokan” työmarkkinoiden syntyyn. ”Siitä on lähdettävä että samasta työstä maksetaan sama palkka”, korosti Palola. Sisäministeri Petteri Orpo (kok) sanoi lauantain Helsingin Sanomissa, että maahanmuuttajien työllistämiseksi on otettava käyttöön poikkeuksellisiakin keinoja. Niitä voisivat olla esimerkiksi palkkajoustot. Orpo sanoi, että yritykset voivat olla haluttomia maksamaan kielitaidottomille yhtä paljon kuin muille.

Palola ei innostu Saksan ja Ruotsin kokemuksista maahanmuuttajien työmarkkinoista. Palola ei ottanut suoraan kantaa kysymykseen ammattiyhdistysliikkeen vastuusta massatyöttömyyteen. Stubb uusimmasta talousennusteesta: Tällaisilla kasvuluvuilla työttömyys ei a... Valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan Suomen kahden seuraavan vuoden talouskasvu ei vielä riitä kääntämään työttömyyttä laskuun. – Tällaisilla kasvuluvuilla työttömyys ei alene. Se alenee rakenteellisilla muutoksilla ja uudistuksilla, jotka lisäävät sekä työn kysyntää että tarjontaa. Tämä käänne on kerta kaikkiaan tehtävä, Stubb kommentoi valtiovarainministeriön uusinta suhdanne-ennustetta eduskunnassa syyskauden viimeisen istunnon jälkeen perjantaina. Kreikan talous herättää vihdoin toivoa – rajun pohjakosketuksen saanut euromaa voi olla matkalla uuteen nousuun - Kreikka. Bryssel. Viime kesänä Kreikka oli lentää ulos yhteisvaluutta eurosta, mutta nyt kellossa on aivan uusi ääni: Kreikan talouteen ja rakenneuudistuksiin liitetään melko lailla toiveikkuutta.

On täysin mahdollista, että rajun pohjakosketuksen saanut euromaa on matkalla uuteen nousuun. Tällaisin miettein euroalueen maiden valtiovarainministerit kokoontuivat torstaina Brysseliin keskustelemaan koko yhteisvaluuttaa horjuttaneen maan tilanteesta. Kokoomus menettää puoluesihteerin – Minna Arve siirtyy vetämään Turun kauppakamaria. Kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve Turun kauppakamarin toimitusjohtajana helmikuun puolivälissä. – Kokoomuksen puoluesihteerin tehtävä on yksi Suomen mielenkiintoisimmista työtehtävistä. Puoluesihteerinä olen saanut rakentaa ja uudistaa Suomen hienointa kansanliikettä ja tutustua kokoomusaktiiveihin eri puolilla Suomea, Arve sanoo tiedotteessa.

STT:lle Arve kertoo, että uusi työtehtävä on erittäin mielenkiintoinen. Lisäksi Arve perustelee urakäännettään sillä, että pääsee asumaan perheensä kanssa saman katon alle. Arven mukaan hän ei hakenut Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi avoimessa haussa, vaan hänet pyydettiin tehtävään. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb kiittää Arvea tämän työstä. Kokoomus hakee taas uutta puoluesihteeriä - Kokoomus. HS: Hallituksen suosio laskenut. Oppositio oikeuskanslerin Stubb-ratkaisusta: Vasemmistoliitossa ihmetellään, ...

Vihreät: Toivottavasti hallitus on ottanut opiksi ja lait paranevat Opposition mielestä hallituksen olisi pitänyt antaa eduskunnalle Stubbin puheista "meriselitys" eli pääministerin ilmoitus. Siihen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei suostunut. Ensimmäisenä päätöksen välikysymyksestä tekivät vihreät.