background preloader

Hellász

Facebook Twitter

Hellász. Alexandrosz. Nagy Sándor és a hellenizmus kora. Az angol nyelv ismerete kötelező az üzleti életben és a sport világában, a nagy kasszasikerek a mozikban az angol nyelvű amerikai filmek.

Nagy Sándor és a hellenizmus kora

Az Egyesült Államok zenéje, az ottani stílus, öltözködés, a gyorséttermek, a TV-sorozatok az egész világon elterjedtek. Sok ember úgy akar élni, mint az amerikaiak. Az ókorban valami nagyon hasonló történt. Lássuk, hogyan alakult ez ki! A görög tudomány és művészet. Manapság mindenki nyomoz, a helyszínelők egy véres hajszálból rájönnek, ki a gyilkos, logikus következtetéssel átlátják a bűntény minden lépését.

A görög tudomány és művészet

Ha híreket olvasunk az interneten, ha furcsa képekkel találkozunk, nem hisszük el első látásra, hanem bizonyítékokat keresünk. Kritikus gondolkodásunkat, a modern tudomány alapjait az ókori görögök teremtették meg. Untitled. ▶ Parthenón - NKP. Parthenon, Athens - Greece. Play this quiz now! Athéni demokrácia Flashcards. Az ókori Athén. A perzsa háborúk és az athéni demokrácia. Ki képviselje az országot az olimpián?

A perzsa háborúk és az athéni demokrácia

Természetes, hogy versenyeken válaszják ki az erre méltó sportolókat. A közösségek vezetőit szavazással választjuk meg a legalkalmasabbak közül. De egy tombolatárgyat inkább sorsolással szeretnénk elnyerni, hiszen ezt a módszert igazságosabbnak érezzük. A görög-persza háborúk.

Görög-perzsa háborúk

Az ókori Hellász kialakulása. A görög polisz és Spárta. Olimpia, spártai egyszerűség, pankráció, triatlon – mindezt az ókori görögöktől örököltük.

Az ókori Hellász kialakulása. A görög polisz és Spárta

A sport számukra játék és versengés is volt, de ez a kis nép a modern állam létrehozásában is nagyot alkotott. A mai Görögország területén először Kréta szigetén hoztak létre civilizációt nem görög nyelvű hajós népek. Olümpia.