background preloader

Work

Facebook Twitter

4 Ways To Use Twitter To Find A Job. Dan Finnigan loves Twitter.

4 Ways To Use Twitter To Find A Job

As the CEO of Jobvite, a six-year-old company in Burlingame, Calif., he sells software that enables companies to identify and source job candidates through their employees’ social networks. Jobvite works through Facebook, LinkedIn and Twitter, so those social media sites are essential to Finnigan’s business. But he also strongly believes that Twitter is gaining on LinkedIn as a great tool for finding employment. Part of his conviction stems from a yearly survey Jobvite does that polls Americans about how they use social networks in their job searches.

(For this year’s survey, click here.) Even though I write about careers and leadership for Forbes, where we promote the use of social media to spread our journalism, I am embarrassed to say that I have been in the dark about how people use Twitter in their job searches. 1. If you are not a journalist, but, say, an accountant, the same rules apply. 2. 3. 4. Finnigan has experienced this himself. Työtä lähellä, etänä, liikkeessä ja verkossa. Työtä lähellä Tänään on tiistai 11.9.2012.

Työtä lähellä, etänä, liikkeessä ja verkossa

Edessäni on kannettava tietokone MacBook Pro, kuppi teetä laktoosittomalla maitojuomalla ja sokerilla, älypuhelimeni iPhone ja Positiivareiden paperikalenteri Onnistujan päivyri. Istun kotona keittiön pöydän ääressä Lempäälän Kuljussa. Laitan aamulla iPhonesta päälle ajanhallintaa varten sovelluksen, Pomodoron. Se muistattaa minua 25 minuutin välein, että pidän vähintään 5 minuutin tauon. Verkostoitumalla verkossa löydät työtä! Sosiaalisen median asiantuntija ja kouluttaja Tom Laine on Suomen verkostoitunein henkilö verkostoitumissivusto LinkedInissä.

Verkostoitumalla verkossa löydät työtä!

Hän kuului maailman ensimmäisiin miljoonaan LinkedIn-verkkoyhteisöpalvelun käyttäjään, ja nykyään LinkedInillä on käyttäjiä jo 180 miljoonaa. Yli 420 000 suomalaisella on oma profiili sivustolla ja määrä lisääntyy koko ajan. - LinkedIn on kasvanut ihan valtavasti Suomessa viimeisen parin vuoden aikana. Verkkopreesens korvasi ansioluettelon. Sosiaalinen media ja työnhaku. Mashable uutisoi hiljattain, että Yhdysvalloissa 86% potentiaalisista työnantajista tutkii hakijoiden sosiaalisen median profiilit, olipa ne jaettu tarkoituksella tai tarkoituksetta.

Verkkopreesens korvasi ansioluettelon. Sosiaalinen media ja työnhaku.

Ensimmäinen asia, minkä myös sinun potentiaalinen työnantajasi tekee, on Google -haku nimelläsi. Oletko vielä tarkistanut, mitä saat hakutulokseksi? Pahinta on, jos jotain negatiivista ilmestyy. Oletko tuottanut sosiaalisessa mediassa sisältöä, joka ei ammatillisessa mielessä näytä sinua toivomassasi valossa? Tähän voit sentään itse vaikuttaa poistamalla päivityksesi profiilistasi tai säätämällä yksityisyysasetuksia. Verkkoon jää jälki kaikesta toiminnasta Verkkoon jää jälki kaikesta toiminnasta. Toisaalta et voi myöskään paeta näkymättömiin. Tässä yksi aiheesta löytämäni video (huomaa, että videon tilastot perustuvat vain 300 henkilön otokseen – tämän artikkelin lopussa hieman luotettavampia lähteitä): Mitä työnantaja ajattelee?

Kuvittele, että sinulla on 200 työhakemusta. SoMe on parempi puskaradio. LinkedIn työnhaussa - pikaopas, päivitetty 27.12.2012. 37 Ways to Thrive on LinkedIn [Infographic] Yhdistä osaamista - uudet yhteisölliset toimintatavat ja välineet asiantuntijatyössä 18.12.2012. Sosiaalinen media ja yhteisölliset toimintatavat yhteisöviestinna...

Sosiaalisen median haaste työpaikoilla « Cliente. Vanhaan hyvään aikaan verkostoituminen tapahtui hyvinkin hallitusti.

Sosiaalisen median haaste työpaikoilla « Cliente

Työntekijät kävivät seminaareissa, koulutuksissa ja messutapahtumissa, johtajat valmennuksissa ja seminaarien cocktail-tapahtumissa. Siinä missä flanellipaitaiset työläiset istuivat lounastauoilla pitkien pöytien ääreen nauttimaan seminaarin noutopöydästä haettua maksalaatikkoa vesilasin kera, rupattelivat johtajat nautiskellen sammen mätiä sampanjalasin äärellä. Verkostoituminen tapahtui olemalla fyysisesti samoissa tiloissa, monasti vielä saman ansaintaluokan ihmisten kanssa.

Työntekijöille tämä oli helppoa, kun seminaaritilaisuuksissa oltiin esimiesten luvilla ja ei tarvinnut miettiä sitä, miltä vaikuttaa ulospäin, kun jutustelen kasuaalisti tovin toisen ihmisen kanssa säästä, niistä ja näistä. Konsultti Kärmesaho ja vinkki sosiaaliseen intraan. Sähköpostijohtamisesta parvijohtamiseen. Aikaisemmissa Katin merkitykselliset kokemukset ja Katri's meaningful experiences blogeissani olen tähän asti kirjoittanut lähinnä sosiaalisesta mediasta työ- ja johtamisvälineenä.

Sähköpostijohtamisesta parvijohtamiseen

GOLF Tunnepeli blogissa on keskiössä golfin pelaamisen oppiminen niin, että perinteisestä tekniikka- ja välinelajista jaetaan kokemuksia ja keskustellaan myös tunnepelaamisena. Tämä Parvijohtaja Poppanen on neljäs blogini. Tämä blogi tulee kuvaamaan kuinka vanha työskentelykulttuuri nenäkkäin pidettävistä kokouksista on muuttumassa ei-synkronoiduksi ajasta ja paikasta riippumattomaksi online-offline- työskentelyksi. Tässä muutoksessa tulee keskeisenä olemaan yhteisöllisten online-offline-työskentelytaitojen kehittyminen. Tähän liittyen sopii toivoa, että vuorovaikutustaitojen osaaminen on nykyisin kohdallaan offline, sillä online-vuorovaikutustaitojen osaaminen onkin oma ja samalla myös vaativampi taitolaji.

Sanotaan, että johtajat johtavat esimerkillään. Sähköpostijohtamisesta parveen. 45 Creative Resumes to Seize Attention. Editor’s note: For a newer, updated version of this post, check it out here.

45 Creative Resumes to Seize Attention

Are you one of those job seekers who have been sending far too many resumes and been hit with far too many disappointment? The problem may not lie with your qualification or skills set. Employer filters tons of resumes on daily basis, only the outstanding ones get noticed. A creative resume is fairly important. Not only it resembles your personality, it also speaks your capability and creativity. Today we want to bring to your attention a collective of 45 creative and beautiful resumes that will definitely impress an employer. Curriculum Vitae by Jonny-RocketA CV that probably laid the author the job and great at attracting attention among several hundred applicants. Visuaalinen ansioluettelo herättää huomion.

Törmäsin nettiä selatessani erääseen ilmiöön.

Visuaalinen ansioluettelo herättää huomion

Asiaan, jota en ollut tullut ajatelleeksi, vaikka ihan ajankohtaista olikin. Löysin konseptin "visuaalinen ansioluettelo", visual resume tai infographic visual resume. Ilmeisesti se on nyt nouseva trendi, ainakin jos amerikkalaisiin viestintävälineisiin on uskominen. Visuaalinen ansioluettelo ei ole niinkään luettelo, vaan (info)graafinen taulu, joka sisältää aikajanan, diagrammeja, logoja, tekstiä ja mitä vaan ikinä keksii. Linda Saukko-Rauta - CV.