background preloader

New York

Facebook Twitter

Verenigde Staten van Amerika. Over de Verenigde Staten — WilWeg. “Go west!”

Over de Verenigde Staten — WilWeg

Verken de talloze studiemogelijkheden in de Verenigde Staten. En ontdek dat de VS niet één land vormen maar een wereld van contrasten. Je komt er 150 nationaliteiten tegen, en jezelf. Durf je? Feiten en cijfers De Verenigde Staten van Amerika (VS) bestaan uit 50 staten, één district (Columbia) en vier territories. Geschiedenis, economie en bevolking. Wikipedia Verenigde Staten. De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS (Engels: United States of America, afgekort USA of US), zijn een federatie van 50 staten en het District of Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen.

Wikipedia Verenigde Staten

Staten van de Verenigde Staten. Staten[bewerken]

Staten van de Verenigde Staten

New York City algemeen. New York City. Geschiedenis Koloniale tijd Hudson ontdekte vrij snel dat de pelzenhandel naar Europa een lucratieve bron van inkomsten betekende.

New York City

Hudson leidde maanden later verschillende Nederlandse handelschepen naar het gebied. Algemene cijfergegevens. Brooklyn. Vlag van Brooklyn met wapenspreuk Locatie in New York Brooklyn is een van de vijf stadsdelen (boroughs) van de Amerikaanse stad New York.

Brooklyn

The Bronx. De Bronx (Belmont) is de meest noordelijkste van de vijf stadsdelen van New York City en ligt ten noordoosten van Manhattan en het zuiden van Westchester County.

The Bronx

De Bronx behoort tot enkele van de armste wijken in Amerika, maar heeft de laatste jaren een enorme groeispurt doorgemaakt en is nu een van de wijken in New York die het meest in ontwikkeling is. Dit is dan ook wijk waar artiesten en pioneers de laatste recentelijk zijn ingetrokken. Oude panden worden hervormd tot hippe nieuwe zaakjes en op straat is het veiliger dan ooit. Een overschot aan bakkerijen, cafés, restaurants, delicatessenzaakjes en indoor marktjes is the Bronx tevens hard op weg om het nieuwe culinaire centrum van New York te worden. Veel toeristen bezoeken ook de prachtige New York Botanical Gardens die in deze wijk liggen en prima te combineren zijn met een middagje winkelen in The Bronx. Queens. Queens is 1 van de vijf stadsdelen (boroughs) van New York.

Queens

Queens ligt ten oosten van Manhattan en onder Brooklyn. In Queens wonen 2.230.722 mensen (2010) en is daarmee het tweede stadsdeel qua bevolking van New York City. Queens is ruim 283 vierkante kilometer groot en is daarmee het grootste stadsdeel qua oppervlakte. Queens staat bekent om haar sport evenementen. Manhattan. Manhattan staat bekend om zijn wolkenkrabbers, de brede avenues, de vele, gele taxi's en het financiële centrum Wall Street.

Manhattan

De straten van Manhattan zijn ingedeeld volgens het rechthoekige Commissioners' Plan van 1811. Het gebied wordt doorsneden door Avenues (noord-zuid) en Streets (oost-west). De Avenues zijn genummerd of geletterd van oost naar west. Tussen de Avenues liggen 155 Streets, genummerd van zuid naar noord. Staten Island. BosWash. Bevolkingsdichtheidskaart van de BosWash-megalopolis.

BosWash

De grootsteden liggen op een rechte lijn langs de Atlantische kust. In 2000 woonden er zo'n 49,6 miljoen mensen in deze megalopolis. Dat is ongeveer 17% van de Amerikaanse bevolking, die op minder dan 2% van de totale oppervlakte van de VS woont. De bevolkingsdichtheid bedraagt bijna 360 inwoners/km². Het idee achter BosWash werd voor het eerst verwoord door de Franse geograaf Jean Gottmann in diens boek uit 1961, Megalopolis: The Urbanized Northeastern Seaboard of the United States. De term wordt nog zelden gebruikt, ook niet door de officiële instanties. Transport. 'Vervoer' in New York. Metro kaart NYC. Click on image to enlargeinShare Posters and prints Have some high quality posters and prints delivered at your home or send them as a gift to a friend.

Metro kaart NYC

Taxi informatie New York - New York. U kunt er niet omheen in New York, De taxi! Taxi’s zijn goedkoop in New York, het basistarief ligt op $2,50 en per drie blocks komt er ongeveer 50 cent bij. U kunt vanaf de stoep een taxi aanhouden als het bordje verlicht is. Er staan altijd veel taxi`s te wachten op klanten bij bv JFK airport. Wilt u niet teveel betalen stap dan alleen in gele taxi`s (Yellow cabs). Criminaliteit. Interactieve misdaadkaart New York City. De New Yorkse politie werkt al langer met een digitale misdaadmap. Criminaliteit. In de criminologie worden verschillende definities van het woord "criminaliteit" gehanteerd. De gedragswetenschap die het fenomeen criminaliteit bestudeert is de criminologie; het technisch onderzoek naar eventueel misdrijven heet soms ook nog wel criminalistiek of tegenwoordig vaker forensisch onderzoek. Oorzaken criminaliteit[bewerken] De econoom Steven Levitt concludeert in zijn onderzoek 'Understanding Why Crime Fell in the 1990s: Four Factors that Explain the Decline and Six that Do Not'[1] dat de volgende factoren een oorzakelijk verband hebben met de grote criminaliteitsdaling in de VS in de negentiger jaren: Stijging van het aantal gevangenen c.q. zwaardere straffen.Stijging in het aantal politieagenten c.q. grotere pakkans.Daling van cocaïne-gebruik.Legalisering van abortus.

Niet relevant bleken: Klimaat, bodem en vegetatie. Vegetatie. High Line. De High Line De spoorweglijn werd sinds de jaren 80 niet meer gebruikt en na enkele jaren ontstonden er plannen om van de verlaten spoorweg een park te maken à la de Promenade Plantée in Parijs. Deze plannen culmineerden in het oprichten van de Friends of the High Line.[1] In 2004 stelde het stadsbestuur van New York een bedrag van 50 miljoen dollar beschikbaar. Ook werd er particulier geld ingelegd. Central Park, New York. In het park vind je meerdere vijvers, theaters, ijsbanen, fonteinen, tennisvelden, baseball velden, vele speeltuinen en andere faciliteiten.

Hier zijn verder ook een zoo en het vermaarde Metropolitan Museum of Art gevestigd. Vooral tijdens het weekend, wanneer auto’s niet in het park zijn toegelaten, is Central Park een welgekomen oase in het centrum van een hectische stad. Ontwerp Central Park aan Grand Army Plaza. Ward's en Randall's eiland. Klimaat. Neerslagkaart wereld. Temperatuurkaart Wereld. Klimatogram 1. Klimatogram 2. Klimatogram 3. Determineertabel klimaat. Sandy gevoed door opwarming. Sandy bereikt de Amerikaanse oostkust (AP/NOAA) Het kon niet uitblijven. Er raast een orkaan over de Amerikaanse oostkust en het debat over klimaatverandering laait op. Ineens valt het sommige kranten op hoe weinig de presidentskandidaten, Barack Obama en Mitt Romney, erover hebben gezegd, namelijk niets. Dat is sinds 1984 niet meer gebeurd, volgens de website Climate Central. De website ‘climatesilence.org’ eist dat de kandidaten zich uitspreken. Obama probeerde het vrijdag voorzichtig op de jongerenzender MTV. Filmpje orkaan Sandy (tot 4'15)

Artikel orkaan Sandy GVA. Bodem. Bodemgroepen VS. Bodemgebruik VS. Mijnbouw en industrie VS. Toerisme. Bezienswaardigheden in New York. Aantal toeristen in New York (2010) 10 toeristische plaatsen New York. 25 weetjes over New York. Ottignies.