background preloader

Tibiruczui

Facebook Twitter

Tibi Ruczui

Editez si

Romania libera: Editia online. Alpinista româncă Crina "Coco" Popescu a intrat pentru a doua oară în Cartea Recordurilor, de această dată pentru "Cea mai de succes tânără alpinistă din lume".

Romania libera: Editia online

Odată cu recordul mondial pentru "Cea mai de succes tânără alpinistă din lume" acordat de World Record Academy, Crina Popescu va primi şi medalia de aur acordată de World Record Academy. Din cele peste 1.200 de recorduri omologate anual, Academia acordă anual doar zece medalii de aur, potrivit Mediafax. Potrivit site-ului oficial al worldrecordacademy.com, Popescu a intrat în Cartea Recordurilor pentru prima oară după ce a încheiat circuitul Seven Volcanoes, pe când avea doar 16 ani, prin ascensiunea pe Mount Sidley - 4.285 de metri - cel mai înalt vulcan al Antarcticii. Globurile produse la Șelimbăr au împodobit și bradul de la Casa Albă. Forfotă mare prin atelierele de sticlărie din Sibiu.

Globurile produse la Șelimbăr au împodobit și bradul de la Casa Albă

Până în ajunul Crăciunului, meşterii de aici au de făurit peste 10.000 de globuri. Toate ornamentele merg însă peste mări şi ţări. Anul acesta, sticlarii din Şelimbăr au primit comenzi chiar şi din ţările arabe. Pictor român, desemnat artistul anului în Germania. Pictorul clujean Victor Man a fost premiat de sucursala din Berlin a Deutsche Bank, cea mai mare bancă privată din Germania, şi declarat artistul anului 2014 de un juriu compus din critici de artă de renume internaţional.Premiul „Artist of the Year” oferit de Deutsche Bank Kunsthalle Berlin este acordat artiştilor sub 40 de ani a caror valoare este deja confirmată internaţional şi care sunt deschizători de drumuri în domeniile artistice în care activează, relatează transilvaniareporter.ro.

Pictor român, desemnat artistul anului în Germania

Câştigătorul trebuie să corespundă unor criterii foarte stricte stabilite de juriul format din: Udo Kittelmann, directorul Neuenationale Galerie din Berlin, Okwui Enwezor, directorul Haus der Kunst Munchen, Hou Hanru (critic de artă de orgine chineză care locuieşte în SUA) şi Victoria Northoorn (curator din Buenos Aires, Argentina). Galeria de artă a Deutsche Bank va expune lucrări ale artistului român de la 20 martie până la 1 iunie anul viitor, într-o expoziție personală. Gladiator Tigris of Gaul. HUMOUR: Parodie Gipsy Kings - Bomboleo. Tibi Ruczui. The World without Romania HD. 8 secrete pentru succes. Români de succes: Au cucerit Franţa cu ciocolata. La Châteauroux, într-un orăşel din Franţa aflat lângă Valea Loarei, doi tineri români îi îndulcesc pe francezi.

Români de succes: Au cucerit Franţa cu ciocolata

De aproape trei ani, în micul lor magazin vând cu succes ciocolată, înghețată, jeleuri și specialități din marțipan. Soții Iulia și Adrian Oprea au găsit succesul în Franța, într-un domeniu despre care nu știau mai nimic. Un român decorează calculatoare de lux la Paris. Georges Chiriţă este un român de succes în Franța, puțin cunoscut în România.

Un român decorează calculatoare de lux la Paris

De ani de zile, face design și realizează calculatoare și electronice de lux pe care le vinde apoi în toată lumea. Un produs de-al său a fost folosit chiar de Regina Angliei, Elisabeta a II-a. Este vorba despre un stick USB de lux, cu carcasă metalică aurită, realizat manual, utilizând amprente originale din secolul al XVIII-lea, cu flori de crin, unul dintre cele mai vechi simboluri ale regalităţii. Dispozitivul a ajuns în calculatorul reginei după ce designerul român i l-a dăruit cu ocazia jubileului de diamant, ce marca a 60-a aniversare a urcării pe tron a majestăţii sale. FOTO Casa viitorului în România: bordeiul cu buncăr, care rezistă la un cutremur de 10 grade. În urmă cu trei ani, Dragoş Iliescu şi-a cumpărat teren pe un deal, în staţiunea vâlceană Olăneşti.

FOTO Casa viitorului în România: bordeiul cu buncăr, care rezistă la un cutremur de 10 grade

La început, când a construit o căsuţă de aproximativ 60 de metri pătraţi, localnicii l-au privit cu scepticism. „ Cred că toţi gândeau, la început, că sunt nebun.Vecinii ne priveau ciudat pentru că nu ştiau ce se întâmplă, mai ales că am venit pe teritoriul lor. A fost ca şi cum o navă extraterestră ar ateriza în Bucureşti şi ar zice asta e casa mea, trebuie să vă faceţi şi voi una la fel. Acum s-au obişnuit cu noi”, povesteşte Dragoş Iliescu. Între timp, Dragoş Iliescu a construit o a doua căsuţă, un bordei modern, spaţios, cu dotări care asigură tot confortul. “Eu zic că rezistă şi la un cutremur de 10 grade pe scara Richter pentru că toată casa e făcută din piatră şi beton. Ambasadorul Norvegiei către români: Puteţi hrăni 80 de milioane de oameni, dar importaţi două treimi din alimente. E o nebunie! #agrointel.ro.

Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei, consideră că România are un potenţial enorm în energie şi agricultură, dar că situaţia actuală din industria alimentară este un adevărat paradox.

Ambasadorul Norvegiei către români: Puteţi hrăni 80 de milioane de oameni, dar importaţi două treimi din alimente. E o nebunie! #agrointel.ro

„Puteţi hrăni 80 de milioane de oameni, dar importaţi două treimi din alimente. Este cel mai mare paradox, este o nebunie“, a spus ambasadorul în cadrul unei conferinţe de presă în care norvegienii au anunţat o finanţare nerambursabilă de 306 mil. euro pentru România. Şi Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai mari agricultori români, care deţine grupul Racova Com Agro Pan din Vaslui, spunea în mai multe rânduri că România nu are o agricultură reală, care să asigure necesarul de consum intern, şi a ajuns să importe cireşe din Africa de Sud şi fasole din Etiopia.

Lipsa de industrializare din agricultură se vede clar în structura exporturilor şi a importurilor de produse agroalimentare. Sursa.