background preloader

Okunacaklar

Facebook Twitter

'Türkiye Ortadoğu'da İslam lideri olamaz' Arap Baharı'nın sonuçları üzerine çalışmalar yürüten Yrd. Doç. Dr. Aylin Ünver Noi, "Türkiye, Ortadoğu'da hangi İslam'ın lideri olacak. Salafiler Sufilerle, Sunniler Şiiler ile çatışıyor. Bu bakımdan sadece belli mezheplere daha yakın politikalar izleyebilir" dedi. Radikal gazetesinden Bahadır Özgür, Yrd. Türkiye bölgenin İslam lideri olamaz Yrd. Dr. Akdeniz Havzası İnisiyatifi nedir? Arap Baharı sonrası bölgedeki ülkelerin demokrasiye geçiş süreçlerine destek vermek aynı zamanda bu karmaşık geçiş sürecinde olan Kuzey Afrika ülkelerine uluslararası toplumun dikkatini ve desteğini çekmek ve Güneydoğu Avrupa ülkelerindeki geçiş süreci tecrübelerini bu ülkelere aktarmak amacıyla 2013’te Johns Hopkins Üniversitesi, SAIS, CTR tarafından başlatılan bir insiyatiftir. Siz Arap Baharı'nı yakından izlediniz.

Bildiğiniz gibi Arap Baharı Tunus’ta Muhammed Bouazizi’nin yerel bir yetkili tarafından tezgahına el konulması üzerine kendisini yakmasıyla başlamıştır. Olmadığını söyleyemeyiz. Opinion: Memo to Modi -- Three ways to jumpstart India's economy. India's next prime minister, Narendra Modi, greets supporters at his mother's home in Gandhinagar on Friday, May 16. Modi is the leader of the Hindu nationalist Bharatiya Janata Party, or BJP. After a five-week-long election, the BJP swept the ruling Indian National Congress from power. Official results were expected later Friday. BJP supporters dance and set off firecrackers at the news of election results in Allahabad on May 16. Supporters celebrate the opposition's victory in early preliminary results in Guwahati on May 16. Sonia Gandhi, leader of the Indian National Congress, addresses reporters May 16 outside party headquarters in New Delhi, with her son and party Vice President Rahul Gandhi at her side.

Hiraben Modi, 90, blesses her son Narendra, who becomes India's next prime minister, at her home in Gandhinagar on May 16. A family follows election results on TV in Guwahati on May 16. An Indian Muslim woman waits in line to vote at a polling station in Varanasi on May 12. Tom Keatinge | Why Ankara Is Still on the FATF's Gray List. Earlier this month, financiers, bankers, and investors waited anxiously to see whether Turkey, having passed a law in 2013 to prevent the financing of terrorism, would be taken off the Financial Action Task Force’s (FATF's) list of high-risk and noncooperative jurisdictions. The result? Disappointing. Turkey will remain in uncomfortable company on the gray list of countries that the FATF, the G7-founded body charged with developing and implementing global standards to counter illicit financing, deems as having deficiencies in their efforts to combat money laundering and terrorism financing.

The body was most concerned about Turkey’s weak framework for identifying and freezing terrorist assets -- for example, its definition of "terrorism financing" is too narrow and its asset freezing procedure is too slow -- and urged investors and other countries to think twice before diving in. To be sure, the outcome could have been worse. To continue reading, please log in. Don't have an account? Gerilimin paralel analizi! - HABERTÜRK. Gezi Kitlesi: Batılı Türkiyeliler ve siz yabancı olmak nedir bilir misiniz?

Gezi olayları ile ayaklanan kitle hakkında, tek bir kalıba sığmadıkları, politik, apolitik, dindar, dinsiz… çok farklı kesimlerden, çok farklı insanlar oldukları gibi onlarca yorum yapıldı.Hannah Arendth’in "Aşk, ortalık yerde teşhir edilmeye başladığı anda yok olmaya yüz tutar," sözüyle işaret ettiği, flört aşamasında adı konulmamış ilişkinin, ‘ciddi’leşip bir isim sahibi olduktan sonra kamusal alanda arzı endam edince yok olmaya başlayan heyecanını, enerjisini, tutkusunu, arzusunu muhafaza edebilmek içindi belki bu, Gezi kitlesine isim koymama çabası. Bu iyi niyetli bir yaklaşım. Gezi kitlesi kimdir? Sahiden tüm bu insanları altında toplayabilecek bir sıfat yok mudur? Hakikat, aklın hapishanesi ulus-devletin sınırlarının dışından, çok daha rahat bir şekilde görülebiliyor çoğu zaman.

Haziran ayında, Türkiye Gezi olayları ile çalkalanırken, Guardian gazetesinde bir makale yayımlandı. Gezi kitlesinin elbette bir ismi var ama o isim bize ait olmadığı için koyması kolay değil. Erdogan in the headlights: Crimes, corruption and conspiracies - OpinionIsrael News - Haaretz Israeli News source. Must Reads of 2013: Drones, Pope Francis, Syria and More. Chosen by CFR.org editors from among hundreds of Must Reads curated on the website in 2013. "In Search of Monsters"By Stephen SmithLondon Review of Books, January 30, 2013 "Jihadists were already finding it hard to operate in North Africa before the Arab Spring of 2011. Since then their problems have become almost insurmountable: they thrive only in countries where Islamists are in prison, not where they are in the ascendant or contesting elections. As for Europe, the last attacks instigated by al-Qaida date back to Madrid in 2004 and London in 2005.

Jihadism looks less like a rising phenomenon in the north of Mali than a force in retreat. "Bitter Pill: Why Medical Bills Are Killing Us"By Steven BrillTime, February 20, 2013 "In the U.S., people spend almost 20% of the gross domestic product on health care, compared with about half that in most developed countries. "Unmanned Flight: The Drones Come Home"By John HorganNational Geographic, February 20, 2013. 04ANKARA7211_a. Show Headers TRYING TO GET A GRIP ON THEMSELVES, ON TURKEY, ON EUROPE (U) Classified by Ambassador Eric Edelman; reasons: E.O. 12958 1.4 (a,b,c,d). 1.

(C) Summary: PM Erdogan and his ruling AK Party seem to have a firm grip on power -- if for no other reasons that there is currently no viable alternative and inertia weighs heavily in politics. Nevertheless, Erdogan and his party face enormous challenges if they are successfully to embrace core principles of open society, carry out EU harmonization, and develop and implement foreign policies in harmony with core U.S. interests. End summary. 2. (C) As PM Erdogan strode through the EU corridors of power Dec. 16-17 with his semi-pro soccer player's swagger and phalanx of sycophantic advisors, he may have seemed a strong candidate for European leader of the year.

Voter Turnout. Déjà Vu and Paranoia in the Deep State. At a moment when the revolutionary convulsions of the Middle East are dissolving into chaos and renewed authoritarianism, the one stable democracy in the region -- Turkey -- is twisting its bed sheets in a nightmare of corruption, conspiracy, and state repression. Only a few years ago, Turkey preened as the model for a new age of Middle Eastern enlightenment; now democratic rule seems endangered there, as it is throughout the region.

The events that have consumed Turkish political life began Dec. 17, when police in Istanbul arrested 18 people on corruption charges in a dawn raid. Among those detained were construction magnates who supported the Justice and Development Party (AKP) of Prime Minister Recep Tayyip Erdogan, and the sons of three of Erdogan's ministers. Rumor had it that Recep's son, Bilal, would be next. The drama has unfolded as a kind of shadow play. Turks are extraordinarily attuned to the supposed machinations of a "deep state.

" And that may happen. Prof Ismail Kara ile Islamciligin dunu bugunu yarini uzerine soylesiTam metin - Ruşen Çakır. 28.05.2013 Vatan Başta “Türkiye’de İslamcılık Düşüncesi” adlı üç ciltlik antoloji olmak üzere İslamcılık üzerine birçok araştırma ve kitaba imza atan Prof. İsmail Kara ile 23 Mayıs 2013 günü İstanbul Kuzguncuk’ta yaptığımız ve 25-27 Mayıs 2013 tarihlerinde Vatan Gazetesi’nde yayınlanan söyleşimizin tümünü, hiçbir kısaltmaya gitmeden ve sohbetin akışına riayet ederek olduğu gibi yayınlıyoruz. İslamcılık sempozyumun koordinatörlüğünü yapan birisi olarak ne umdun ve ilk aşamada ne buldun? İsmail Kara: Aslında Türkiye merkezli olarak İslamcılığı tartışmak istedik. Çünkü İslamcılık bizde Türkiye merkezli hiç tartışılmadı. Tabii ki İslamcılık sadece Türkiye üzerinden bütünüyle konuşulamaz.

Kitap için tebliğ sunmamış bazı isimlerden yazı istenecek mi? Böyle bir organizasyonun altından kalkan Zeytinburnu Belediyesi bunun devamını da herhalde getirebilir. Sonuçta sempozyum nasıl bir katkı sağladı? Kaç yıldır İslamcılık üzerine çalışıyorsun? Nedir onlar? Neden? Neden fiili olarak tehdit değil? Son Karakol : Sızıntı Dergisi. Karakol, sükunet’in, huzur’un ve emniyetin remzidir. Orada düzen, orada huzur ve onda gözlerin uyanık oluşu, umumi emniyet ve muvazenenin en büyük teminatıdır. Orada kargaşa ve bunalımlar ise, arkasındaki topluluklar için en büyük felakettir. Anadolu yıllar yılı, kendine bağlı dünyalara karakolluk vazifesini gördü. Geçmiş asırlarda, dünya emniyet ve muvazenesinde, en şerefli vazifenin ona ait olduğunda hiç şüphe yoktur. Sonra sırasıyla, onun livaları, sancakları birer birer kopup gitti. Fakat o, bütün rasanetiyle mevcudiyetini muhafaza etti ve yerinde kalabildi. Değişen bayraklar, yırtılan sancaklar yanında, asalet ve özünü koruma sadece ona müyesser oldu.

Bütün bir geçmişiyle, ellibin defa, temiz bünyesine mikroplar saçıldı. Haçlı zihniyetinin hortlatılmasından, Cizvit papazlarının zehirleyici ve öldürücü gayretlerine kadar, bu karakolu yıkma ve karakol erkânını uyutma adına ne kadar hareket varsa hepsi denendi; fakat hasımlarımız hesabına beklenen netice elde edilemedi. ORWELL & HUXLEY.

O yıl da gelip de kehanet gerçekleşmeyince sağduyu sahibi Amerikalılar kendilerine usul usul övgüler düzdüler. Liberal demokrasinin kökleri sağlam çıkmıştı. Terör her yere sıçrasa da Orwell’ci kabuslar en azından bize uğramamıştı. Oysa Orwell’ın uğursuz öngörüsünden başka bir öngörü daha bulunduğunu unutmuştuk. Bu değişik kehanet, Aldous Huxley’in biraz daha eski, biraz daha az bilinen, ancak aynı derecede ürkütücü olan Brave Nwe World’uydu. Okumuş insanlar arasında bile yaygın inancın tersine, Huxley ile Orwell’ın kehanetleri aynı şeye ilişkin değildi. Orwell’ın uyarısı, dıştan dayatılan bir baskının bize boyun eğdireceği yönündedir. Huxley’in görüşüne göre ise insanları özellikleri, olgunlukları ve tarihlerinden yoksun bırakmak için Büyük Birader’e gerek yoktur.

Orwell kitapları yasaklayacak olanlardan korkuyordu. Huxley’in korkusu ise kitapları yasaklamaya gerek duyulmayacağı, çünkü artık kitap okumak isteyecek kimse kalmayacağı şeklindeydi.