background preloader

Λιβύη

Facebook Twitter

Καντάφι, ο στόχος που τους ενώνει. "Αυτός είναι ο στόχος που μας ενώνει", είπε η καγκελάριος Μέρκελ μετά την συνάντηση που είχε με την κ. Κλίντον στο Βερολίνο πριν την έναρξη της εαρινής συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ. Η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ και να ανοίξει ο δρόμος της ελευθερίας για τη Λιβύης». Από την πλευρά της η κ. Τόσο η κ. "Θα συζητήσουμε τώρα, πως θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες, αλλά και πως επίσης θα αξιοποιηθεί και μία πολιτική διαδικασία", είπε η κ. Την αναγκαιότητα για μία πολιτική λύση στη διένεξη με τη Λιβύη υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ μετά από συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με το ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν δήλωσε ότι η συνάντηση της ομάδας επαφής για τη Λιβύη στο Κατάρ αποτελεί καλή βάση για περαιτέρω διαβουλεύσεις. Από την πλευρά του ο Γερμανός υπ. "Το ΝΑΤΟ είναι περισσότερο από μία στρατιωτική συμμαχία.

Αποδέχτηκε τον «Χάρτη Πορείας» της Αφρικανικής Ένωσης ο Καντάφι | Κόσμος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.com.cy. «Κατηγορώ» των Λίβυων εξεγερμένων κατά του ΝΑΤΟ | Διεθνή | Ελευθεροτυπία. Τελευταία ενημέρωση: O στρατιωτικός ηγέτης των Λίβυων εξεγερμένων, Αμπντέλ Φατάχ Γιουνίς αλ Αμπίντι κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι αφήνει τους ανθρώπους στη Μισράτα να πεθαίνουν κάθε μέρα και υποστήριξε ότι προκάλεσε την «απογοήτευση» των εξεγερμένων καθώς δεν τους προσέφερε αυτό που χρειάζονται. Προμήθειες από θαλάσσης στη Μισράτα, υπό την προστασία του ΝΑΤΟ, προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζ. Λονγκέ. "Αν το ΝΑΤΟ περιμένει μία ακόμη εβδομάδα, δε θα υπάρχει πια τίποτα στην Μισράτα. Τι κάνει το ΝΑΤΟ; Βομβαρδίζουν εδώ και εκεί, την ώρα που οι κάτοικοι της Μισράτα απειλούνται με εξόντωση" είπε ο Αμπντέλ Φατάχ Γιουνίς αλ Αμπίντι, επισημαίνοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι "αργό" και αφήνει τις δυνάμεις του Καντάφι να σκοτώνουν ανθρώπους, ενώ υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει τη δουλειά του σωστά ειδάλλως οι εξεγερμένοι θα απευθυνθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

"Το ΝΑΤΟ έχει γίνει πρόβλημά μας" πρόσθεσε. Προμήθειες από θαλάσσης στη Μισράτα, υπό την προστασία του ΝΑΤΟ Μήνυμα Καντάφι στον Ομπάμα. One by one, the milestones on the road to Tripoli are falling - Africa, World. But yesterday, after a stunning sweep across the territory for which they have fought so hard and for so long, they were back. This time, with Western air power destroying almost all that is left of the regime's armour and artillery, the mood was very different. The rebels' eyes were cast towards Sirte, Colonel Muammar Gaddafi's birthplace and the centre of loyalist resistance. After that, there is only one more goal: Tripoli. In Bin Jawad yesterday, the enemy was nowhere in sight. And an excursion towards Sirte from Bin Jawad did not reveal any obvious preparations to stop the rebel advance.

Nearer to Sirte itself, a pick-up truck and Land Rovers carried soldiers and a truck carried a mobile anti-aircraft emplacement in the same direction. The shift in momentum is palpable. The rebels were poised to strike at Tripoli before, but then had to fall back rapidly because of their ineptitude and the superior organisation and discipline of their opponents. "There were problems," he added.

Οι αυτόκλητοι “υπερασπιστές” της Λιβυκής εξέγερσης... Ήδη έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από τις 17 Φλεβάρη που ξεκίνησαν τα γεγονότα στην Λιβύη. Και αυτό το χρονικό διάστημα είναι αρκετό για να σχηματίσουμε μια καθαρή γνώμη για το χαρακτήρα αυτής της εξέγερσης και για τους λόγους για τους οποίους οφείλει η Αριστερά να στηρίξει αυτή την εξέγερση. Πρόκειται για μια από τις πιο μαχητικές και πιο ηρωικές εξεγέρσεις, το μέλλον της οποίας δεν θα κριθεί στο επίπεδο της πολιτικής αλλά της στρατιωτικής αναμέτρησης. Δεν γνωρίζουμε αν οι εξεγερμένοι στην Τυνησία και την Αίγυπτο θα άντεχαν ένα μήνα σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση με τις καθεστωτικές δυνάμεις, αντιπαράθεση που έχει μετατρέψει όλη την χώρα σε εμπόλεμη ζώνη και πεδίο βομβαρδισμών.

Το καθεστώς του Καντάφι τα τελευταία χρόνια είχε αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με την Δύση. Η Δύση έχει αυτή την στάση γιατί εκτιμά ότι η εξέγερση δεν πρόκειται να σβήσει με την στρατιωτική επικράτηση των δυνάμεων του Καντάφι. Μερικοί μάλιστα το παρακάνουν! Βρέθηκε ο εκλεκτός των Αγγλογάλλων. Σπουδαγμένος στην Αμερική, νεοφιλελεύθερος και μάλιστα της απολύτης εμπιστοσύνης των ΗΠΑ, ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ είναι μία προσωπική επιλογή του Νικολά Σαρκοζί ως ο πολιτικός της Λιβύης, ο οποίος καλείται να διαδραματίσει ρόλο «Αντικαντάφι» στην παρούσα κρίση. Την επιλογή των Ηλυσίων Πεδίων φαίνεται πώς στηρίζει και η Μεγάλη Βρετανία ενώ αναμφίβολα οι πετρελαϊκές εταιρείες της Δύσης δεν θα είχαν αντίρρηση να πριμοδοτήσουν μία τέτοια επιλογή. Xειραψία με τον Νικολά Σαρκοζί Στα χέρια του Αλί Ταρκούνι, πρώην καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, εναποτίθεται ο οικονομικός τομέας της κυβέρνησης των αντικαθεστωτικών, αφού αναλαμβάνει καθήκοντα Υπουργού επί των Οικονομικών της σπαρασσόμενης χώρας.

Αμερικανοσπουδαγμένος και προφανώς με σαφή αρνητική θέση έναντι της Τζαμαχιρία του Μουαμάρ Καντάφι, ο Αλί Ταρκούνι αποτελεί και αυτός εγγύηση για την δυτικόστροφη και κυρίως μη ισλαμιστικού τύπου στροφή της Λιβύης των εξεγερμένων. Ποιος είναι ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ Aλί Ταρχούνι. Οταν το ΝΑΤΟ μετατράπηκε σε αμφιθέατρο ελληνικού πανεπιστημίου δεκαετίας '80 | Διεθνή | Ελευθεροτυπία.

Τη Δευτέρα το βράδυ ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν βιαζόταν να μιλήσει στις αντιπροσωπείες των χωρών-μελών της Συμμαχίας. Εβγαλε ένα χαρτί από την τσέπη του και άρχισε να το διαβάζει, επιπλήττοντας βαρύτατα συμμάχους, που αρνούνται να εφαρμόσουν το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, στο οποίο συμφώνησαν μετά πολλών δυσκολιών πριν από λίγο καιρό. Επακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι Γάλλος και Γερμανός αντιπρόσωποι (που θεώρησαν εαυτούς θιγόμενους) βγήκαν έξω από την αίθουσα. Οι Τούρκοι έκαναν σαματά μιλώντας με τους παρακαθήμενούς τους. «Η ατμόσφαιρα στο ΝΑΤΟ θύμιζε αμφιθέατρο ελληνικού πανεπιστημίου της δεκαετίας του '80» παρατήρησε στην «Ε» διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες. Είναι πλέον κοινό μυστικό στο ΝΑΤΟ ότι η «βιασύνη» της Γαλλίας να προλάβει την επέλαση του Καντάφι στη Μισράτα και τη Βεγγάζη, χτυπώντας πρώτη, επέφερε πρόβλημα συντονισμού μέσα στη Συμμαχία. Οι ΗΠΑ ήθελαν την εμπλοκή τους στις επιχειρήσεις μέσω του ΝΑΤΟ και σε δεύτερο πλάνο. Τη σκυτάλη των εμποδίων μέσα στο ΝΑΤΟ πήρε η Τουρκία.

Libya and the World Left | Immanuel Wallerstein. There is so much hypocrisy and so much confused analysis about what is going on in Libya that one hardly knows where to begin. The most neglected aspect of the situation is the deep division in the world left. Several left Latin American states, and most notably Venezuela, are fulsome in their support of Colonel Qaddafi.

But the spokespersons of the world left in the Middle East, Asia, Africa, Europe, and indeed North America, decidedly don’t agree. Hugo Chavez’s analysis seems to focus primarily, indeed exclusively, on the fact that the United States and western Europe have been issuing threats and condemnations of the Qaddafi regime. First of all, for the last decade and up to a few weeks ago, Qaddafi had nothing but good press in the western world. The second point missed by Hugo Chavez’s analysis is that there is not going to be any significant military involvement of the western world in Libya. The issue therefore is not Western military intervention or not. Περί Λιβύης, Καντάφι, αεροπορικών επιθέσεων. Η διαφορά της Λιβυκής εξέγερσης Η εξέγερση στη Λιβύη φαίνεται να διαφέρει ως προς εκείνες των υπολοίπων χωρών της Β.Αφρικής από δύο απόψεις: 1. Πρόκειται για εξέγερση σε μια χώρα στην οποία ο δείκτης ανθρώπινης ανάπτυξης του ΟΗΕ, στο βαθμό που τέτοιες στατιστικές έχουν όντως κάποια σημασία, είναι ο υψηλότερος στην Αφρική - συμβατός έτσι με τα ειωθότα για πετρελαιοπαραγωγό χώρα, αλλά που φαίνεται ότι βελτιώθηκε θεαματικά μετά την άνοδο του Καντάφι καθώς διαχύθηκε ο πετρελαϊκός πλούτος ευρύτερα στην κοινωνία.

Μέχρι την τελευταία δεκαετία ήταν μια δικτατορία που διατηρούνταν και με την ωμή βία αλλά και με την εξασφάλιση ενός σχετικά υψηλού βιοτικού επιπέδου για την μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων, καθώς και με την δημιουργία ενός πλατιού στρώματος ιδιαίτερα ευνοημένου από το καθεστώς, μάλλον με όρους φατρίας / φυλής. 2. Πρόκειται για μια ένοπλη εξέγερση, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες στην περιοχή.

Μετά την Τζαμαχιρία και τον "Λιβυκό Σοσιαλισμό": το ΔΝΤ και η Δύση. Untitled. Τους τόνους της διαμάχης με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επιχείρησε να ρίξει την Τρίτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της χώρας είναι ο πρόεδρος «και άρα δεν μπορεί να υπάρξει διαφωνία». Συνέχισε, πάντως, να χρησιμοποιεί σκληρά λόγια για την επέμβαση στη Λιβύη, λέγοντας ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για θανάτους πολιτών θα πρέπει «να προσευχηθούν για τη σωτηρία της ψυχής τους».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου πρωθυπουργού φρόντισε να διευκρινίσει ότι μόνο οι απόψεις του προέδρου Ντ.Μεντβέντεφ εκφράζουν την επίσημη θέση της Ρωσίας στο ζήτημα, μια θέση που επανέλαβε ο ίδιος και στη συνέχεια. Πολλοί, βέβαια, θεώρησαν ότι ο εκπρόσωπος του Βλ.Πούτιν ειρωνευόταν τον Ντ.Μεντβέντεφ ή, τέλος πάντων, ότι έχουν επιδεινωθεί οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012. «Οι εκτιμήσεις που εξέφρασε ο πρωθυπουργός δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από την προσωπική του γνώμη. Κόντρα κορυφής για την Λιβύη. Κεραυνός στην Ρωσία ήταν η δήλωση του προέδρου Ν.

Μεντβέντεφ, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο τον όρο σταυροφορία τον οποίον χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. "Είναι απαράδεκτη η χρήση τέτοιων όρων που προκαλούν πολιτισμικό σοκ, όπως η έκφραση σταυροφορία ή άλλες παρεμφερείς. Είναι πραγματικά απαράδεκτο ... Πρέπει να επιδεικνύεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τις δηλώσεις για τη Λιβύη" σημείωσε ο Ν. Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ. Είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία υπάρχει τόσο σαφής απόσταση ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον πρωθυπουργό και μάλιστα ουδέποτε έχει εκφραστεί έτσι κατά το παρελθόν ο Ν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σπεύσει να ασκήσει δριμεία κριτική στο ψήφισμα 1973 του ΣΑ, που επέτρεψε την επέμβαση στη Λιβύη. Τη συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο. Αποστάσεις "κατόπιν εορτής" από τους Άραβες για τους βομβαρδισμούς της Δύσης | Διεθνή | Ελευθεροτυπία. Ενστάσεις διατυπώνει τώρα ο Αραβικός Σύνδεσμος για τις μεθόδους που έχουν υιοθετήσει οι δυτικές χώρες στο πλαίσιο της επιχειρήσεις «Αυγή της Οδύσσειας» .

Το Σάββατο το απόγευμα ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, ο οποίος φέρεται να έχει φιλοδοξίες στην μετά Μουμπάρακ εποχή στην Αίγυπτό, εξέφρασε διαφωνίες για τη στάση της Δύσης και την τακτική που χρησιμοποίησε για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου του ΟΗΕ για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη. Ο Μούσα σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι Άραβες δεν επιθυμούσαν στρατιωτικές επιθέσεις από δυτικές δυνάμεις που πλήττουν άμαχους . "Αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη διαφέρει από το στόχο επιβολής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και αυτό που επιθυμούμε είναι η προστασία των πολιτών και όχι ο βομβαρδισμός περισσότερων αμάχων", ανέφερε ο Αμρ Μούσα. Η απάντηση των ΗΠΑ ήταν σαφής και κατηγορηματική με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου να δηλώνει ότι το ψήφισμα εξουσιοδοτεί τη λήψη κάθε μέτρου για την προστασία των αμάχων.

Η... Οδύσσεια μιας εκστρατείας | Διεθνή | Ελευθεροτυπία. Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση της «Αυγής της Οδύσσειας», της μεγαλύτερης διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στον αραβικό κόσμο από το 2003, όταν πραγματοποιήθηκε η επέμβαση στο Ιράκ. Η απόφαση για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη εγκρίθηκε κατά την άτυπη Σύνοδο του Παρισίου, χωρίς τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ. Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά στόχων, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 14 θύματα, ενώ πυραυλικές επιθέσεις εξαπέλυσαν χθες Σάββατο οι ΗΠΑ.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος διαχώρισε τη θέση του, καταγγέλλοντας ότι σημειώθηκαν «βομβαρδισμοί αμάχων» και ότι οι δυτικές δυνάμεις προχώρησαν πέρα από την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί απάντησαν υποστηρίζοντας ότι καλύπτονται από το ψήφισμα του ΟΗΕ, που προβλέπει την προστασία της ανθρώπινης ζωής με κάθε μέσο. Στην απόφαση του διεθνούς οργανισμού, συμμετείχαν αρχικά οι 22 χώρες που διαβουλεύτηκαν το Σάββατο στο Παρίσι. Διαβάστε επίσης: ►Ο κύβος ερρίφθη στο Παρίσι, οι βόμβες στη Λιβύη. Πόλεμος συμφερόντων στο ΝΑΤΟ. Στη "μαραθώνια" κυριακάτικη σύνοδο του ΝΑΤΟ αναδείχτηκε ξεκάθαρα πως, πέρα από τον πόλεμο στη Λιβύη, μαίνεται και ένας οξύς πόλεμος συμφερόντων μέσα στα πλαίσια του ίδιου του οργανισμού, με κάθε χώρα να καθορίζει τη στάση της με βάση τα μεγαλύτερα δυνατά συμφέροντα που μπορεί να αποκομίσει για τον εαυτό της από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην αφρικανική χώρα.

Η σύνοδος αποφάσισε πως σε πρώτη φάση ο οργανισμός θα αναλάβει δράση έτσι ώστε να συμβάλει στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων, που επέβαλε στη Λιβύη ο ΟΗΕ. Αντιθέτως, το επιχειρησιακό σχέδιο που ενέκριναν οι δυνάμεις δεν προβλέπει -προς στιγμήν- εμπλοκή στην επιχείρηση εφαρμογής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω απ' τη χώρα. Το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί εκ νέου τη Δευτέρα, οπότε και θα συνεχιστεί η σύνοδος των μόνιμων αντιπροσώπων των χωρών-μελών. Με βάση τη ληφθείσα απόφαση θα επιστρατευθούν αεροσκάφη και πλοία από τις χώρες-μέλη ώστε να καταστεί δυνατή η παρεμπόδιση ανεφοδιασμού του καθεστώτος Καντάφι με οπλισμό. 2007 ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί. Σε δεύτερη διάψευση εντός 24 ωρών των ισχυρισμών του υιού του Μουαμάρ Καντάφι ότι η Λιβύη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007 προχώρησε την Πέμπτη το Παρίσι. Σύμφωνα με το BBC, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί Κλοντ Γκεάν δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και υπογράμμισε πως όλες οι προεκλογικές εισφορές και δαπάνες ελέγχονται από το Συνταγματικό Συμβούλιο της χώρας.

Ο Γκεάν, ο στενότερος συνεργάτης και σύμβουλος του Γάλλου προέδρου, ο οποίος προσφάτως ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι εφόσον η Λιβύη έχει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς αυτούς, ας τα δημοσιοποιήσει. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν, γιατί δεν υπήρξε χρηματοδότηση από τη Λιβύη. Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ είχε δηλώσει την Τετάρτη: «Εμείς χρηματοδοτήσαμε την προεκλογική του εκστρατεία και θα το αποδείξουμε.

Είμαστε έτοιμοι να τα αποκαλύψουμε όλα. Untitled. Απτόητος φαίνεται ότι συνεχίζει ο Καντάφι τις επιχειρήσεις κατά των αντικυβερνητικών δυνάμεων. Το Σάββατο οι στρατιωτικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη της Βεγγάζης, ένα από τα τελευταία προπύργια των αντιπάλων του. Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών ανακοίνωσε ότι αναγκάζονται να οπισθοχωρήσουν. Map DataMap data ©2014 Basarsoft, Google, ORION-ME Map Data Map data ©2014 Basarsoft, Google, ORION-ME Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση Χαρακτηριστική ήταν η φράση-πρόβλεψη που έκανε λίγες ώρες νωρίτερα: «Την Παρασκευή βρίσκονταν σε απόσταση 60χλμ μακριά, σήμερα βρίσκονται 20χλμ από την πόλη και μπορούν να φτάσουν εδώ σε μισή ώρα ή 90 λεπτά» δήλωσε στο Reuters ο Χαλίντ Αχμέντ.

Η επίθεση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου με την πόλη να δέχεται συντονισμένα πυρά πυροβολικού, ενώ οι αντικαθεστωτικοί κατάφεραν να καταρρίψουν μαχητικό αεροσκάφος. Προηγούμενες φωτογραφίες 22 φωτογραφίες Οι κάτοικοι δηλώνουν στα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι εξακολουθούν να είναι χωρίς νερό. Λιβύη ώρα μηδέν | Διεθνή | Ελευθεροτυπία. Όχι εναέριος αποκλεισμός στην Λιβύη. Η Λιβύη των Ελλήνων - κόσμος. «Καντάφι παραιτήσου», λέει η ΕΕ - κόσμος. Με τρομοκρατία και μετανάστες εκβιάζει ο Καντάφι την Ευρώπη - κόσμος. Το δίλημμα της Δύσης: Ερντογάν ή ...Χομεϊνί; - κόσμος. «Μηχανορραφία γκρουπούσκουλων και εξτρεμιστών...» | Διεθνή | Ελευθεροτυπία. Οι τράπεζες «κλείδωσαν» το πετρέλαιο της Λιβύης | Διεθνή | Ελευθεροτυπία. Ισοπεδώνει συνοικίες, σφάζει γυναικόπαιδα | Διεθνή | Ελευθεροτυπία. Κερδισμένες και χαμένες πετρελαϊκές της λιβυκής κρίσης | Οικονομία | Ελευθεροτυπία.

Day by Day / Ελευθεροτυπία

# Libya 17 TH / DAY BY DAY / 4 International court of justice. Καντάφι - Ελλάδα. Robert Fisk: America's secret plan to arm Libya's rebels - Middle East, World. Libye : un bateau, bourré de billets, saisi. Libyan Money Ship Seized: Vessel Allegedly Carrying £100m Of Libyan Currency. Παραιτήθηκε ο διευθυντής του LSE. Απορρίφθηκε το σχέδιο Τσάβες. Au lit avec Kadhafi. Στο κρεβάτι με τον Καντάφι. Οι γιοι του Καντάφι μάλωναν για την... Coca Cola | Διεθνή | Ελευθεροτυπία. Μετά τη Φουρτάδο, η Μπιγιονσέ. Εμφύλιος προ των πυλών στη Λιβύη. Αμερικανικά πλοία με χιλιάδες πεζοναύτες στην Κρήτη. Libya unrest: Loyalists, rebels in oil terminal battle. Η αντεπίθεση του Καντάφι. Χάρτης [του BBC] Libya in the Great Game. Τα μη-παράδοξα του αραβικού “σοσιαλισμού” [και το λιβυκό παράδοξο] « Ράκος "Lumpen" Κουρελάριος. Ο νεοφιλελευθερισμός τελειώνει με τον ίδιο τρόπο που άρχισε: [αερο]βομβαρδίζοντας αμάχους « Ράκος "Lumpen" Κουρελάριος.