background preloader

TEDxA'dam (Science and Fiction)

Facebook Twitter

TEDxAmsterdam. TEDxAmsterdam Simulcast Locations. TEDxA'dam simulcast RUNijmegen. Sign up | Login Welcome Map Feed Details Download Help About Blog Locate Me Explore Area Center Item Zoom Marquee Map Types Tip Press Locate Me to start sharing your Live location stream close Show balloon next time.

TEDxA'dam simulcast RUNijmegen

YourLIVE! º Always There. Sign up | Login Welcome Map Feed Details Download Help About Blog This Photo no longer exists or its privacy is restricted for you.

YourLIVE! º Always There

Go back. Gerard 't Hooft during simulcast TEDxAMS @RUNijmegen @cultuurodcampus in Nijmegen, Nederland. The mystery. RU hoogleraar Maria Hopman over Wim Hof ( the iceman) simulcast #TEDxAMS at UBNijmegen. YourLIVE! º Always There. Sign up | Login Welcome Map Feed Details Download Help About Blog This Photo no longer exists or its privacy is restricted for you.

YourLIVE! º Always There

Go back. Peter van Lindonk explaining the history of the circus and trying to retrieve it's magic , romance and mystery. YourLIVE! º Always There. Sign up | Login Welcome Map Feed Details Download Help About Blog name unnamed author WhatsInTheBox created on 30 Nov 2010 at 20:17.

YourLIVE! º Always There

UBNijmegen. Sign up | Login Welcome Map Feed Details Download Help About Blog.

UBNijmegen

LUX. Sign up | Login Welcome Map Feed Details Download Help About Blog Locate Me Explore Area Center Item.

LUX

» Morgen op Voxlog: verslag TEDxAms Voxlog. » TEDxAms @UBNijmegen Voxlog. » ‘De kou is een warme vriend’ #TEDxAMS Voxlog. De Learning Zone van de Centrale Bibliotheek is aardig gevuld, maar in één hoek is het relatief rustig.

» ‘De kou is een warme vriend’ #TEDxAMS Voxlog

De livecast van de TEDx-conferentie in Amsterdam trekt vandaag in het uur voor de middagpauze nog niet bijster veel publiek. Misschien zit men thuis de live stream op de site van de VPRO te volgen, maar bij de uitzending op het grote scherm blijven veel stoelen akelig leeg. Op het hoogtepunt kijken welgeteld zeven geïnteresseerden. Misschien dat het praatje van RU-hoogleraar fysiologie Maria Hopman – met als onderwerp de iceman Wim Hof – meer enthousiaste toehoorders kan trekken. Na de lunch komen er meer gegadigden opdagen. Hopman wenst de iceman succes, want hij blijft met bak ijs en al op het podium staan, terwijl Dr. Die aandacht veslapt een beetje wanneer een conservatorium-duo de tango van Stravinski op accordeon bij de kraag vat. ‘Onze ijslollie is klaar’, grapt de Amerikaanse lolbroek die de lezingen aan elkaar praat.

Vox Profiel - hyves.nl. Ruud Vos (ruudvos) TEDx (NL) Ning. TEDx Portraits - Amsterdam 2010. Verslavend optimistische praatjes. TEDx: voor highschool-nerds die het gemaakt hebben. Dinsdag 30 nov 2010, 11:01 (Update: 30-11-10, 12:16) TEDx Amsterdam in de Stadsschouwburg TEDx Amsterdam Op TEDx Amsterdam, dat vandaag voor de tweede keer wordt gehouden, staan ruim dertig sprekers op verschillende podia om presentaties te houden voor een select gezelschap van 750 mensen.

TEDx: voor highschool-nerds die het gemaakt hebben

TEDx zijn conferenties die wereldwijd worden georganiseerd naar het idee van de TED-conferentie in Californië. Vorig jaar werd er voor het eerst een eigen TEDx in Nederland gehouden. TED staat voor Technology, Entertainment, Design en is een conferentie die sinds 1984 wordt gehouden. Eliteclub Bij de conferentie wordt alleen een soort eliteclub toegelaten op uitnodiging. Het idee achter dit selecte publiek is dat de sprekers deze mensen kunnen inspireren en overtuigen van hun nieuwe ideeën. De presentaties op TED worden gefilmd en online geplaatst op de website van TED, zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Science and Fiction De Nederlandse TEDx-conferentie begon vanochtend rond negen uur. TEDxAms: het podium voor denkers en innovators I. Hierbij een semi-live verslag van alle acts tijdens TedxAmsterdam, om te beginnen de ochtend.

TEDxAms: het podium voor denkers en innovators I

Het podium van de Stadsschouwburg is voor “revolutionaire denkers en innovators op de gebieden technologie, entertainment, design, kunst, wetenschap en business”. Het thema Science & Fiction is de rode draad van meer deze dag met meer dan 20 inspirerende ideeen, acts, muziek en theater. 'Pep' Rosenfeld Organisator Jim Stolze trapt kort af met o.a. de mededeling dat Joris Luyendijk verstek moet laten gaan en dat Jon ‘PeP’ Rosenfeld last minute is gepromoveerd van gast tot gastheer on stage. Met zijn BoomChicago stand-up comedian achtergrond weet hij het publiek prima te vermaken: “Wij zijn de nerds van school die het wel gemaakt hebben. Gerard ‘t Hooft: Playing with planets. TedxAms: het podium voor denkers en innovators II. Gisteren gaf ik al het verslag van alle ochtendsprekers op TedxAmsterdam.

TedxAms: het podium voor denkers en innovators II

Hierbij het vervolg met alle sprekers in middag en avond. Een opmerkelijk gemêleerd gezelschap van jong en oud, man vrouw, studenten, kunstenaars, CEO’s, starters en enkele BN-ers. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is een open mind. En ze behoren meer dan gemiddeld tot de innovators/early adopters van ons land. Wim Hof beheerst lichaamstemperatuur Wim Hof is de wereldrecordhouder van het ‘langste ijsbad’. Hopman legt het experiment uit. Terwijl de professor haar uitleg heeft gegeven, is Wim intussen in een bak met ijs gegoten en blijft daar staan terwijl er andere sprekers aantreden.

Aubrey de Grey: Voorkom ouder worden Aubrey de Grey Aubrey de Grey is chief science officer van de Sens Foundation, die zich bezighouden met rejuvenation of biotechnologies. 2/3 van de mensheid sterft vanwege ouderdom. Het is onoverkomelijk dat we ouder worden. Renée Bekkers en Pieternel Berkers van TOEAC. Martine de Wit: Worldmoon Dr.