background preloader

Desserten

Facebook Twitter

Frambozentaart met Avocado-Cacaovulling (Glutenvrij) Trifle met blauwe vruchten, mascarpone en speculaas. Geflambeerde ananas met roomijs van citroenverbena. Citroenflan - Libelle Lekker. De KookBijbel - De Kookbijbel - Bavarois van yakult en amandelen met crème van groen thee en granaatappel. Brugse kletskoppen. Heerlijk knapperig bij roomijs: makkelijk en lekker!

Brugse kletskoppen

Probeer een van deze authenthieke recepten voor Brugse kletskoppen. Deze koekjes zijn bekend in de streek tussen Brugge en Veurne en hebben als ingrediënten: kandijsuiker, bloem, boter en amandelen. Vermits amandelen uitheems zijn en we hier om een toch al meer dan een eeuw oud streekgerecht spreken, is het maar logisch dat in de loop der tijden "noten van hier" werden gebruikt in plaats van amandelen. In België vind je recepten terug met hazelnoten, in Nederland worden pindanoten – duidelijk beïnvloed door hun oude Indonesische kolonie – gebruikt. Als we kijken naar de ingrediënten op een pakje Kletskoppen van het merk Aviateur (online to koop), dan zien we een sterke gelijkenis met dit eerder gepost kletskoppen recept. Voor meer authentieke, traditionele recepten: graag meer reacties van Bruggelingen of West Vlamingen! Brugse kletskoppen van timsmet.com Als extra ingredient: bakpoeder Bereiding: UIT: Kletskoppen recept uit …Amsterdam.

Tiramisu met speculaas - Recepten - Culinair. Ingrediënten Voor 6: 25 tot 30 speculaaskoekjes (ong. 180 g) 2 tot 3 koppen espressokoffie 2 tot 3 el amaretto of bruine rum 6 soeplepels cacaopoeder Voor de tiramisu: 500 g mascarpone 3 eiwitten 4 eigelen 150 g fijne kristalsuiker Bereidingswijze Maak de mascarpone luchtig met een spatel.

Tiramisu met speculaas - Recepten - Culinair

Klop de eiwitten tot schuim en spatel ze er voorzichtig onder. Dop de speculaaskoekjes in de koffie met de likeur, maar zorg ervoor dat de koekjes krokant blijven. De suikervrije snoepcollectie. De collectie lekker & suikervrij snoep voor de kinderen is ondanks al onze proeverijen nog steeds zeer beperkt.

De suikervrije snoepcollectie

Ik probeer ze mee te nemen op mijn reis naar suikervrij eten. Aangezien ik suikervrij eten pas begin dit jaar ontdekt heb, mijn man en zoon dol zijn op zoet & snoep, mijn dochter een moord doet voor worstjes en chips en de ontbijtkoek hier niet aan te slepen is, sta ik voor een uitdaging. Nooit geweten trouwens dat er zoveel suiker in ontbijtkoek zit. Vind het zelf ook heerlijk, maar ik laat het nu wel staan. Op jacht naar de minst slechte ontbijtkoek zag ik dat de koek met kandij minder suiker bevat dan de gewone! Niets lekkerder dan een dikke plak natuurlijk. Theetijd Hoe suikervrij ik ook probeer te eten, theetijd vraagt om iets lekkers. Mijn passie voor chocola kennen jullie al dus nu op zoek naar ander lekkers, vooral om de collectie “goed” snoep voor kinderen uit te breiden.

Van Terrasana kregen we een tasje met koek en snoep. Stom toeval Sesam Crunch Repen. Cake zonder bloem, suiker, boter en eieren. Velen van jullie zullen denken, dat is niet mogelijk!

Cake zonder bloem, suiker, boter en eieren

Je kunt geen lekkere cake maken zonder de essentiële ingrediënten van een klassieke cake. Toch is het zo! Ik ben al een tijdje aan het experimenteren, gewoon omdat ik het leuk vind om te kijken hoe ik gezonder kan bakken zonder dat de smaak verloren gaat. Vanmiddag heb ik een cake gebakken voor het eerst zonder alle vier de ingrediënten en was heel nieuwsgierig hoe hij zou uitpakken en ik ben niet teleurgesteld!

Ik dacht, ik klim meteen in de 'pen' om het te delen. Wat is het recept? Wat zit er in? Boter = Kokos olie - Smelt de kokos olie door de pot in heet water te zetten voordat je het toevoegt aan het beslag. - Veel beter te verteren, veel beter voor je gezondheid. Suiker = Appelmoes en Agave siroop Ok je kunt de suiker niet helemaal weglaten uit het beslag, cake is tenslotte zoet! Bloem = Amandelmeel, gemalen lijnzaad, glutenvrij bloem (van bijvoorbeeld havervlokken) Banaan en bosbessen cake recept.

Chocoladeparfait met peren. Mascarponemousse met witte chocolade en blauwe bessen of bosvruchten. • Bessen: 2 el water, 250g blauwe bessen, bosvruchten of frambozen, vers of uit de diepvries, 50g suiker, 1 blaadje gelatine (ongeveer 2g) • Mascarponemousse: 2 eieren, 40g suiker, 170g volle room, 1 blaadje gelatine, 170g mascarpone, 1 vanillestokje, 110g witte chocolade • 4 à 6 boudoirs, chocoladeschilfers Bessen: • De gelatine laten weken in ruim, koud water. • De vruchten met 2 el water en de suiker verwarmen en aan de kook brengen.

Mascarponemousse met witte chocolade en blauwe bessen of bosvruchten

Onmiddellijk van het vuur nemen en er de uitgeknepen gelatine in laten smelten. Verdeel over de 4 à 6 glazen en laten opstijven gedurende minstens 1 uur. Mascarponemousse: • De gelatine weken in ruim koud water. • Het vanillestokje halveren, de zaadjes eruit schrapen en goed onder de suiker roeren. • De eieren splitsen, het geel met ongeveer de helft van de suiker wit schuimig kloppen. • Geutje room in de magnetron 25 seconden verwarmen en de uitgeknepen gelatine daarin smelten. . • De overige room lobbig of half stijf opkloppen.