background preloader

Marketing

Facebook Twitter

Goedkoopste klantwervingsmethoden voor zakelijke dienstverleners. Voor zakelijke dienstverleners met een bescheiden marketingbudget is het een uitdaging om de pijplijn met klanten te vullen en gevuld te houden.

Goedkoopste klantwervingsmethoden voor zakelijke dienstverleners

Ik heb het hier dan over dienstverleners die als éénpitter werkzaam zijn of in kantoren waar tot 25 mensen werkzaam zijn. Zij hebben te maken met veel concurrentie. Daar komt nog bij dat factoren als automatisering, digitalisering en veranderende wetgeving steeds aanpassingen vergen van hun aanbod. In mijn vorige blog Hoe trek ik als startende zakelijke dienstverlener de juiste klanten aan? , heb ik laten zien hoe je in 4 stappen je profilering kunt afstemmen op de klanten die jij zoekt.

Marketingbudget bepalen: Speel jij op safe of hoor je bij de top? Bij veel salestrajecten merk ik dat CMO’s het lastig vinden om hun marketingbudget te bepalen.

Marketingbudget bepalen: Speel jij op safe of hoor je bij de top?

Bedrijven die op jaarbasis enorme omzet maken, zijn soms heel terughoudend om een kleine investering in marketing te doen. Daarentegen zijn er bedrijven die respectievelijk minder omzet draaien, maar wel ruim investeren in enorme campagnes om leads te genereren. Tijdens ons salesoverleg benoemde een collega dat hij eens gelezen had dat een redelijk marketingbudget een bepaald percentage moest zijn van de omzet. Ik besloot dit uit te zoeken. De salespersoon op zijn blauwe ogen geloven Ik noemde het al aan het begin van mijn blog: het bepalen van het marketingbudget is lastig. Wil je nu al weten of jouw investering het waard is?

Bereken het met behulp van onze ROI calculator! Dit laatste gebeurt gelukkig steeds vaker. Marketing is de motor achter omzetontwikkeling Voordat je in (marketing)kosten begint te snijden, kijk eerst eens naar de strategische aanpak van de organisatie. Hoe bereken je een marketingbudget? Maak even de oefening: je neemt het bedrag van je jaaromzet.

Hoe bereken je een marketingbudget?

Hoeveel procent daarvan mag je maximaal besteden aan marketing? Wie kan die vraag zonder nadenken beantwoorden? Wie kan zeggen, zonder aarzeling: zoveel procent kan, mag en moet ik uitgeven aan marketing? We namen de proef op de som tijdens onze seminars en kwamen tot de onthutsende vaststelling dat slechts 9,7 procent van de deelnemers met onze vraag wegkwam. Dat betekent één ding: je bent als ondernemer niet met marketing bezig. Een voorbeeld uit de wereld van de slagers. Reken uit: 48 weken x 3,6 bezoeken x 21,6 euro.

Analyses

Untitled. Dacht eerst even dat het een grap was, € 149,00 voor een boek?

untitled

Maar na de prettige reactie hierop van Frank Wouters heb ik het boek direct gekocht én gelezen. Sterker nog door de verfrissende reactie van Frank is hij keynote speaker tijdens de MerkMakers MerkMiddag 2014! In alle opzichten breekt het boek met de heersende opvatting over marketing. Dat is verhelderend en het zet je aan het denken over het vak.

Naast een heldere uiteenzetting over waar het bij de groei van merken om draait wordt ook zeer kritisch gekeken naar marktonderzoek, big data en andere technieken die ons een kant op sturen die afleidt van het doel. Het begrip ‘doelgroep’ wordt door Frank Wouters overboord gezet en vervangen door ‘identificatiecluster’. Marketingsucces wordt niet gevormd door gemeten getallen, maar door bestaansredenen. Peter van den Broek Branding specialist MerkMakers. Mad Libs For Pitches: How To Perfect The One Sentence Pitch - Pitching - Gibbon.

Linkedin groepen

Kind en Gezin. Website. Nl - uw gepersonaliseerde M&M's® Testen & Trainingen. Misschien heeft u het nog niet zo bekeken maar een test op uw website kan een hele goede tool zijn om uw potentiële klanten te leren kennen en alvast een klein beetje advies op maat te geven.

Testen & Trainingen

Bij de uitslag van de test kunt u aangeven wat u nog meer kunt doen voor een klant, bijvoorbeeld een adviesgesprek, training, coaching gesprek of misschien een uitgebreide test. De inhoud kan u zelf bepalen. Testen & Trainingen is gespecialiseerd in persoonlijkheidstesten maar elke ondernemer met diensten of producten voor verschillende doelgroepen kan hier terecht. Twijfelt u? Neem dan contact op en ik kan voor u kijken of uw dienst of product geschikt is voor een test. PRIJSLIJST voor standaard test (normaal € 195,=) nu ACTIEPRIJS € 145,=!

Seminarie locaties

Octrooi, geheimhouding of registratie? De juiste keuze maken Als je een nieuw product hebt gemaakt, moet je het uiteraard beschermen.

Octrooi, geheimhouding of registratie?

Er zijn echter verschillende soorten van bescherming. Een octrooi is één van de meest gebruikte. Maar is het altijd de juiste keuze? Ik wil mijn naam beschermen en registreren. Via MyLex natuurlijk. Juridische merk registratie van handelsnaam, merknaam, en bedrijfsnamen. Soms hebben we al eens moeite uit te leggen waarom een cliënt die bepaalde juridische tool nodig heeft.

Ik wil mijn naam beschermen en registreren. Via MyLex natuurlijk. Juridische merk registratie van handelsnaam, merknaam, en bedrijfsnamen.

Niet zo bij het merkenrecht, waar het immense en buitengewone nut voor zich spreekt. Als ondernemer ben je dagelijks in de weer om de reputatie van je bedrijf sterker te maken. Bescherm ze dan ook. Het merkenrecht laat je toe om je naam permanent te gaan beschermen. Geen bekommernis om concurrenten meer, enkel zekerheid en gemoedsrust. Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

Eens je hebt gekozen in welk gebied je bescherming zoekt, is het tijd voor de verschillende pakketten te onderzoeken. Een Europees merk kent trouwens een vaste prijs: € 1.725. Je krijgt van ons een certificaat van merkonderzoek. De weg terugvinden in de wirwar van regels en wetgeving, en een juridisch correcte registratie voltooien is lang niet vanzelfsprekend. Graag vrij van kopzorgen? In detail inleiding deJuristen registreert, onderzoekt en bewaakt je Benelux, Europees of internationaal merk. Prijzen functies.