background preloader

Greek sites for teaching support

Facebook Twitter

PI-ICT. Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2014 Καλωσορίσατε!

PI-ICT

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας». Η δημιουργία του διαδικτυακού μας χώρου υπήρξε ένας από τους στόχους της ομάδας σύγχρονων Τεχνολογιών, Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Βασικός σκοπός της ιστοσελίδας αυτής είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών με χρήσιμο υλικό και ιδέες, η ενημέρωσή τους σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας όπως και η δημιουργία μιας πλατφόρμας (forum) για προβληματισμό και συζήτηση σε εκπαιδευτικά θέματα. Η Τεχνολογία στις μέρες μας αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο του κάθε εκπαιδευτικού στηρίζοντας και εμπλουτίζοντας την καθημερινή του προσπάθεια για παροχή ποιοτικής και επαρκούς εκπαίδευσης προς τους μαθητές του. Στα πλαίσια της δημιουργίας και λειτουργίας της Εκπαιδευτικής Πύλης www.e-epimorfosi.ac.cy χρειαζόμαστε τη δική σας συμμετοχή, συνεργασία και εποικοδομητική κριτική, ώστε ο διαδικτυακός αυτός χώρος να μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά.

A-learning.gr. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ. Photodentro: Αρχική. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου» ως το πρώτο από τα ψηφιακά αποθετήρια εκπαιδευτικού υλικού της οικογένειας «Φωτόδεντρο», που αποτελεί κεντρική e-υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ για την οργάνωση και τη διάθεση του ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου στη σχολική κοινότητα.

Photodentro: Αρχική

Φιλοξενεί μαθησιακά αντικείμενα (δηλαδή αυτόνομες και επαναχρησιμοποιήσιμες μονάδες ψηφιακού υλικού που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διδασκαλία και τη μάθηση) όπως πειράματα, διαδραστικές προσομοιώσεις, διερευνήσεις, εικόνες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, 3D χάρτες, ασκήσεις και άλλα. Περιλαμβάνει τη συλλογή με τα περίπου 4.000 μαθησιακά αντικείμενα των εμπλουτισμένων διαδραστικών σχολικών βιβλίων καθώς και συλλογές με επιλεγμένα αντικείμενα που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο διαφόρων δράσεων του ΥΠΑΙΘ ή άλλων φορέων. Όλα τα μαθησιακά αντικείμενα του Φωτόδεντρου διατίθενται ελεύθερα με την άδεια Creative Commons CC BY-NC-SA. ΠΕ60/70 - Προσχολική/ Πρωτοβάθμια. Εκπαιδευτικά Πακέτα Ημερομηνία Προσθήκης Διαθεματική δραστηριότητα που υλοποιήθηκε σε μαθητές Β’ δημοτικού στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος για την κατανόηση από πλευράς τους της έννοιας του χρόνου( μέρες , εποχές κ.ά.)

Διαθεματική δραστηριότητα που υλοποιήθηκε σε μαθητές Δ’ δημοτικού στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος με στόχο τη διαμόρφωση υγιούς διατροφικής συνείδησης Δραστηριότητα που υλοποιήθηκε σε μαθητές Ε’ δημοτικού με κεντρικό θέμα την παρατήρηση και καταγραφή των έργων τέχνης της βυζαντινής περιόδου καθώς και τη μελέτη των επιρροών που δέχτηκε η βυζαντινή τεχνοτροπία από γειτονικούς λαούς). Διαθεματικό σενάριο για την Στ΄τάξη με σκοπό οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την ιδέα της εξοικονόμησης ενέργειας, αναπτύσσοντας μια πιο βιοφιλική και ταυτόχρονα αειφορική στάση στην καθημερινότητα του σπιτιού τους. Το σενάριο αφορά στην αισθητική ενσυναίσθηση του ιστορικού και κοινωνικού γίγνεσθαι, που προσπαθεί να επιτευχθεί μέσω της εικαστικής γλώσσας, μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων. Εκπαιδευτικά Portals - Mathima.gr.

Ψηφιακό Σχολείο.

Σελίδες σχολείων

Σελίδες εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτική Τηλεόραση - ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ. Ελληνική Πύλη Παιδείας. Σελίδες σχολικών συμβούλων. Η Επίσημη Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Μορφωτική Πρωτοβουλία. Στο περιβάλλον αυτό σας παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και ταυτόχρονα δυνατότητες και εργαλεία δημιουργίας/ δημοσίευσης υλικού που προορίζεται για εκπαιδευτική αξιοποίηση. Μπορείτε να και να : ♦ Καινοτόμες και "φιλικές" παρουσιάσεις ποικίλων επιστημονικών θεμάτων οι οποίες δημιουργούνται από την ίδια την κοινότητα των εγγεγραμμένων χρηστών. Ατομικά ή σε ομάδες μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας παρουσίαση, όπως αυτές που ήδη φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες μας, και παρουσιάζοντας θέματα σχετικά με την επιστήμη και τον πολιτισμό. ♦ Λήμματα για την Εγκυκλοπαίδεια που αναφέρονται σε πρόσωπα, γεγονότα, τόπους και έννοιες.

Δείτε ενδεικτικά: Μαρτίνος Λούθηρος - Το σχέδιο Μάρσαλ - Φλωρεντία - Οικονομικός Φιλελευθερισμός ♦ Μαθησιακά αντικείμενα της Βιβλιοθήκης που ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες μορφωτικού/ εκπαιδευτικού υλικού και παρέχονται από έγκριτους επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς, αλλά και εμπλουτίζονται από τους χρήστες. Εκπαίδευση των καταναλωτών.

Software

Βικιπαίδεια.