background preloader

Stndhtl

Facebook Twitter

De ijzeren driehoek - VPRO Tegenlicht. The Carlyle Group (januari 2004) Cees Grimbergen Dagelijks storten werknemers 80 miljoen in de Nederlandse pensioenspaarpot. Daar zit inmiddels 1350 miljard euro in. Maar de premies stijgen en de uitkeringen blijven gelijk of dalen. Gevangen in The Student Hotel. Studenten die voortijdig hun contract bij The Student Hotel willen opzeggen, krijgen te maken met torenhoge annuleringskosten.

Gevangen in The Student Hotel

Soms kunnen ze daardoor niet vertrekken. Koen Marée sur Twitter : "Studenten in The Student Hotel lopen aan tegen hoge annuleringskosten en kunnen soms niet vertrekken. 'Waarschijnlijk onevenredig hoog', stelt @CharliePavillon. @lisabusink van @studentenbond zou graag zien dat de short-stay cont. Economics timeline c.380BCE - 1758. Overtollige kazernes, gevangenissen en ministeries: wat moeten we ermee? - BNR Nieuwsradio. Jonneke Thijssen van kennisplatform Haagse Bodem en verslaggever Elfanie toe Laer rijden langs drie voorbeelden van leegstaande panden van de Rijksoverheid.

Overtollige kazernes, gevangenissen en ministeries: wat moeten we ermee? - BNR Nieuwsradio

Voorbeeld 1 is het ministerie van Sociale Zaken. Dat staat vanaf begin volgend jaar leeg. Afgeschreven gebouwen"Het heeft natuurlijk een heel bijzondere architectuur", vindt Thijssen. "Het is niet echt een eeuwenoud pand.

Free Room Erasmus Uni College / The Hotel Room

@vincebuitenhuis Kencis. All-inclusive taallessen in studentenhotel. The Student Hotel breidt zijn activiteiten uit.

All-inclusive taallessen in studentenhotel

Het bedrijf, dat deze week in Amsterdam zijn tweede vestiging opent, biedt voorafgaand aan het nieuwe studiejaar intensieve cursussen Engels en Nederlands aan. In de toekomst wil het bedrijf studenten ook helpen bij het vinden van een stageplek. Rotterdam had vorig jaar de primeur van een studentenhotel, met 252 relatief luxe kamers voor buitenlandse studenten. Hoewel zij allemaal een goede score hadden behaald bij een Engelse taaltest om te kunnen worden toegelaten tot de universiteit of hogeschool, klonken er volgens Frank Uffen van The Student Hotel geluiden dat zij soms moeite hadden met het schrijven van papers en het voeren van debatten in het Engels. Dat sloot aan bij de ambitie van het bedrijf om in de zomer taalcursussen aan te bieden. Het volgen van de cursussen conversational English en English essay writing is ook een goede manier om mensen te leren kennen, denkt Uffen, te meer doordat er elke avond een sociale activiteit is.

Doorstroom naar starterswoningen

Pak ook huisjesmelker bij studenten aan - LSVb. LSVb-voorzitter Kai Heijneman: “Studenten zijn vaak afhankelijk van (particuliere) kamerverhuurders, maar door het grote kamertekort van 30.000 kamers zijn studenten een kwetsbare groep huurders.

Pak ook huisjesmelker bij studenten aan - LSVb

De LSVb krijgt vooral klachten over studentenhuizen waar slecht tot geen onderhoud van de woning plaatsvindt. Dit kan tot brandonveilige situaties leiden. Andere veel gehoorde klachten zijn te hoge huurprijzen en intimidatie of bedreigingen. Veel studenten durven dan ook geen actie te ondernemen tegen de verhuurder. Voor iedere huurder staan tien anderen in de rij en dus nemen zij hun situatie voor lief. De LSVb maakt hierbij wel een belangrijke kanttekening. Een andere mogelijkheid is dat het beheer van het pand wordt overgedragen aan een corporatie op gezag van de gemeente. Tot slot moet gekeken worden of de wet losgekoppeld kan worden van de aandachtswijken, want huisjesmelkerij kan overal voorkomen. Nulde fase: opzetten onafhankelijke. Foliaweb: *Geen bouwkeet maar een kamer mét ligbad. Univers: *Woonminister Blok pakt huisjesmelkers aan. Edition 2012: The Class of 2012, investeren in studentenhuisvesting.

Huisjesmelker krijgt Stef Blok op zijn dak - Nederland. Wilma van Meteren − 06/03/13, 09:46 © anp. Minister Stef Blok voor Wonen en Rijksdienst kijkt rond op de bouwplaats van The Student Hotel in Amsterdam. De gemeente kan hen zelfs dwingen het beheer uit handen te geven en op hun kosten de woning laten opknappen. Voor deze 'stevige aanpak' scherpt Blok de Woningwet aan. Het kabinet beantwoordt hiermee de roep uit Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en andere grote steden om meer steun in de rug bij het verbeteren van de leefbaarheid in oude wijken.

De mogelijkheden tot ingrijpen zijn volgens de gemeenten te beperkt en leiden vaak tot omslachtige en juridische procedures. Met de aanscherping van de wet heeft het kabinet vooral deze recidivisten op het oog; lieden die structureel de wet overtreden en bewust de zaak laten verloederen om zo veel mogelijk winst te behalen. UT nieuws: *Kabinet opent jacht op huisjesmelkers. {*style:<ul style="padding:20px;"><li> 6 maart 2013 - 14:50 Het leenstelsel voor studenten raakt steeds verder uit het zicht. Oppositiepartij D66 wil niet dat het onderwijs de dupe wordt van nieuw... 6 maart 2013 - 14:24 Het is net of de campus de laatste dagen bruisender is. 6 maart 2013 - 14:04. UT nieuws: *Kabinet opent jacht op huisjesmelkers. UT nieuws: *Kabinet opent jacht op huisjesmelkers. Studentenhotel in Hogekamp. VPRO's Journalistiek. Hogekamp pas in 2015 studentenhotel. Het studentenhotel dat in de Hogekamp moet komen, opent zijn deuren niet in september 2014 zoals aanvankelijk gehoopt, maar waarschijnlijk een jaar later, bij de start van het collegejaar 2015-2016.

De projectontwikkelaar bleek meer tijd nodig te hebben om een plan voor het Student Hotel te maken. Eind november moet het voorstel klaar zijn. Vervolgens start de zoektocht naar investeerders. De UT wil graag dat er een studentenhotel komt in de lege Hogekamp, maar wil hier geen eigen geld in steken. Projectontwikkelaar Van Wijnen heeft de opdracht om met een verbouwplan te komen. 024 - Studentenuitbuiters zijn de lul. 024 - Studentenuitbuiters zijn de lul. 024 - Studentenuitbuiters zijn de lul. FreezePage: 024 blok huisjesmelkers. 6 maart 2013 Huisjesmelkers die te veel studenten in een woning stoppen of hun panden laten verkrotten riskeren in de toekomst een forse boete of zelfs een verhuurverbod.

FreezePage: 024 blok huisjesmelkers

Beheerders van studentenhuizen, die kamers verhuren inclusief ratten en ander ongedierte, krijgen zo'n boete al na één genegeerde waarschuwing. Dat kondigt minister Stef Blok vandaag aan in Trouw. Het ultieme middel om huisjesmelkers tegen te gaan is door ze te dwingen het beheer van de woning uit handen te geven en op hun kosten de woning op te laten knappen. De wetswijziging zou volgens de minister voor Wonen en Rijksdienst 1 juli 2014 in moeten gaan. Ook in Nijmegen zal deze wijziging van de wet hoop bieden voor verschillende studenten. Eindhoven serieuze kandidaat voor Student Hotel  13 februari 2013 AM Real Estate is als projectontwikkelaar verantwoordelijk voor het project Lichthoven.

Eindhoven serieuze kandidaat voor Student Hotel 

Lichthoven wordt een bouwcomplex waarbij tweehonderd tot vierhonderd woningen zijn gepland, naast dertigduizend vierkante meter kantoorruimte en vijfduizend tot tienduizend vierkante meter winkelruimte. Het moet op de plek van het oude postkantoor komen en is een belangrijk onderdeel in de plannen die de gemeente heeft met de verdere ontwikkeling van het stationsgebied. De onderhandelingen van AM Real Estate met City Living, een exploitant en beheerder van studentenhotels, zouden volgens het ED in een vergevorderd stadium zijn. Student Hotel eerste 'grote vis' Lichthoven. HVBMVastgoed : Felix Hillen geeft enthousiast... Felix Hillen geeft enthousiast rondleiding aan Willem Hendrik van de Wetering en mij (at)HVBMVastgoed. Grootste studentenhotel van Nederland in Amsterdam. Studenten 13 juli 2012 16:45 | Het voormalige Elseviergebouw aan de Jan van Galenstraat wordt omgebouwd tot studentenhotel. Dat zijn het Engelse bedrijf City Living en de gemeente Amsterdam overeenkomen, zo meldt Amsterdam FM .

Een hotel voor de student. Studenten 24 juli 2012 14:16 | De jacht op studentenkamers is weer geopend.

Een hotel voor de student

Beginnende studenten zoeken verwoed een kamer en ook voor internationale studenten is de nood hoog. Volgend jaar zal er vooral voor die laatste categorie in Amsterdam een oplossing zijn: The Student Hotel . ‘A home from home’, is de slogan van The Student Hotel, het project van vastgoedontwikkelaar Charlie MacGregor. Het hotel zal bestaan uit 709 compleet gemeubileerde kamers en op iedere verdieping zal ook een gemeenschappelijke ruimte komen waar studenten samen kunnen koken, eten en televisie kijken. @FemkeAwater. Stndhtl1. Stndhtl2. Op kamers wonen in een hotel. Leegstaande kantoorpanden Charlie MacGregor, de bedenker van het hotel, kwam tot de conclusie dat er een structureel tekort is aan studentenwoningen in Nederland, maar dat er tegelijkertijd immens veel kantoorpanden leeg staan.

The Student Hotel is een leegstaand kantoorpand dat omgetoverd is tot een hotel voor studenten, waar ze zich tijdelijke studentenkamer kunnen betrekken. In Rotterdam en Luik bestaat dit concept al. In juni 2013 gaat het concept ook de gemeente Amsterdam van start, waarna in september 2013 ook Den Haag volgt. City Living is in onderhandeling met de steden Utrecht, Groningen, Nijmegen, Eindhoven en Leiden. Photo Gallery - Student Hotel. Album2526 179858. Watchers. Album2526 179851. Album2526 179859. Contract. Album2526 179874. Album2526 179876. Contract2. Album2526 179896. Album2526 179899. Album2526 179892. Album2526 179895. Album2526 179901. Album2526 179890. Album2526 179890 (1) Album2526 179894. Album2526 179889. Album2526 179897.

Album2526 179893. Album2526 179888. Album2526 179885. Album2526 179884. Album2526 179885. Stndhtlcontrct. 19%20juli%20PERSBERICHT%20Start%20Bouw%20The%20Student%20Hotel%20Amsterdam. Loes Visser Communicatie : sterk mediawerk. Loes Visser (lviss) sur Twitter. Freek Ossel. Student huurt zijn kamer in het hotel - Brabant - Algemeen. AMSTERDAM - Studenten die wonen in een luxe hotel.

Student huurt zijn kamer in het hotel - Brabant - Algemeen

Dat klinkt niet echt logisch. Toch is dat wat vastgoedontwikkelaar Charlie MacGregor voor ogen heeft. Pal naast het metrostation aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam laat de geboren Schot het voormalige Elsevierkantoor ombouwen tot een vestiging van The Student Hotel. Vanaf volgend jaar september kunnen studenten hier een van de 709 compleet gemeubileerde kamers huren. Trots laat MacGregor nu al de showroom zien, ingericht met veel bruin walnotenhout. Een van de gemeenschappelijke ruimtes die op elke verdieping zullen worden ingericht, is al af. RTL opening studenthotel A'dam Crabbendam. Student Hotel mogelijk ook in Oost. Het Parool- en Trouwgebouw | Foto: Jan Eric Loebe Studenten23 september 2013 17:34 |Er zijn vergevorderde plannen voor een tweede Student Hotel in de stad.

Aan de Wibautstraat, in de voormalige gebouwen van Het Parool en Trouw wil City Living 500 studentenwoningen maken. Het eerste Student Hotel in het voormalige Elseviergebouw in Nieuw-West is nog maar net open en nu kondigt City Living van de Schotse eigenaar Charlie MacGregor al aan ook de voormalige krantengebouwen aan de Wibautstraat om te willen bouwen. ‘Amsterdam heeft een grote behoefte aan studentenhuisvesting en de locatie in Oost is erg goed. Vlak bij de UvA en HvA, de metro en het Amstelstation,’ zegt MacGregor. Luxe kamers In de Parooltoren moeten studentenkamers komen, die per verdieping een gemeenschappelijke keuken delen. In totaal investeert City Living vijftig miljoen euro in de herontwikkeling van de gebouwen aan de Wibautstraat, zegt MacGregor.

Plannen voor studentenkamers in Parooltoren - BINNENLAND. ErasmusMag: New International Student Lodging. Geen kamer? Hotelletje pakken! - NOS op 3. Blok st 1. Blok st2. Blok st3. Blok st4. Blok st5. Blok st6. Player. Foliaweb: Minister Blok over studentenhuisvesting. Minister Blok over studentenhuisvesting. 'In The Student Hotel heb ik mijn eigen familie gecreëerd' Nog niet geplaatse comment.

Studenten huisvesting

Dakloos Dankzij SSH - “Teken het nieuwe huurcontract van SSH niet!” Toen de SSH vorige maand Utrechtse studenten via misleidende informatie verzocht hun huurrechten vrijwillig op te zeggen, kwam “Dakloos Dankzij SSH” in actie en legde het gelijknamige pamflet bij studenten in de bus.

Dakloos Dankzij SSH - “Teken het nieuwe huurcontract van SSH niet!”

De SSH voorziet een groot aantal studenten van huisvesting. Het gros daarvan heeft geen ‘campusclausule’ in hun contract, wat wil zeggen dat ze voor onbepaalde tijd in hun studentenhuis mogen blijven wonen, ook na hun studie. In de praktijk verlaten de meeste afgestudeerden hun studentenhuis snel, hoewel de krapte en hoge prijzen op de huizenmarkt dit vandaag de dag natuurlijk niet makkelijk maken. Nieuwe SSH-bewoners krijgen al enige tijd alleen campuscontracten, wat inhoudt dat ze na hun afstuderen maximaal een jaar in hun studentenkamer mogen blijven wonen, maar de oudere contracten hebben dus nog geen campusclausule.

Nu wil de SSH dat ook deze studenten met contracten zonder campusclausule een nieuw campuscontract tekenen met campusclausule. Kences: Wat is jouw ideale studentenkamer? Bouw tweede studentencomplex op Science Park Amsterdam bereikt hoogste punt Nieuwsbericht Onderwijs Science Park Amsterdam. SNUF eigenaar alle locatie's studentenverenigingen? De alcohol vloeide rijkelijk tijdens de introductie, zoals de traditie voorschrijft. Maar bleef het allemaal binnen de gewenste perken? De universiteit liet zich eerder kritisch uit over het stunten met alcoholprijzen door verenigingen. Maar Ovum Novum wist ook deze introtijd weer hoge ogen te gooien met de ‘tequila voor 1 euro’-avonden. Elke avond staan deze intro lange wachtrijen voor de deur van studentenvereniging Ovum Novum.

Twee eerstejaars voegen zich woensdagnacht in de rij. Een pensioenfonds gaat flink investeren in The Student Hotels en dat betekent dat er meer vestigingen komen in NL. The Student Hotel Rotterdam. The Student Hotel Rotterdam.