background preloader

At school

Facebook Twitter

Sosiaalinen media mukaan opetukseen! Mediataidot ovat tietoyhteiskunnan kansalaistaitoja. Opetushallitus julkaisi hiljattain sosiaalisen median opetuskäytön suositukset, jotka ovat tärkeä askel opetuksen kehittämisessä. Vihdoinkin myös ylimmällä hallinnon tasolla tunnustetaan, että tapamme työskennellä, kommunikoida sekä tuottaa tietoa on murroksessa sosiaalisen median käytön myötä. Tällä sivustolla käytän muutoksesta nimeä ”oppiminen ja työ 2.0″ mukaillen ”web 2.0″ -termiä. Tapamme työskennellä on murroksessa sosiaalisen median käytön myötä Ilokseni huomasin suositusten joukossa lauseen ”mediataidot ovat tietoyhteiskunnan kansalaistaitoja”. Väittämä sisältää oletuksen, että mediataidot kuuluvat nykyisin yleissivistykseen ja kaikkien kansalaisten tulisi hallita niistä vähintään perusteet. Mediataidoilla ei viitata tässä suppeasti medialukutaitoon, vaan yhtälailla tärkeitä ovat mediasisällön tuottaminen, jakaminen ja vuorovaikutus sen ympärillä.

Sosiaalisen median aikakaudella suoraviivainen jako tuottajaan ja kuluttajaan (”broadcasting” -ajattelu) on vanhentunut. Sosiaalisen median opetuskäytön suositukset. Sosiaalinen media on ”tietoverkkoja ja tietotekniikkaa hyödyntävä viestinnän muoto, jossa käsitellään vuorovaikutteisesti ja käyttäjälähtöisesti tuotettua sisältöä ja luodaan ja ylläpidetään ihmisten välisiä suhteita. ” (Sanastokeskus TSK 40, 2010) Sosiaalinen media on lyhyessä ajassa tullut merkittäväksi osaksi yhteiskuntaa. Se tuo jokaiselle mahdollisuuden vaikuttaa ja oppia aktiivisesti osallistuen ja yhdessä työskennellen. Sosiaalinen media ja digitaalinen kulttuuri kokonaisuudessaan muuttaa oppimista, oppijaa aktivoivaan suuntaan.

Tieto- ja viestintätekniikan hyödyntäminen on lisääntynyt yhteiskunnan monilla alueilla. Sosiaalisen median käyttö osana työelämän toimintaa on kasvamassa. Noin 86 % 16–24 vuotiaista on seurannut jotain yhteisöpalvelua (Tilastokeskus 2010). Tieto- ja viestintätekniikan hyödyntäminen on uusien mobiililaitteiden avulla mahdollista oppimisympäristöstä riippumatta. Sosiaalisen median opetuskäytön suositukset jakaantuvat kahteen osaan. Taulukko sosiaalisen median palveluiden käyttöehdoista. Sosiaalinen media koulussa. Sosiaalinen media opetuksessa. Läppäri jokaiselle & some käyttöön! LUOTI: Someosaaminen. Sosiaalinen media oppilaitoksen ja sen hankkeiden viestinnässä ja m... Oppimisen ympäristöt ja taidot tulevaisuudessa. Oppimisympäristön rakentaminen sosiaalisen median palveluilla ( (

Verkkotyöskentelyn suunnittelu: opetus ja hankkeet. Yhteisöllinen media oppimisen tukena. Yhteisöllinen ja tutkiva verkko oppiminen. Sosiaalinen media oppimisen tukena - sosiaalinenmedia oppiminen kansalaismedia demokratia viihde teknologia. Tulevaisuuden oppilaitos kulkee opiskelijan taskussa. Yli puolet suomalaisista käyttää Facebookia. Mutta kun siitä tulee osa opiskelua, meneekö kaikki pieleen? Some-kouluttaja Harto Pönkä tietää, että oppilaitoksissa eletään aikamoisessa tilanteessa, kun opetussuunnitelmat takavuosilta kertovat verkon hyötykäytön olevan tiedonhankintaa. Nykyään suuri osa verkossa vietetystä ajasta vietetään sosiaalisessa mediassa. Somen hyötykäyttö voi olla opiskelijoillekin uutta. - Ajatus siitä, että vapaa-ajalla tutut palvelut voisivat olla hyötykäytössä oppimisessa, tulevaisuuden työelämässä ja tiedonvälittämisessä, ei ole selvää nuorillekaan, vaikka vapaa-ajalla oltaisiin aktiivikäyttäjiä.

Jos on vaikka wiki- tai blogiluento tai Facebook-ryhmä, niin se voi olla uutta. Toisaalta, kun palvelut ovat tuttuja vapaa-ajalta, kynnys niiden hyötykäyttöön on matala, Pönkä pohtii. Enemmän, paremmin, lisää Pönkä uskoo, että nyt on omaksumisen aika. - Oppilaitokset ja yhteisöt ovat somen käyttämisessä pari askelta jäljessä. . - Oppiminen on tiedon rakentamista.

Nuorten mediamaailma ja sosiaalinen media. Lukiolainen some. Should schools offer social media etiquette classes? Social media has expanded educational opportunities, but it has also brought some negatives such as cheating, bullying and invasion of privacy (Shutterstock photo) As the world of social media continues to grow, its application in the education world also increases. More and more teachers are harnessing the power of social media to help students connect with one another as well as voice opinions and debate with one another properly. “I set up class blogs … these are designed to help students develop their ‘writer’s voice’ while providing them with an additional outlet for developing their opinions about complex topics in conversation with others,” Elizabeth Hilts, an adjunct professor at Fairfield University, told Mother Nature Network. While the practice of using social media in a positive way for education has merit, its heavy usage has also opened the gateway for a number of negatives including bullying, slandering, cheating, invasion of privacy, and a loss of proper grammar usage.

Dr. Sosiaalinen media mahdollisuutena ja haasteena opinto-ohjauksessa. Petteri Järvisen luento — Moniviestin. Internet-palvelujen ja sosiaalisen median käyttö yleissivistävän koulutuksen oppilaiden keskuudessa - SoMy-koordinointihanke. Toteutin syksyllä 2012 kyselytutkimuksen, jolla pyrin kartoittamaan yleissivistävän koulutuksen piirissä olevien oppilaiden kokemuksia ja näkemyksiä Internet-palvelujen ja sosiaalisen median käytöstä.

Erityisesti pyrin saamaan mukaan oppilaita, joilla oli opiskelun kautta kokemusta Internet-palvelujen ja sosiaalisen median käytöstä, ja siksi kohdistin kyselyn sosiaalisen median kehittämishankkeisiin osallistuneiden koulujen oppilaille. Vastaajien ikäjakauma oli hyvin laaja, ja vastaajiin kuului sekä perinteiseen lähiopetukseen että verkko-opetuksena toteutettuun etäopetukseen osallistuvia oppilaita. Kyselyssä selvitin oppilaiden Internet-palvelujen ja sosiaalisen median käyttötapoja, hyödyntämistä oppimisen tukena sekä palvelujen käyttöä koulussa ja vapaa-ajalla. Internet-palvelujen ja sosiaalisen median käyttötavat Kyselyyn vastanneet kertoivat olevansa Internetin käytössä aktiivisia ja osaavia.

Hyödyntäminen oppimisen tukena Internet-palvelujen ja sosiaalisen median käytön yleisyys. Kallio_Susanna. 140104_sosiaalisen_median_opetuskayton_suositukset.