background preloader

Bloggar

Facebook Twitter

Språkutvecklande övningar med Kahoot! Med anledning av mitt förra inlägg där vi använde oss av Kahoot i elevernas språkutveckling har jag fått frågor om hur man kan använda Kahoot, om det behövs inloggning för eleverna mm. Därav skriver jag det här inlägget som enbart handlar om Kahoot och hur man kan använda sig av det i sin undervisning. Precis som alla andra verktyg tycker jag personligen inte att användandet av verktyget ska vara ett självändamål utan Kahoot bör ses som en resurs i lärandet som pågår. Använd Kahoot i det arbetsområde ni jobbar med! Hoppas det här inlägget ger svar på de frågor som uppstod i och med mitt förra inlägg!

Länk till förra inlägg: Kahoot är en webbresurs där du skapar ett konto (gratis) för att sedan skapa interaktiva frågesporter så kallade Quiz. Vad behöver eleverna? Kan jag använda befintliga Kahoot? Det finns en hel del publika Kahoot som andra har skapat. Hur gör jag? Förförståelse. Förklara. Men hur?  Jag försöker få mina elever att fråga varandra innan de frågar mig speciellt om jag hjälper någon annan. Lite C3B4ME ( see three before me). Det som slog mig dock var att jag inte undervisat i hur.

Hur förklarar man? Så var vi på föreläsning med Nationellt centrum för andraspråk. De pratade om kommunikstionsstrategier och muntlig interaktion. Hur viktigt det är. Klart jag måste lära eleverna hur man förklarar!! Eleverna fick idag förklara för kompisen hur man gör när man ställer upp. Vi pratade om hur man förklarar.Man berättar med ord, vad gör man först och vad är viktigt att tänka på. Två och två pratade de och sedan fick de förklara för mig och vi gick igenom tillsammans. Jag skrev ett tal på tavlan och frågade vad man kunde göra om man inte hade penna och papper med sig när man behövde räkna ut något.

När är det bra att använda vilken egentligen? De fick några uppgifter av mig och skulle igen prata med kompisen om vilken strategi som är bäst att använda till vilken uppgift. Blogg. I Relation till Lärande – Ny bok! Publicerat av Ulrika Aspeflo, 16 februari, 2019 Ny bok! I RELATION TILL LÄRANDE – kommunikationsstöd i undervisningen. Nu är uppföljaren till boken FÖR ALLA I SKOLAN här. I vår nya bok I RELATION TILL LÄRANDE – kommunikationsstöd i undervisningen, går vi igenom de viktiga områden som man behöver fundera kring då man arbetar inom skolan. Boken har ett starkt fokus på undervisning och lärande byggd på visuell tydlighet och visuella stödstrukturer och den innehåller en mängd foton, illustrationer, exempel och bilagor med bildstöd. I samarbete med Symbolbruket finns mer material att ladda ner via Widgit Online.

Här kommer ett axplock ur boken. Boken kan beställas här. Aspeflo om Autism – finns nu att köpa igen! Publicerat av Admin, 20 november, 2015 ASPEFLO OM AUTISM kom ut 2010 och bygger på olika föreläsningar jag hade haft fram tills dess. I slutet av boken finns åtskilliga kartläggningsformulär som främst kartlägger området kommunikation på olika sätt. Undvik: