Innovaatio

Facebook Twitter

Khan Academy. Oppimisen vallankumous. Katsoin pääsiäisen alla Khan Academyn perustajan Salman Khanin ällistyttävän TED-puheen.

Oppimisen vallankumous

Siinä Khan esitteli verkkosivustollaan saamiaan oppimistuloksia. Khan Academyn oppimistulokset ovat täysin linjassa tässäkin blogissa esiteltyjen tutkimuslähtöisten periaatteiden kanssa: synnynnäistä lahjakkuutta ei ole olemassa, ja kun lapset pääsevät työskentelemään omassa tahdissaan flow-kanavassa, joka ikinen oppii! Khanin mallissa perinteinen oppimistapahtuma käännetään nurin niskoin. What digital natives want from their library. Funny Commercial Miele - Dishwashing kid. Muutosvastarinta. Linjaus2011-2015. Gradu05407. Innovaatiotehtaassa yrityksille innovaatiojärjestelmä. Tiimiakatemian Aikuiskoulutuksen Uutiskirje. Kirja yllätti minut raikkaudellaan ja uusilla näkökulmilla valaen uskoa suomalaisten mahdollisuuksiin maailmalla.

Tiimiakatemian Aikuiskoulutuksen Uutiskirje

Sain valtavasti uusia ideoita. Kirjoittaja lupaa uutta tietoa ja uusia oivalluksia kaikille ja pitää lupauksensa. NVL: Konference om innovation, d.4.-5. juni 2012 i Oslo. MOOC - Massiivinen avoin verkkokurssi. Mobiluck. Massiiviset avoimet verkkokurssit, uusia oppimisen muotoja – ja tutkimusta! (Signaali) Yksi viime vuoden puhutuimmista ilmiöistä opetusteknologian alalla on ollut massiiviset avoimet verkkokurssit eli MOOC:it (Massive Open Online Course).

Massiiviset avoimet verkkokurssit, uusia oppimisen muotoja – ja tutkimusta! (Signaali)

Käytännössä MOOC:eissa on useimmiten kyse siitä, että tunnetun yliopiston kokenut opettaja laatii ja suunnittelee avoimeen verkkoon oppimateriaalista ja siihen perustuvista aktiviteeteista kurssin, jota pääse suorittamaan kuka tahansa, maksutta ja osana massiivista opiskelijajoukkoa. MOOC:ien taustalla on yleensä vastaava kurssi joko osin tai kokonaan kampuksella tai verkossa toteutettuna. Best content in Turun iltalukion linkit. Yhteistoiminnallisen mobiilin karttasovelluksen käyttö tutkivan oppimisen prosessissa ja osallistavassa pedagogiikassa Tiivistelmä: Mobiilisti maailmaan -hankkeen luoma toimintamalli antaa kuvan tutkivan oppimisen ja osallistavan pedagogiikan käytöstä luontokouluympäristöissä ja koulun ulkopuolisissa oppimisympäristöissä yleensä.

Best content in Turun iltalukion linkit

Sosiaalista mediaa hyödyntävä karttasovellus mahdollistaa karttapohjaisen tutkivan oppimisen prosessin, jossa osallistava pedagogiikka toteutuu esimerkiksi pelillisyyden tai lasten/nuorten ääni teemalla. Eviherva. Materiaalia. Mikä ihmeen sosiaalinen media? Mielenkiintoiset ihmiset ja ilmiöt odottavat sinua sosiaalisessa mediassa.

Mikä ihmeen sosiaalinen media?

Alkumatka voi hetkittäin tuntua mutkikkaalta, mutta kaveriapua ja hyviä oppaita on saatavilla. Varaudu kokeilemaan, testaamaan ja valikoimaan. Se, mikä sopii yhdelle, ei luonnu toiselle. A teacher in social media - Pearltrees - 10 tips for teachers. Broadcast Yourself. Sulautuvan opetuksen mahdollisuudet. Uusi mullistava oppimisteoria: opetetaan takaperin! « LEHMÄTKIN LENTÄIS. Yritin keksiä otsikkoon nasevan väännöksen flipped classroomista.

Uusi mullistava oppimisteoria: opetetaan takaperin! « LEHMÄTKIN LENTÄIS

Flipped classroom eli suomeksi käänteinen luokkahuone (myös käänteinen opetus/oppiminen) tarkoittaa sitä, että opettaja jakaa luentonsa etukäteen opiskelijoiden katsottavaksi esim. YouTube-videona, jolloin opettajalla jää tunnilla enemmän aikaa vuorovaikutukseen opiskelijoiden kanssa. Matkan varrella flipped classroomiin on liitetty jos jonkinlaista tämän hetken muotisanaa, mutta tuota se tarkoittaa. Oppimispelit. Näille sivuille on koottu pelejä, joita voidaan hyödyntää eri aineiden opetuksessa peruskoulussa ja lukiossa.

Oppimispelit

Pelit ja materiaalit on jaoteltu karkeasti oppiaineittain, tosin jotkut pelit saattavat soveltua useampaan aineeseen. Sivuja päivitetään jatkuvasti ja etsimme koko ajan uusia pelejä tai pelinomaisia materiaaleja näille sivuille. Samuuden ideologiaa. Opettajavaihto. Innolukio. Oppikirjoja avoimella lähdekoodilla! Oppimisen ympäristöt ja taidot tulevaisuudessa. Tulevaisuuden oppilaitos kulkee opiskelijan taskussa. Yli puolet suomalaisista käyttää Facebookia.

Tulevaisuuden oppilaitos kulkee opiskelijan taskussa

Mutta kun siitä tulee osa opiskelua, meneekö kaikki pieleen? Some-kouluttaja Harto Pönkä tietää, että oppilaitoksissa eletään aikamoisessa tilanteessa, kun opetussuunnitelmat takavuosilta kertovat verkon hyötykäytön olevan tiedonhankintaa. OAJ:n aktiivi syyttää minua varkaaksi... ...kuten kaikkia muitakin omaa materiaaliaan julkisesti jakavia opettajia.

OAJ:n aktiivi syyttää minua varkaaksi...

Tiedän, että kaikki eivät tykkää avoimista oppimateriaaleista, mutta alla esittelemäni Facebook-keskustelu kiteyttää niin mainiosti suurimman osan avoimiin materiaaleihin ja tekijänoikeuksiin liittyvät väärinkäsitykset, että on pakko kommentoida. Lisäksi, koska kyseessä on poliitikko ja OAJ:n aktiivi, mielipiteet ansaitsevat enemmän huomiota kuin Esson baarin vessanseinäkirjoitukset. Käsitelläänpä tässä alla väitteet yksi kerrallaan. Koko keskustelun kontekstissaan pääset katsomaan kuvakaappauksesta. Olen mustannut sivullisten henkilöiden nimet ja pärstät ihan kohteliaisuussyistä (vaikka ne voisi hyvin jättää näkyviinkin, ei noissa mitään arkaluontoisia paljastuksia ole).