background preloader

Animale

Facebook Twitter

Rasul (Lynx lynx) - Altele. Face parte din subordinul Felis al familiei Felidea. Este un animal puternic si agil ce poate depasi 1- 1,5 m lungime, din care coada masoara 25 cm. si o greutate de 30 kg. Este, la momentul actual, cel mai mare felid din , fiind raspandit in cele mai retrase masive muntoase, cum este Retezatul, Parangul, Fagarasul sau Muntii Rodnei. Pe partea dorsala a corpului blana este rosie-cenusie, amestecata cu alb; pe cap, gat, spate si flancuri blana prezinte pete care variaza mult. Elementele care il particularizeaza sunt: favoritii dispusi pe maxilarele superioare, varful cozii negru si smocurile de peri negri de pe varfurile urechilor (care au 4-5 cm). Asemenea celorlalte felide, paseste fara zgomot, incet si prudent, alearga repede si este capabil sa execute salturi impresionante in lungime, ce depasesc de 10 - 15 ori lungimea propriului corp. Traieste in nordul si estul Europei, in Asia Occidentala, in si America de Nord, in padurile dese si greu accesibile, bogate in vanat.

Mare. Zimbrul in Romania ... Genul Bison cuprinde mamifere de talie mare, puternice, prezente odata pe cele doua continente, Europa si America de Nord. Mai cunoscuti sunt 2 reprezentanti: Zimbrul European Bison bonasus si Zimbrul Nord American, confundat adeseori cu bizonul, Bison bison. In cadrul acestor doua specii se disting cate doua subspecii: 1. Zimbrul de prerie sau bizonul de prerie - Au existat si doua subspecii ale zimbrului European - zimbrul de ses sau de "Bialowieza", Bison bonasus bonasus si zimbrul de munte sau Caucazian, Bison bonasus caucasicus. 2.

Rezultatul a fost imperecherea masculului de Zimbru caucazian cu femelele de Zimbru de ses ceea ce a dus la aparitia de descendenti hibrizi. Astazi, Zimbrul European avand aceasta obarsie, a pastrat foarte putin din caracteristicele Zimbrului caucazian, iar infatisarea sa nu difera de cea a Zimbrului de ses.

O caracteristica particulara a masculilor o reprezinta disproportionalitatea intre partea din fata a corpului, puternica si crupa relativ mica. Castorul (Castor fiber) - Rozatoare. Familia castorilor (Castoridae) cuprinde un singur gen actual. In trecut castorul se bucura de o larga raspandire in emisfera nordica, pe langa majoritatea apelor din Europa si in Asia, fiind destul de comun si in . Denumit si “biber” sau “fiber”, castorul din Eurasia (Castor fiber), cu lungimea variind intre 75 si 95 cm., este unul dintre cei mai mari rozatori existenti.

Spre deosebire de acesta, castorul canadian (C. canadensis), originar din America de Nord, are craniul ceva mai ingust si culoritul mai inchis. Ca loc de trai castorii isi aleg un lac, un rau sau un parau, ale carui maluri sunt bogate in pasuni. Aceste locuri sunt potrivite pentru constructiile lor, in forma de colibe, zagazuri sau sate. Nici un alt mamifer cunoscut nu are geniul arhitectural al castorilor. In cazul in care nu exista un lac potrivit pentru a-si construi barlogul, castorii isi fac propriul lac, construind un baraj pentru a opri un rau. Voteazaarticolul! Comentarii Adauga un comentariu. Animale salbatice: Ursul Brun (Ursus arctos) Informatii generale Ursul Brun, a carui denumire stiintifica este Ursus arctos, este raspandit in mare parte din Eurasia si in America de Nord. Desi numarul ursilor bruni a scazut foarte mult, in unele zone chiar disparand definitiv, acest animal inca se gaseste in efective importante in Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada si peninsula Scandinava.

Ursul brun este omnivor, avand ca principale surse de hrana pestii si radacinile diferitelor plante. De asemenea, se mai hraneste cu mici mamifere si ocazional vaneaza si animale mai mari, cum ar fi caprioare. Descriere Blana unui urs brun este deasa, cu doua randuri de peri. Comportament Ursul Brun este un animal, de obicei, nocturn.

Sezonul de imperechere incepe la sfarsitul lunii mai si se termina la inceputul lunii iulie. Contactul cu alte animale de prada Ursul brun intra in contact cu mai multe animale mari de prada, in functie de locurile in care traiesc. Ursul brun in Romania. Lup. Din cauza distrugerii habitatelor, schimbarilor de mediu, persecutiei din partea omului, lupii cenusii se mai gasesc astazi doar in cateva regiuni ale Statelor Unite, Alaska, Canada, Europa si Asia. Aspectul exterior si dimensiunile Lupul (Canis lupus lupus) este un mamifer salbatic, robust si suplu, de talie mare. Dimorfismul sexual nu este pronuntat. Lupul este un animal digitigrad, calcand pe pernitele degetelor, care sunt prevazute cu unghii neretractile.

Capul, similar unui caine de talie mai mare, este prevazut cu un bot lung (10 cm), triunghiular, ornat cu mustati, lungi si dese. Ochii sunt putin oblici, mai departati in comparatie cu cainele, cu pupila rotunda. Comportamentul In perioada imperecherii, lupii traiesc in perechi si numai toamna tarziu si iarna, in haite. Lupii sunt extrem de precauti fata de om, pe care nu-l ataca decat daca se simt amenintati, sunt raniti sau turbati. Habitatul si aria de raspandire Hranirea Aspecte particulare Viata reproducatoare: Boli diverse: Capra neagra. Capra neagra (Rupicapra rupicapra), o adevarata mandrie a tarii noastre, salasluieste pe crestele alpine, greu accesibile chiar si celor mai experimentati alpinisti. Mamifer erbivor prin excelenta, capra neagra isi face rareori simtita prezenta. Trebuie sa te consideri nocoros daca ai avut vreodata ocazia sa-i distingi silueta pe vreunul dintre piscurile din Carpati.

In timpul lunilor de vara, carduri de capre negre cutreiera pajistile alpine de la altitudini de peste 1800 metrii. Odata cu sosirea iernii, capra neagra coboara la altitudini mai mici (sub 1100 metrii), unde se poate adaposti in padurile montane, dar va ramane aproape de pantele stancoase ale muntilor. Aspectul exterior si dimensiunile Capra neagra este mamifer cu aspectul exterior similar caprei, dar apartine unui gen propriu si este mai strans inrudita cu goralul (antilopa indiana) decat cu caprinele.

Capra neagra prezinta o lungime a corpului in jur de 110-130 cm si o inaltime la nivelul greabanului de circa 70-85 cm. Caini si catei de rasa, cu posibilitatea de cumparare si vanzare- Vanzari si aproape totul despre orice caine si catel de rasa- free dogs breeds catalog; Site dedicat serviciilor de dog-sitter- plimbarea zilnica, cu exercitii de socializare a cainelui dum. Tigrul, adevăratul rege al junglei. Tigrul, adevăratul rege al junglei Tigrul, rege, jungla + zoom Galerie foto (4) Dar deodată în junglă totul a amuţit, clipa s-a oprit iar aerul arde tremurând...

Apare El, Stăpân şi Spirit străvechi. Eu pot să vă spun doar povestea lui. Povestea Tigrului... Nu-l intrebaţi pe Dumnezeu de ce a creat tigrul, multumiţi-i ca nu i-a dat şi aripi! Originea marilor feline se pierde în noaptea timpului. Familia smilodonilor, faimoşii tigri cu colţi-pumnal, astăzi dispăruţi, a însângerat câmpiile din Eurasia şi din cele două Americi încă de acum 30 de milioane de ani. Milioanele de ani de evoluţie au dus la apariţia unui animal magnific, tigrul fiind cea mai mare şi mai puternică felină de pe glob.

Şi ce-ar putea vorbi mai convingător despre puterea să uluitoare decât faptul că poate târî pe distanţe de peste 30 de metri un bivol proaspăt ucis? Portretul unui prădator Când un tigru se apropie suficient de mult de viitoarea lui victimă, urmează câteva salturi în viteză. Regatul tigrului Tigrul alb. Crocodilul – Vanator eficient si un adevarat supravietuitor « Descopera. Revista Lumea Copiilor: Girafele. Girafele Oare cine n-a vazut, macar o data, chiar si la televizor, o girafa? In savana africana, cel mai inalt mamifer de pe Pamant domina peisajul prin aspectul ei neobisnuit: picioare lungi, corp mic cu umeri inalti, gat foarte lung, terminat cu un botic alungit, mereu rontaind crengile din varful copacilor. Totodata, girafa este si cel mai mare mamifer erbivor rumegator (adica mesteca a doua oara hrana intoarsa din stomac - care este diferit de al altor animale, avand mai multe compartimente).

Numele stiintific al girafei - camelopardis, ceea ce in limba latina inseamna „camila in piele de leopard” - vine de la petele de culoare mai inchisa de pe piele, de forma unor petice cusute parca unul langa celalalt. Girafele traiesc in sudul desertului Sahara, in locurile in care copacii se gasesc din abundenta. Din cauza inaltimii sale iesite din comun - masculii pot atinge chiar si cinci metri si jumatate (cat trei barbati inalti!) Revista Lumea Copiilor: Ornitorincii. Ornitorincul este un animal australian foarte interesant, o adevarata ciudatenie a naturii. Corpul sau aduce putin cu cel al unui castor, dar are un cioc ca acela al ratei! Desi face parte din clasa mamiferelor, el se inmulteste prin oua, ca reptilele sau pasarile. Totusi, isi hraneste puii cu lapte, aidoma celorlalte mamifere! Poate fi intalnit in raurile din partea estica a Australiei si in Tasmania, insa acest animal este inca putin cunoscut, fiind o prezenta discreta in mediul sau natural.

Ornitorincii sunt grupati intr-o singura rasa. Ornitorin-cul are - in medie - o lungime de jumatate de metru, desigur, cu unele variatii. Ciocul ornitorincului (spre deosebire de cel al ratei - cu care, de altfel, seamana destul de bine) nu este dur, ci flexibil, moale si umed, fiind acoperit cu o piele fina, ca nasul unui caine. Neavand dinti, ornitorincul mesteca hrana cu ajutorul unor placi osoase, cu care este prevazut ciocul - o alta asemanare cu pasarile. Revista Lumea Copiilor: Castorii. Castorii De altfel, vanarea acestuia pentru carne, blana si castoreum (o substanta secretata) a dus la scaderea dramatica a numarului de castori euroasiatici: la inceputul secolului XX, doar 200 de exemplare mai supravietuiau in numai opt zone restranse din Europa si Asia (in bazinul german al Elbei, in cel francez al Ronului, undeva in sudul Norvegiei si in mici teritorii din Belarus, Rusia si Mongolia).

Incepand cu anul 1920 a fost demarat un amplu program international de reintroducere a castorului in tarile europene, finalizat cu succes in anii 90, cand pe continentul nostru traiau aproximativ 250.000 de exemplare. In Romania, programul de repopulare cu castori a raurilor Olt, Mures si Ialomita a inceput in 1998 si a durat pana in 2003, perioada in care au fost lasate in libertate 150 de animale. Se apreciaza ca, in prezent, numarul acestora s-a dublat. Desi mamiferele nu sunt mari constructori, castorii reprezinta o evidenta exceptie. Revista Lumea Copiilor: Maimutele. Maimutele In lume exista 233 de specii de primate: 172 de maimute propriu-zise si 61 de specii de pre-maimute, ultimele existand pe pamant de peste 70 de milioane de ani. Cele mai cunoscute si mai interesante specii sunt maimutele mari (urangutanul, gorila si cimpanzeul), maimutele mici - cum ar fi gibonul si primatele (babuinul, mandrilul, maimuta urlatoare si tamarinul). Urangutanul (sau Omul-padurilor in limba indoneziana) este un mamifer greoi si mare, cu blana roscata, care traieste in padurile ecuatoriale din insulele Borneo si Sumatra, in arhipelagul indonezian.

Sunt animale arboricole, facandu-si culcusul numai in varful copacilor, unde si traiesc aproape 90% din viata. Acesti uriasi ai arborilor ating greutati de peste 120 kg si o inaltime de circa 1,2 metri. Hrana de baza a “omului-padurilor” sunt in principal fructele, mai ales un soi anume de pepene salbatic. Stiati ca babuinii, in captivitate, pot trai pana la 37 de ani?) Revista Lumea Copiilor: Elefantii. Elefantii Elefantii fac parte din familia pahidermelor (pahiderm inseamna in latina “piele groasa si aspra”), avand trompa in loc de nas si doi colti albi si lungi, numiti fildesi. Pretul mare al acestor colti de fildes, care amintesc de uriasii mamuti ce traiau acum multe milioane de ani, este insa motivul pentru care mii de elefanti sunt vanati.

De aceea, in ultimii ani, gigantii gri care tropaiau cantand veseli in “Cartea junglei” au fost trecuti si ei pe lista animalelor pe cale de disparitie, iar vanatoarea lor a fost interzisa prin lege. Elefantul african (Loxodonta africana) este cel mai mare dintre toate rasele, traieste atat in padurile tropicale dese din Congo, cat si in zonele desertice din Namibia, fiind raspandit pe tot Continentul Negru. Turma este condusa de cea mai batrana dintre femele (care poate atinge chiar si varsta de 70 de ani), iar “familia” este compusa doar din puii acesteia si rudele cele mai apropiate.

Revista Lumea Copiilor: Cangurii. Cangurii Din acest ordin mai fac parte si iepurele marsupial, veverita marsupiala, vulpea marsupiala etc., toate aceste animale australiene avand acea “punga” in care isi cresc puii in primele luni de viata. In urma cu aproximativ 136 de milioane de ani, continentul australian, locul de bastina al cangurilor, s-a separat de Antarctica, deplasandu-se spre nord. La inceput, pe taramurile Australiei, numai varfurile muntoase ieseau la suprafata oceanului, insa treptat, dupa ce nivelul apei a inceput sa scada, iar clima sa se incalzeasca (acum aproximativ 30 de milioane de ani), noul continent a devenit „casa” ideala a unor specii de animale printre care si cangurul din zilele noastre.

Cangurul face parte dintr-o familie foarte numeroasa. Rudele sale (aproximativ 60 de rase diferite de canguri, numite toate laolalta macropozi - adica “picioare lungi”), desi sunt foarte asemanatoare, se deosebesc intre ele prin dimensiuni si prin modul de viata diferit. Leul alb - Specii exotice. Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2009-09-08 Vrei să adaugi articolul la favorite? Vrei să ştergi articolul din favorite? Adaugă la favorite » Şterge din favorite » Articolul a fost adăugat la favorite! Articolul a fost şters din favorite! Deşi leul este cunoscut drept regele neînfricat al junglei, leul alb e unul dintre cele mai vulnerabile feline din savana africană. Leii albi - creaturi divine Locuitorii savanelor din Africa de Sud venerează leii albi considerându-i fiinţe divine.

Cei mai mulţi lei albi sunt întâlniţi în captivitate, în grădini zoologice, unde sunt crescuţi şi reproduşi exclusiv pentru culoarea blănii. Dacă vă întrebaţi ce anume face ca blana lor să fie albă, aflaţi că leii albi apar în urma unor mutaţii genetice cauzată de o genă recesivă denumită "chinchilla". Gena recesivă Chinchilla Această genă este responsabilă pentru culoarea deschisă a blănii leilor albi. Masculii măsoară între 100 şi 120 de cm, ajungând să cântărească şi 260 de kg. Animale salbatice: Zebra - Animale salbatice. Cum arata zebra? In Africa exista trei specii de zebre, din care doua se gasesc in estul continentului. Cea mai numeroasa si mai extinsa specie din est este zebra de campie (Equus quagga). Celalalta este zebra Grevy (Equus grevyi), denumita dupa Jules Grevy, presedinte al Frantei in anii 1880, care a primit cadou un astfel de animal.

Cea de-a treia specie de zebre care traieste in Africa este zebra de munte (Equus zebra), care traieste in sudul si sud-vestul Africii. Zebra de campie arata ca un ponei indesat. Numarul si latimea dungilor de pe blana difera de la un exemplar la altul. Unde traiesc zebrele? Zebrele de campie traiesc in savane, atat pe pasuni lipsite de copaci, cat si in zonele impadurite. Comportament Sistemul social al zebrelor de campie se bazeaza pe un harem de femele conduse de un armasar. Cand se naste un pui, ceilalti membri ai familiei sunt tinuti departe de el, pana invata sa-l recunoasca dupa aspect, voce si miros. Ce mananca zebra? Pradatori Stiati ca...?