background preloader

Weboldalak

Facebook Twitter

Képriport a húsvéti vigíliáról és a körmenetről // Solymár. Civil Solymár: Egyház. Egyházi ünnepeink 2011. április 10. – május 8. április 10.

Civil Solymár: Egyház

Nagyböjt 5. vasárnapja A ½ 11-es szentmise keretében a betegek szentségének kiszolgáltatására kerül sor, melyet felvehet mindaz, aki hatvanadik életévét már betöltötte, vagy ha ennél fiatalabb, de komoly, súlyos betegségben szenved. A korábbi lelkigyakorlatos napok alkalmasak szentgyónás végzésére, hogy így is felkészülve vegyük fel a betegek szentségét. TARTALOMJEGYZÉK. SHTM honlap Nyitólap. Solymár. Értékkataszter - Google Térkép. Pilis kamra - home - Notify. Hu-solymar - Főoldal. Civil Solymár: Szabályzat. Tisztelt Látogatók!

Civil Solymár: Szabályzat

Az internet sok lehetőséget biztosít a tájékozódásra, és a véleménynyilvánításra. Ehhez szeretne a Civil olymár is hozzájárulni. Solymár.lap.hu. Solymár.lap.hu. Solymári blog. Solymár. Várva vár a várjáték! - Solymár. Solymár. Www.apaczai.com. Solymári Hírmondó. Solymár. 1946-ban a német lakosság nagy részét Németországba telepítették, helyükre pedig Heves és Borsod megyéből származó telepeseket, valamint felvidéki és erdélyi menekülteket költöztettek; az újabb beköltözők révén néhány évtizeden belül életerős református közösség is kialakult a településen.

Solymár

Solymár az 1980-as évek óta népszerű célpontja a budai agglomerációba kiköltözni vágyó budapestieknek, a telekárak színvonala miatt elsősorban a fővárosi elit és értelmiségi családok választották, illetve választják lakóhelyüknek. A település ma tömegközlekedési járatokkal közvetlenül megközelíthető Budapest II., III. és XIII. kerületéből is, a BKV 7 (köztük 1 éjszakai), illetve a Volánbusz 3 buszjáratával, illetve vonattal a Nyugati pályaudvar felől.

A 2011-es népszámláláskor a települést 9886-an lakták,[4] közülük 8708-an vallották magukat magyarnak és 1288-an német nemzetiségűnek.[5] Fekvése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése] A 830-as Volánbusz-járat egy csuklós busza Solymáron. Szépsolymár.hu.