background preloader

Ulla ja Jenni

Facebook Twitter

Office 365 -verkkoneuvottelutoiminnot. Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyö - Ulkoasiainministeriö: Kehityspolitiikka: Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyö. Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöllä on tärkeä rooli Suomen kehitysyhteistyön kokonaisuudessa. Se täydentää julkista kahdenvälistä, monenkeskistä ja EU:n kehitysyhteistyötä.

Järjestötoiminnan vahvuuksia ovat kansalaisyhteiskuntien väliset suorat kontaktit ja oma-aloitteinen kehitysmaiden köyhimpien toimeentulon edistäminen. Tuki järjestöille oli vuonna 2012 kaikkiaan 103 miljoonaa euroa. Kolmisen sataa suomalaista kansalaisjärjestöä osallistuu kehitysyhteistyöhön hankkeiden toteuttajina tai kehitysviestinnän tuottajina. Suomalaisilla järjestöillä on ulkoministeriön tukemia hankkeita sadassa kehitysmaassa. Julkisen kehitysyhteistyön keinot eivät aina ulotu kaikkiin kansalaisiin. Järjestöjen kehitysyhteistyön tavoitteena on YK:n vuosituhattavoitteiden edistämisen ohella vahvistaa kehitysmaiden kansalaisyhteiskuntia.

Näin kehitysmaiden omat järjestöt voivat onnistua paremmin perustehtävissään palveluiden tuottamisessa, vaikuttamistyössä ja tiedottamisessa. Kumppanuusjärjestöjä ovat: Järjestötoiminta. Järjestöt ovat merkittävä yhteistyökumppani kouluille aktiiviseen ja osallistuvaan kansalaisuuteen kasvattamisessa. Lisäksi yhteistyö järjestöjen kanssa on yksi olennainen osa-alue, kun kouluissa on tarkoitus kehittää yhteistyötä muun yhteiskunnan kanssa.

Lue lisää joulukuun kuukausiteemasta Itsenäisyys ja demokratia Koulujen ja järjestöjen yhteistyö Mikä on vapaaehtoistyön merkitys? Mitä se voi tarjota yksilölle? - entä yhteisölle? Järjestöt ovat merkittävä koulun ulkopuolinen toiminnan, osallistumisen ja aktiivisuuden konteksti, jossa voidaan harjaannuttaa aktiivista kansalaisuutta. Tutustuttamalla oppilaat jo ensimmäisiltä vuosiluokilta lähtien kansalaisjärjestöjen toimintaan ja tarjoamalla mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoistyöhön, heillä on mahdollisuus kokea yhteisöllisen toiminnan merkitys sekä yksilölle, yhteisölle että laajemmin yhteiskunnassa. Koulun toimintakulttuuri Lue lisää elokuunkuukausiteemassa ”Koulun toimintakulttuuri” Katastrofit ja kriisit kotimaassa ja ulkomailla.

About Moodle. Moodle is a learning platform designed to provide educators, administrators and learners with a single robust, secure and integrated system to create personalised learning environments. You can download the software onto your own web server or ask one of our knowledgable Moodle Partners to assist you. Moodle is built by the Moodle project which is led and coordinated by Moodle HQ, an Australian company of 30 developers which is financially supported by a network of 60 Moodle Partner service companies worldwide.

Built for learning, globally Proven and trusted worldwide Powering tens of thousands of learning environments globally, Moodle is trusted by institutions and organisations large and small, including Shell, London School of Economics, State University of New York, Microsoft and the Open University. Moodle’s worldwide numbers of more than 65 million users across both academic and enterprise level usage makes it the world’s most widely used learning platform. Easy to use See also. Blogi. Kepa-blogi mittaa planeetan pulssia ja takertuu kehitysyhteistyön pikkuseikkoihin. Se kertoo myös Kepasta ja sen ympärillä hyörivästä kehitysmaaliikkeestä. Kirjoittajat ovat kepalaisia, joilla on maailmanparantajan kukkahattu tukevasti päässään.

Ks. myös jäsenblogi ja Kehitystä ja politiikkaa -blogi. Blogissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia, eivätkä välttämättä edusta Kepan virallista linjaa. Joulu 08 2014 Hyviä uutisia maailmalta Esa Salminen Suurin osa Kepan sivustonkin lukijoista varmaan tietää jo Kiinan taloudellisen nousun ainakin nimeltä, ja muutkin nousevat taloudet Argentiinasta ja Brasiliasta Etelä-Afrikkaan ja Intiaan lienevät jossain määrin tuttuja.

Kehitysyhteistyö Lue lisää » Marras 28 2014 Älä osta tänään mitään Marraskuun 28. vietetään Älä osta mitään -päivää. Talous, Kulutus ja kulutuskulttuuri Lue lisää » Marras 11 2014 Viisi hyvää linkkiä Jukka Aronen Sarjassa esitellään viisi kiinnostavaa ja ajankohtaista uutista, blogitekstiä tai nettisivustoa. Lue lisää » Lue lisää » Kansalaisyhteiskunta.fi - Mitä kansalais- ja järjestötoiminta on? Kansalais- ja järjestötoiminnan suuri missio on tehdä hyvää. Sitä me kaipaamme tässä ajassa: hyviä tekoja, hyvää pyrkimystä ja hyvää tahtoa. Me ihmiset kykenemme siihen, kun haluamme. Suomalainen ja kansainvälinen kansalaistoiminta ja siihen liittyvä vapaaehtoistyö ovat tästä kouriintuntuva esimerkki.

Järjestötyön nimissä on tehty ja tehdään pahaakin, mutta se on onneksi marginaalinen ilmiö. Vapaassa maassa kaikkea ei voi kieltää ja estää ilman että se estää valtaosaa ihmisistä tekemästä hyvää. Siksi kansalais- ja järjestötoiminnan suuri autonomia on yksi menestyksen salaisuuksista. Kansalais- ja järjestötoiminnassa asiat ja tehtävät ovat tärkeitä, mutta olennaisinta on kuitenkin tunne, motivaatio ja halu olla mukana ja toimia. Ratkaisevaa on viime kädessä se, miten asennoidumme yhteiseen asiaamme ja tekemiseemme, miten sitoudumme siihen ja millaisella panoksella olemme mukana. Aaro Harju. HY/TKTL verkon k ytt opetuksessa. Tervetuloa Tämän sivuston tarkoituksena on toimia tuki- ja koulutusmateriaalina verkko-opetuksen kehittämiselle Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella.

Sivustoon kootaan sekä kokemusperäistä tietoa toteutuneista hankkeista että verkko-opetukseen ja opiskeluun liittyviä ohjeita ja suosituksia. Sivustoa ylläpitää laitoksen verkko-opetuksen tukiryhmä. Ryhmä tuottaa osan materiaalista mutta kokemuksia, vinkkejä ja suosituksia toivotaan laitoksen koko henkilökunnalta. Tukiryhmään kuuluvat tällä hetkellä: Teemu Kerola Jaakko Kurhila Harri Laine Sami Palhomaa Tiedotteita Helsingin yliopiston Opetusteknologiakeskus tiedottaa Suomen virtuaaliyliopiston tiedotteet. Kehitysyhteistyön toteutus - Ulkoasiainministeriö: Kehityspolitiikka: Kehitysyhteistyön toteutus. Suomi edistää kehityspoliittisia tavoitteitaan sekä rahoituksella että poliittisella vaikuttamisella. Työtä tehdään kahdenvälisesti ja monenkeskisesti. Toteuttajina voi olla esimerkiksi valtiollisia toimijoita, kansainvälisiä tai kansallisia kansalaisjärjestöjä tai yksityisiä yrityksiä.

Eri apumuodot täydentävät toisiaan ja niiden kautta Suomen apu ulottuu lähes kaikkialle maailmaan. Noin neljännes Suomen kehitysyhteistyövaroista menee monenkeskiseen apuun. Kuvassa YK:n lapsijärjestö UNICEF:n edustaja antaa kongolaiselle lapselle rokotusta tuhkarokkoa vastaan. Kuva: UN Photo/Marie Frechon. Kahdenvälinen kehitysyhteistyö on Suomen ja kehitysmaan hallitusten välistä yhteistyötä. Alueellisessa yhteistyössä lähestymistavat voivat olla erilaisia eri maantieteellisillä alueilla. Monenkeskinen yhteistyö toteutetaan YK-järjestöjen ja kansainvälisten kehitysrahoituslaitosten kautta. Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyö täydentää julkista kehitysyhteistyötä. Kehitysyhteistyö. Kehitysyhteistyöllä pyritään vähentämään köyhyyttä ja poistamaan globaalia eriarvoisuutta. Merkitsevää on nimenomaan yhteistyö, jota kehityskysymysten parissa tekevät niin valtiot kuin kansalaisjärjestöt.

Myös kansainvälisillä järjestöillä kuten YK:lla on tärkeä rooli kehityshaasteiden ratkomisessa. Kepa seuraa sekä kehitysyhteistyön laatua että määrää, sillä yhteistyölle on varattava sekä riittävät resurssit ja ne on käytettävä tehokkaasti. Valtioiden toteuttama kehitysyhteistyö jakautuu kahdenväliseen ja monenkeskiseen kehitysyhteistyöhön. Käytännössä kehitysyhteistyön muotoja ovat esimerkiksi yksittäiset hankkeet, köyhien maiden valtionbudjettien rahoitus, tuki kehitysmaiden kansalaisjärjestöille, konfliktien ehkäisy sekä humanitaarinen apu katastrofialueille. Suomen kehitysyhteistyötä ohjaa alkuvuodesta 2012 hyväksytty kehityspoliittinen ohjelma. Sukupuolten tasa-arvon edistäminenilmastokestävyyden edistämineneriarvoisuuden vähentäminen Joulu 08 2014 Hyviä uutisia maailmalta Esa Salminen.