background preloader

Seasons

Facebook Twitter

Upeat sääkuvat samassa paketissa – savolaisten otoksissa näkyy vuodenkierto. Tammikuun tähtitaivas piirtää Saturnuksen renkaat. Rengasplaneetta Saturnus näkyy kuun vieressä tammikuun 7. päivänä.

Tammikuun tähtitaivas piirtää Saturnuksen renkaat

Lahden Ursan tiedottaja Marko Kämäräinen kertoo, että silloin Saturnuksen voi nähdä kuun vieressä. Finland rings in 2013 with public concerts, fireworks. Gallery: New Year celebrated in style across Finland. President: Finland must remain open to the world. In his first New Year’s Day address as President, Sauli Niinistö called on his compatriots to keep the country open to the world to assist, to develop sustainably, to trade, build peace and cement ties.

President: Finland must remain open to the world

Niinistö varoitti itsekkyydestä uudenvuodenpuheessaan - Sauli Niinistö. Presidentti Sauli Niinistö kannustaa hallitusta ja eduskuntaa rohkeuteen, kun ne tekevät päätöksiä talouden tervehdyttämiseksi.

Niinistö varoitti itsekkyydestä uudenvuodenpuheessaan - Sauli Niinistö

Niinistö toivoi ensimmäisessä uudenvuodenpuheessaan päättäjiltä myös oikeudentuntoisuutta. "Vaikeita poliittisia päätöksiä edeltää aina toistensa ohi puhumisen aika. Nettiväittely: Missä menee oleskelun ja työnteon raja? "Kaikki työ on arvokasta ja arvokasta on myös työn tavoittelu.

Nettiväittely: Missä menee oleskelun ja työnteon raja?

Terveisiä oleskeluyhteiskunnasta! : Luutii. Vuosi vaihtui ja katse on horisontissa. Presidenttiä ja pääministeriä myöten tehdään linjauksia ja otetaan kansallista vastuuta. Isänmaan nimessä toivon, että sinäkin hyvä lukija oikaiset nyt selkäsi, ettei taas tarvitse hävetä huonoryhtistä ja ruokkoamatonta nuorisoa. Hymy ei maksa mitään, reippaus on asennekysymys. Meidän, ei vaan Sinun, tehtäväsi on kirjoittaa Suomen Tarinaa !

Maailmassa on nimittäin paljon valtioita ja kansoja ja kaikkea sellaista. Mäntyniemilogisia pohdintoja. Lupasin ja vannoin etten koske oleskeluyhteiskuntakeskusteluun edes sillä kuuluisalla pitkällä kepillä.

Mäntyniemilogisia pohdintoja

Mutta kerrankos sitä poliittinen eläin lupauksensa pettää. Työyhteiskunta vastaan oleskeluyhteiskunta. - Kaikki työ on arvokasta ja arvokasta on myös työn tavoittelu.

Työyhteiskunta vastaan oleskeluyhteiskunta

Sen sijaan vaikea on ymmärtää sitä ajattelua, että tämä olisi oleskeluyhteiskunta, jossa tietoisesti jätetään omat mahdollisuudet käyttämättä, ja odotetaan muiden kattavan pöydän, sanoi presidentti Sauli Niinistö uudenvuodenpuheessaan. Niinistön puheessa esittelemä käsite "oleskeluyhteiskunta" herätti työelämää tutkivat ja seuraavat. Niinistölle työ on arvo. Ironinen, oikeistolainen, osuva – muun muassa näin kuvailevat työelämää seuraavat tutkijat ja asiantuntijat Niinistön uudissanaa. 5 Ancient New Year’s Celebrations — HISTORY Lists. A Printable New Year Resolution Chart For Students. Le Chat de Geluck. Utsjoelle tulee valo, kaamos väistyy. Valo lisää lintujen aktiivisuutta. Vaikka talvea on vielä jäljellä, aloittaa moni lintu piakkoin matkansa kohti Suomen pesimäseutuja.

Valo lisää lintujen aktiivisuutta

Pian ilman täyttääkin lintujen liverrys. Suomenselän lintutieteellisen yhdistyksen jäsen Harri Hutri kertoo, että helmikuussa aloittavat laulunsa viherpeipot ja tiaiset. Linnut virittelevät laulukautta. Linnut intoutuvat laulamaan heti vuodenvaihteen jälkeen valon lisääntyessä. - Joskus tuntuu, että linnuilla on sama almanakka käytössään kuin meilläkin, nastolalainen lintuharrastaja Ohto Oksanen naurahtaa.

Linnut virittelevät laulukautta

Kaiken käytettävissä olevan valoisan ajan linnut käyttävät ensi sijassa ravinnon hankkimiseen. Kun päivä pitenee, aikaa jää muuhunkin. Paitsi valo myös sää vaikuttaa lauluintoon. Bongarit kääntävät kiikarinsa kotipihalle. Pihabongauksessa tarkkaillaan lintuja omalla pihalla tai muulla sopivalla paikalla joko lauantaina tai sunnuntaina tunnin ajan.

Bongarit kääntävät kiikarinsa kotipihalle

Havainnot ilmoitetaan BirdLife Suomelle. Tapahtuman päätarkoituksena on saada ihmiset tarkkailemaan kotipihan lintuja, kertoo oululainen lintuharrastaja Hannariikka Ruhanen. - Tapahtuma täyttää nyt 7 vuotta ja koko ajan osallistujamäärät ovat kasvaneet. Esimerkiksi viime vuonna oli 15 000 havaitsijaa kymmenellä tuhannella pihalla. Pihabongauksen ohessa kerätään tietoa linnustosta sekä välitetään tietoa lintujen suojelusta ja talviruokinnasta. Tapahtuma ottaa mallia Britanniasta, jossa vastaava tapahtuma on saavuttanut suuren suosion. Pihabongaukseen osallistuneiden kesken arvotaan helmikuun lopussa lintuaiheisia palkintoja.

Helmikuu on lyhyt, koska vuosi loppui kesken. Miksi helmikuu on lyhyempi kuin muut kuukaudet?

Helmikuu on lyhyt, koska vuosi loppui kesken

Siihen on tarjottu kahta selitystä, joista toinen on hauska legenda, mutta toisessa on perää, arvioi antiikin historiaan perehtynyt Susanne William Rasmussen Etelä-Tanskan yliopistosta Odensesta. Hevoset vetivät ennen abeja penkkareissa - katso retrokuvia. Ystävänpäivä 14.2. Helmikuun 14. päivä vietetään ystävänpäivää. Suomessa ystävänpäivän eli Valentinenpäivän vietto on aika uusi tapa: kalenteriin se tuli vasta 1980-luvun lopulla. Muualla maailmassa Valentinen päivällä on satoja vuosia vanhat perinteet.

Antiikin roomalaiset juhlivat Junoa, Jupiterin puolisoa, joka oli avioliiton ja äitiyden suojelija. Samaan aikaan vietettiin myös kevään ja hedelmällisyyden juhlaa. Roomalaisten kevätjuhlaan kuului tyttöjen ja poikien parileikki. Hyvää ystävänpäivää! T. Linda. Monen monta Mattia. Helmikuun 24. päivä on Matin ja Matiaksen päivä, jota vietetään apostoli Mattiaksen muistoksi. Kansanomaisesti päivää on kutsuttu talvi-Matiksi tai kevät-Matiksi erotukseksi syys-Matista eli syyskuun 21. päivästä, jota ennen vietettiin apostoli Matteuksen muistoksi. Allergiakausi tekee tuloaan - muista aloittaa lääkitys.

Allergiakausi on pian alkamassa. Ensimmäiset lepän ja pähkinäpensaan laskeumat ovat saapuneet Etelä-Suomeen Keski-Euroopasta, ja herkimmät ovat jo saaneet oireita. Pohjanmaan korkeudelle ensimmäiset siitepölylaskeumat saapunevat maaliskuussa. Allergisen kannattaa aloittaa lääkitys hyvissä ajoin, viikkoa tai kahta ennen siitepölykauden alkua. - Allergialääkkeiden aloittaminen riittävän ajoissa on erittäin tärkeää, jotta oireet eivät pääse pahoiksi, neuvoo allergianeuvoja Johanna Värmälä Allergialiitosta. Värmälä vinkkaa, että lääkkeiden lisäksi kannattaa kokeilla myös nenänhuuhtelukannua. Norkkoja laskemalla selviää koivun siitepölyn määrä. Koivu on ainoa siitepölykukinta, jonka määrää pystytään jo näin aikaisessa vaiheessa vuotta ennustamaan. - Koivu on siinä mielessä helppo allergiakasvi, että koivun norkkoja laskemalla pystytään ennustamaan, minkälainen siitepölykevät tulee.

Heinien ja pujojen siitepölyn määrää ei pystytä ennustamaan, kertoo allergianeuvoja Anne Vuorenmaa. Hs. Tai­val­kos­kel­la mi­tat­tiin tal­ven en­nä­tys­pak­ka­set. Sil­ti vain yk­si 510:stä pe­rus­kou­lu­lai­ses­ta jäi ko­tiin, ja osa pyö­räi­li kou­luun. "Puin top­pa­vaa­tei­den li­säk­si vil­la­hou­sut ja vil­la­pai­dan, kun mum­mo sa­noi aa­mul­la, et­tä pak­kas­ta on 41,4 as­tet­ta", ker­too op­pi­las Anna-Pieta Kokko. More light! More light! Mikael Agricolan päivä 9.4. "Ele polghe kiria quin sica,waicka henes on wehe wica" Alkaa se Suomen kevät kelvata jo muuttolinnuillekin! Kuuntele: Kottarainen on kevään airut.

Kottaraisen kiihkeä viserrys oli kevään tutuimpia viestejä vielä 1970-luvulla, mutta sen jälkeen kottaraisjoukko on huvennut viidesosaan. It's official: Spring began April 2, says FMI. Thermal spring began in Helsinki on April 2, says the Finnish Meteorological Institute (FMI). May Day, balloons and bubbly. Antin Euroviisublogi: Aistit avoinna.

Krista Siegfrids voitti Uuden Musiikin Kilpailun. 30 Things To Know About Thanksgiving. Happy Thanksgiving From Edudemic! AppStore : Happy #Thanksgiving! We're... Movember: Hair today, gone tomorrow. Top 10 "Really Hip" Moustaches in L.A. Antinpäivän talvimyrsky kuvina. Tuulivoimalan omistaja iloitsee talvimyrskystä. Independence Day festivities begin with candles. Muodikas kannanotto Linnan juhlissa. Kukkayrittäjä pääsee nuorimpana Linnan juhliin - Linnan juhlat. Suomalaisuus näkyi Linnan juhlissa - Linnan juhlat. Isäni, tuntematon sotilas: Minä olin Linnassa, koska hän oli sodassa. Independence Day - quiet remembrance and social glitter. Behind the scenes at the Independence Day ball - in pictures. Google honours Finland's Independence Day.

Jean Sibelius - Finlandia. Finland chooses new Lucia maiden. Lucian päivä.

Christmas

Etelään tulossa vuosituhannen lumisin joulu. Le pelletage, un art. Föhn-tuuli.