background preloader

Terminstart efter sommarlov

Facebook Twitter

Ett lärorikt sommarlov. Verkligen mysigt att få träffa alla härliga barn igen efter sommaren!

Ett lärorikt sommarlov

Våra nya klasskamrater har varmt välkomnats med leenden och under dagens musiklektion med Marija fick vi chansen att träna på allas namn med en rolig rörelselek. Kul när vuxna och barn kan leka och skratta tillsammans! Första skoldagen pratade vi om vad barnen lärt sig eller hur de använt sina kunskaper under sommarlovet. Hur har du använt din engelska i sommar? Berätta om några gånger du verkligen fick använda matematiken i sommar! Vi sorterade upp all deras upplevelser kring olika skolämnen. Efter sommarlovet. * Summer Fun To Do List! We've got two weeks of school left here and it already feels like the middle of August!

* Summer Fun To Do List!

The heat is incredible. Summer and what we're going to do for three months of it, is about all we can think about around here, so.... we made a Summer Fun Wish List/To-Do List. We started with a big sheet of watercolor paper. Then, I sketched a big heart in Black Sharpie. The girls and I brainstormed all of our summer plans, hopes, and dreams, I did most of the writing but they added some words and drawings too! We wrote everything with Sharpie brand permanent markers. Then, it was such a beautiful Saturday morning that we went out on the deck and I set up the girls with my special watercolor brushes, a couple of water bowls, and a tray of watercolor paint.

The three of us, got to work "coloring" our wish list. Painting al fresco, barefoot in PJs, with a cup of morning coffee, and two cute little girls at your side is just. about. perfect. Stödmall, analysförmågan och sommaren. Idag använde vi för första gången en stödmall med inspiration av Göran Svanelid för att träna analysförmågan när vi bearbetade sommaren som varit.

Stödmall, analysförmågan och sommaren

Det gick jättebra!! Barnen fick först tänka själva och skriva ner stödord. Sedan pratade de med en eller två kompisar och skrev ner vad de fick veta. Därefter kom vi till analysen :) Vi pratade tillsammans om vad analysera kunde stå för, ordet jämföra kom upp, orden lika och olika. Barnen tittade sedan på sina arbetsblad och markerade det som var lika (om de hittade något som var lika) sedan skrev de ner sin analys. Jag märkte att fler elever var mer aktiva än de brukar. Imorgon ska vi använda stödmallen igen, men nu om skolans trivselregler. Ask för sommarminne. Tio tips för en inkluderande skolstart. Många barn och ungdomar är nervösa nu, inte bara pirr i magen utan kanske har de ångest inför omställningen från lov till skola.

Tio tips för en inkluderande skolstart

Hjälp dem att komma tillbaka genom att förbereda dem noga på vad som sker den närmaste veckan. Här är tio tips för att få elever som har en positiv inställning till skolan: 1. Att filma i skolan och berätta om olika ställen (receptionen, skåphallen, matsalen, klassrummen osv) och sedan skicka filmen till elever är ett effektivt sätt att förbereda och dämpa oro. Spela in dig själv och berätta vem du är!

3. 4. 5. Lektionsförslag – första dagen i skolan. Låt eleverna få ett papper med olika uppgifter på.

Lektionsförslag – första dagen i skolan

De ska söka efter någon i klassen som har …. och det får vara olika namn på alla. Det betyder att man inte kan ha tre namn som är lika oavsett om personen har gjort flera saker av det som står. Det blir mycket frågande och mycket skratt, mycket gå omkring i klassrummet. Aktiviteter för första veckan i skolan. Snart är det upprop för mig och mina ettor och jag funderar på vad vi ska hitta på den första nervpirrande tiden tillsammans.

Aktiviteter för första veckan i skolan

Nu känner ju jag eleverna och de känner varandra, men det är ändå något nytt som händer. Här är lite inspiration för vad man kan hitta på den första tiden i skolan. Den första tiden handlar ju mycket om förväntningar, rutiner, att skapa gemensamhet och trygghet. Barnen får göra ett personligt smycke att hänga på ryggsäcken . Pärlorna väljs efter hur många syskon man har, initialer, favoritfärg osv. Man kan göra olika affischer som visar att man är en klass: De får ordna sina pärmar, lådor osv, varför inte med foton på? Ett enkelt sätt att göra eleverna delaktiga är att fundera tillsammans på hur man vill ha det. Och även fundera på vad eleverna vill lära sig!

Göra någon presentation av något slag med favoriter och självporträtt. Sist men absolut inte minst har Ann-Marie Körling ett förslag på uppstartsaktivitet som låter toppenkul. Lärakänna övning vid terminsstart. Pusselbit. Lektion_se_13208_Puzzel_pa_forsta_skoldagen. Lektioner: Starta upp efter sommarlovet del 2 – som alldeles ny lärare. Det är en sådan underbar tid den där uppstartsveckan.

Lektioner: Starta upp efter sommarlovet del 2 – som alldeles ny lärare

Lektion att starta upp med efter sommarlovet kap 3. Den här lektionen brukar jag alltid göra.

Lektion att starta upp med efter sommarlovet kap 3

Den är rolig och den ger utrymme till elevernas berättelser om sommarlovet. Jag har gjort den för elever från årskurs tre och uppåt – det spelar inte så stor roll – huvudsaken är att eleverna kommer igång och får berätta. Lektioner: Att starta upp efter sommarlovet. Jag söker komma långt ifrån att man ska berätta om en resa man har gjort.

Lektioner: Att starta upp efter sommarlovet

Alla har inte gjort resor. Alla trivs inte med sommarlovet. Alla har inte samma ekonomi att världen ligger öppen. Det är inte så världen ser ut.