background preloader

VUODENAJAT

Facebook Twitter

Orvokki-oravan Luontokoulu. Lasten kevätseuranta! | Luonto-Liiton Kevätseuranta. Keikkuen tulevi. Keltaisena kuin leskenlehti. Hupaisana kuin töyhtöhyyppä. Vihreänä kuin hiirenkorva! Vikkelänä kuin sisilisko! Mikä se on? Kevät! Kevät! Lapsille oma kevätseuranta. Ennätä kevätretkelle löytämään kevään hyvät tuliaiset. Tulosta oma kevätkortti! Kevätkortin voit tulostaa täältä tai tilata Luonto-Liiton toimistolta. Milloin sisilisko nousee kantojen ja puupökkelöiden alta? Kevätretkelle voit lähteä yksin, kaksin, luontokerhosi, etsivätoimistosi tai luokkasi kanssa. Sivun lajipiirrokset: Milja Laine ja Meria Palin (kimalainen). 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13.

Vuodenajat. Kevättuuli — Luonto-Liitto. Lapsille tarkoitetun kevätseurannan nimi on Kevättuuli. Siinä on hauskaa tekemistä koko kevääksi! Ideana on tarkkailla 12 tutun lajin ilmestymistä keväällä. Ota vaikka leikkimielinen kisa kavereiden tai perheen kesken: kuka havaitsee Kevättuulilajit ensimmäisenä? Luonnon ihmeet ja havainnointi Kevättuulilomakkeessa on paikka kolmelle eri retkelle. Jokaisella retkellä merkitset korttiin rastin niiden lajien kohdalle, joita retkellä näet. Jos retkeilet parin-kolmen viikon välein, näet jokaisella retkellä taatusti uusia kevään merkkejä.

Kevättuuli ei vaadi suuria ponnisteluita, eikä luonnon tarkkailuun tarvita erämaaolosuhteita. Kevätseurannassa tärkeintä onkin se, että herkistyy luonnolle. Lisätietoa Kevättuulesta: www.kevatseuranta.fi/lapsille/ Kuva: Luonto-Liiton kuva-arkisto. Tee itse sanomalehdistä istutuspotti. Kasvata istutuspotissa rairuoho pääsiäiseksi ja taimet kesäksi.