background preloader

Luettavaa

Facebook Twitter

Infograafit opetuksessa. YAMK-opinnäyte: Tulevaisuuskuvien katselu nosti tunteet pintaan - Laurea-ammattikorkeakoulu. Sari Ullgren-Lajusen opinnäytetyössä tutkittiin reaktioita tulevaisuuskuviin. ​

YAMK-opinnäyte: Tulevaisuuskuvien katselu nosti tunteet pintaan - Laurea-ammattikorkeakoulu

Tulevaisuuskuvien katselu nosti tunteet pintaan. Tämä kävi ilmi Sari Ullgren-Lajusen (2017) uunituoreessa opinnäytetyössä, jossa haastateltaville näytettiin erilaisia tulevaisuuskuvia. Useat päätöskäyttäytymisen teoriassa esitellyt ajattelun ansat, harhat ja vinoumat pystyttiin yhdistämään tutkimuksessa tulevaisuuskuvien havaitsemiseen.

Apuna asian hahmottamisessa käytettiin Igor Ansoffin (1990) teoriaa, jossa esitetään, että kun havaitsemme informaatiota, sen on kuljettava kolmen filtterin läpi aiheuttaakseen toimintaa. Nämä filtterit ovat havaitsemis-, mentaali-, sekä valtafiltteri. Havaitsemisfiltteriin voitiin tässä tutkimuksessa liittää useimmat ajattelun ansat ja vinoumat. Kaikki irti kännykästä: Parhaat sovellukset iPhoneesi – MobiiliBlogi. Kehitys kehittyy ja niin myös mobiilisovellukset.

Kaikki irti kännykästä: Parhaat sovellukset iPhoneesi – MobiiliBlogi

Mikäli et vielä ole ladannut näitä sovelluksia puhelimeesi, nyt on sen aika! Olitpa sitten hankkinut aivan uuden iPhonen tai haluat ottaa kaiken hyödyn ja huvin irti laitteestasi, näiden sovellusten kanssa et mene metsään. Artikkelissa esitellyt sovellukset ovat joko tuoreita, erityisen hyödyllisiä tai tavattoman suosittuja. Lataa nämä puhelimesi kotinäytölle ja päivitä se vastaamaan tietokoneen kaltaista huvi- ja hyötykeskusta. Waze – Olitpa sitten sunnuntaiautoilija tai ammattikuski, tämä sovellus on syytä ottaa haltuun. Chrome – Rakastat iPhoneasi mutta Safari-selain on mielestäsi jonninjoutava? Google Trips – Lomailu on ihanaa, ilman Wifiä hotelliin löytäminen tylsää. 1Password – Jokaiselle sivulle kannattaisi olla olemassa erillinen salasana – ihan oikeasti. Google Photos – Vaikka iPhonen pilvipalvelu on myös suhteellisen hyvä, ei ole Google Photosin voittanutta.

Viestinnan_mittaaminen_ohjeistus. 11 ohjelmaa, joiden avulla pääset leikkimään graafikkoa. Oletko törmännyt sosiaalisessa mediassa jaettaviin näyttäviin kuviin mietelauseineen?

11 ohjelmaa, joiden avulla pääset leikkimään graafikkoa

Minä ainakin olen. Kauniilla kuvataustalla ja tyylikkäällä fontilla kirjoitettuja viisauden sanoja (tai tyhmiä sanoja). Oletko miettinyt mistä niitä oikein tulee? Kymmenisen vuotta sitten sellaisen kauniin kuvan teko vaatii vähintään Photoshopin osaamista. Nykyään ei enää tarvitse osata käyttää mitään vaikeita kuvankäsittelyohjelmia. Esitän tässä kirjoituksessa web-ohjelmia, joiden avulla saat luotua upeita kuvia hetkessä.

Jaan ohjelmat kahteen kategoriaan: hyvin simppelit mietelause-editorit (Quote cover makers) ja yksinkertaistetut kuvankäsittelyohjelmat. Arvostelen ainakin seuraavien kriteerien mukaan: Käytön aloittaminen (rekisteröityminen)HintaKäytettävyysTyötilaTallentaminen ja jako Pelkkä kaunis kuva ei riitä, vaan pitäisi olla viisautta välittävä mietelause. Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts. Yksinkertaistetut kuvankäsittelyohjelmat 7. 6. 5. 4. An Infographic On How To Make A Cinemagraph. Cinemagraphs haven’t really caught on as fast as their big brother GIFs have.

An Infographic On How To Make A Cinemagraph

At least, I haven’t seen them in the mainstream or even very much in photography circles. But I’ve been fascinated with the cinemagraph ever since I featured some of Lindsay Adler’s wedding cinemagraphs, here. For those of you who may not know what a cinemagraph is, it’s simply a still photograph with a subtle element of movement within it. Think of a GIF but much more artistic with a smaller portion of the image with actual movement.

Cinemagraphs are strangely captivating, hypnotizing its viewers with just a small motion in a continuous loop. Here are two examples: This wow-worthy technique looks like magic, but cinemagraphs aren’t that difficult to create. To see more detailed step-by-step instructions on how to make a cinemagraph and more examples of what you can do, check out Katchup’s post here. Näistä aineksista syntyy hyvä Facebook-video. Sosiaalisen myynnin työkalut - konvertointi ja kvalifiointi. Käännä kävijät käyttäjiksi ja tutki toimintaa taustalla.

Sosiaalisen myynnin työkalut - konvertointi ja kvalifiointi

Yksi suurimmista haasteista sosiaalisessa(kin) myynnissä on varmistaa, että potentiaalinen asiakas on aidosti kiinnostunut tarjoomastasi (Kvalifioitu liidi), kuin vasta ensi kertaa tarjoomaasi tutustuvasta tuttavuudesta (Liidi) tai ehkä vasta kohderyhmästä tai kontakteista joka voisi olla kiinnostunut tarjoomastanne (Prospekti). Puhutaan siis tehokkaasta liidien kvalifioinnista ja kävijöiden kääntämisestä käyttäjiksi (Konvertointi), johon maailmalta löytyy mainioita sovelluksia helpottamaan ajankäyttöä oikeisiin kohderyhmiin. Korostan alustukseksi, että sosiaalisen myynnin tärkein tavoite on luottamuksen rakentaminen. Pidemmän aikavälin tehokkaimmat tavat tähän ovat aito auttaminen ja arvonluonti asiakaskandidaateille kiinnostavien keskustelujen kautta.

Tämän sanottuani, kurkataan tarkemmin kiinnostavia konversiovälineitä! Mitä tekee: Tee somekuvasi kuin ammattilainen – ilmaiset ja helpot työkalut. Haluaisitko tuottaa näyttäviä somekuvia vaikka Facebookiin tai Instagramiin, mutta graafisen suunnittelun työkalut ovat sinulle täysin vieraita?

Tee somekuvasi kuin ammattilainen – ilmaiset ja helpot työkalut

Ei hätää, sinun ei tarvitse olla Photoshop-mestari tuottaaksesi näyttävää grafiikkaa nettiin. Tässä blogitekstissä esittelemme seitsemän työkalua, jotka ovat sekä ilmaisia että aloittelijalle sopivia. Näiden työkalujen avulla kuvien tuottaminen someen on helppoa ja nopeaa! 1. Canva Canva on selaimella toimiva työkalu, jolla voit luoda esimerkiksi erilaisia kollaaseja, julisteita ja somekuvia. Heti Canvan etusivulta voit valita kuvapohjaksi esimerkiksi ”Social media” (800px x 800px neliö, sopii hyvin Instagramiin) tai ”Facebook cover” (851px x 315px, Facebookin kansikuva). Aloittelijan kommentti: Ihanan helppokäyttöinen ja paljon ilmaista monipuolista grafiikkaa, joilla saa näyttävää jälkeä. Supersomettajan kommentti: Ehdottoman parasta on valmiit kuvapohjat, oli tarve sitten mainoskuville, profiilikuville, kansikuville, mille vain. 2. 3. 4. 5.

The Ultimate Cheat Sheet of Social Media Photo & Image Sizes [Infographic] When you're designing cover photos, graphics, and other social media assets, sometimes knowing the bare bones image dimensions isn't enough.

The Ultimate Cheat Sheet of Social Media Photo & Image Sizes [Infographic]

What if you wanted to place text or an arrow on your Facebook cover photo without it getting covered by the profile photo? And what about the shared link thumbnails on Facebook or in-stream photos on Twitter ... how big should those be? Download pre-sized cover photo templates for Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, and YouTube for free here.