background preloader

Appar

Facebook Twitter

Kunskapsplattan. Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning. Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning

Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp! Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Appar. Jag har fått förfrågan om jag kunde ta fram lite förslag på appar till elever som ska börja skolan till hösten och som behöver träna lite extra på tal, språk och matematik.

Appar

Har gjort lite förslag Svenska. Knäck läskoden & Läsguld - två appar för att träna avkodning. Det kan vara svårt att välja i djungeln bland alla lära-läsa-appar som har poppat upp i App Store de senaste åren.

Knäck läskoden & Läsguld - två appar för att träna avkodning

Vissa har inte en så genomtänkt idé kring hur läsinlärning fungerar, men andra är betydligt mer genomarbetade. Minitutor heter ett danskt förtag som tagit fram ett par appar för iPad/iPhone/iPod touch som riktar sig till den första traditionella läs- och skrivinlärningen. Bakom apparna står specialpedagoger och språklärare och målgruppen är barn i 3-13 års åldern, beroende på var de befinner sig i sin läs- och skrivutveckling.

Knäck läskoden Knäck läskoden (28 kr) heter den av apparna som vänder sig till de yngsta barnen.