background preloader

Container - to be ordered - via freemandoc19

Facebook Twitter

We schreven er eerder over: Verzieken internationale #studenten ons onderwijs? Rob Trip is back na prostaatkanker diagnose / behandeling - □□□□ het DUO hoofdkantoor bestormen. Is de kabinetsinvestering van 577 miljoen in het hoger onderwijs een antwoord op de problemen van de universiteiten? - StukRoodVlees. In discussies met WOinActie heeft de Haagse politiek herhaaldelijk gezegd dat er al fors geïnvesteerd wordt in het hoger onderwijs (HO), maar liefst 577 miljoen in 2019.

Is de kabinetsinvestering van 577 miljoen in het hoger onderwijs een antwoord op de problemen van de universiteiten? - StukRoodVlees

De suggestie daarbij is dat de financiële ontwikkelingen helemaal niet zo ongunstig zijn als WOinActie stelt, en dat er netto geïnvesteerd wordt in plaats van bezuinigd, terwijl WOinActie blijft herhalen dat de doelmatigheidskorting en de lumpsumkorting van tafel moeten. Maar is deze 577 miljoen echt een investering? En draagt het bij aan het oplossen van de problemen die WOinActie aankaart — te weten, dat de overheidsfinanciering van het wetenschappelijk onderwijs (WO) inadequaat is, waardoor er onvoldoende geld is om docenten aan te nemen, er te veel mensen op slechte tijdelijke deeltijdcontracten werken, en de werkdruk bijna overal te hoog is, met alle negatieve gevolgen voor de kwaliteit van het onderwijs en de gezondheid van de medewerkers?

Dus omdat collega Cortés voor een “foute” website tekent kan de voorzitter van de Inktspotprijs het zich blijkbaar permitteren hem te blokkeren? Dit is dus waarom ik al een paar jaar niet meer meedoe met dit policor circus.… Dus de minister lukt het niet om studenten verder in schulden te steken en de oplossing is om de wetenschappers verder onder druk te zetten en de kwaliteit van het onderwijs voor die studenten te verminderen. Onnavolgbaar dit. #APB19… Partijen @SGPnieuws, @50pluspartij, @SPnl, @DenkNL, @groenlinks, @PartijvdDieren en @PvdA hebben zich bij #coalitieY aangesloten. @LodewijkA wil bij #APB nog #leenstelsel aankaarten. DRIE BNNVARA-TALENTEN PRESENTEREN DAGELIJKSE TALKSHOW NA HET NIEUWS. Cookies van BNNVARA Om de website goed te laten werken, worden er cookies gebruikt.

DRIE BNNVARA-TALENTEN PRESENTEREN DAGELIJKSE TALKSHOW NA HET NIEUWS

DRIE BNNVARA-TALENTEN PRESENTEREN DAGELIJKSE TALKSHOW NA HET NIEUWS. Vanaf 23 september is de dagelijkse live BNNVARA-talkshow Na het Nieuws terug met drie nieuwe presentatoren.

DRIE BNNVARA-TALENTEN PRESENTEREN DAGELIJKSE TALKSHOW NA HET NIEUWS

Dzifa Kusenuh, Sophie Frankenmolen en Samya Hafsaoui nemen het stokje over van Renze Klamer. Iedere werkdag geven zij in Na het Nieuws verdieping en duiding bij onderwerpen uit het nieuws en de actualiteit. De presentatoren laten hierbij een nieuwe, frisse, jonge generatie talkshowgasten aan het woord. Dzifa Kusenuh Dzifa is presentatrice en actrice. Bij BNNVARA presenteert ze Drugslab en Club Hub. Dzifa Kusenuh: “Ik hoop dat we komend seizoen in Na het Nieuws nóg meer andere stemmen en kleuren van de maatschappij in de spotlights kunnen zetten. Sophie Frankenmolen (@SFrankenmolen) Instagram photos and videos. Samya Hafsaoui (@samyahafsaoui) Zo goedkoop, deze teksten van Asscher... Dit is de begroting van OCW die PvdA in 2017 achterliet. De begroting voor 2020 ligt meer dan € 5 miljard (>10%) hoger.… NPO Politiek kapt live uitzending af na speech Von der Leyen. Wat de EP-leiders haar gaan vertellen (plus nadere eisen) is blijkbaar minder interessant dan herhalingen van oude uitzendingen...…

How to stay human in the digital age - TivoliVredenburg. In zijn nieuwste boek Team Human (2019) belicht de Amerikaanse mediacriticus Douglas Rushkoff in 100 stellingen het digitale tijdperk.

How to stay human in the digital age - TivoliVredenburg

Hoe bewaren we onze menselijkheid in een wereld van sociale media, algoritmes en robots? Ooit dachten we dat technologie, de vrije markt en het internet ons zouden bevrijden en verbinden. Anno 2019 lijken deze instituties ons eerder isoleren en uit elkaar te drijven, aldus Rushkoff. Soms lijken ze zelfs een tegen de mens gerichte agenda te volgen. In Team Human legt Rushkoff de dynamiek bloot van deze anti-humanistische machinerie waarin sociale media onze politieke keuzes beïnvloeden, algoritmes onze aandacht sturen en robots onze banen overnemen. Twitter. David Rothkopf on Twitter: "It's the racism. But it's not just the racism. It's sex crimes. But it's not just the sex crimes. It's the concentration camps. But it's not just the concentration camps. It's the corruption. But it's not just the corruption."

Heb jij #PubleaksTips en wil je informatie veilig delen? Breng dan je nieuwswaardige tips anoniem via naar de #media… Stichting Publeaks sur Twitter : "Het recht op #bronbescherming is een groot goed. Bij het aankaarten van misstanden die van publiek belang zijn is anonimiteit soms écht onontbeerlijk. Gedegen #onderzoek doen naar de anonieme tips en waarheidsvinding door. Stichting Publeaks en Twitter: "Het recht op #bronbescherming is een groot goed. Bij het aankaarten van misstanden die van publiek belang zijn is anonimiteit soms écht onontbeerlijk. Gedegen #onderzoek doen naar de anonieme tips en waarheidsvinding door d.

¡Bienvenido a casa!

Stichting Publeaks en Twitter: "Het recht op #bronbescherming is een groot goed. Bij het aankaarten van misstanden die van publiek belang zijn is anonimiteit soms écht onontbeerlijk. Gedegen #onderzoek doen naar de anonieme tips en waarheidsvinding door d

En esta cronología pasarás la mayoría de tu tiempo recibiendo actualizaciones sobre lo que más te interesa. ¿Ninguno de los Tweets te interesa? Posiciona tu puntero sobre la imagen de perfil y haz clic en el botón Siguiendo para dejar de seguir a cualquier cuenta. Di mucho con poco Cuando te guste un Tweet, pulsa el corazón: le hará saber a la persona que lo escribió que compartiste el amor. Timon Verheule sur Twitter : "Nieuwe baan! Per 16 september maak ik de overstap naar @MinOCW als directeur Voortgezet Onderwijs. Een prachtige functie waar ik enorm naar uitkijk. Na werken aan een beter klimaat nu aan de slag voor beter onderwijs. Vanzelf.

টুইটারে Timon Verheule: "Nieuwe baan! Per 16 september maak ik de overstap naar @MinOCW als directeur Voortgezet Onderwijs. Een prachtige functie waar ik enorm naar uitkijk. Na werken aan een beter klimaat nu aan de slag voor beter onderwijs. Vanzelfsprek. ( mirror ) linkedIn - Tomon Verheule - EZ.

Timon Verheule (@VerheuleT) Timon Verheule directeur Voortgezet Onderwijs bij OCW. Official Trailer. What is Pi hole? - Pi-hole is a network-wide ad blocker. Instead of installing adblockers on every device and every browser, you can install Pi-hole once on your network, and it will protect all of your devices. -

Het is een geavanceerdere adblock: i.p.v. de reclame en datatrackers pas te blokkeren nadat ze zijn binnen gehaald voorkomt Pi-Hole dat ze geladen worden. Gevolg: geen dataverzameling door Google, Facebook en co. En het werkt op je hele netwerk, dus ook bij ipad apps. – freemandoc19

I tried Pi-Hole for the first time... (DNS level Ad Blocker) Motie Beertema over stoppen met werven van studenten in het buitenland - Internationalisering van het onderwijs - Parlementaire monitor. Colin van Hoek sur Twitter : "Bij NRC krijgen ze straks drie adjunct-hoofdredacteuren en bij de Volkskrant zelfs vier. Bij konden we natuurlijk niet achterblijven en hebben we er binnenkort *één*. Misschien ook nog wel leuk om te v. ‘Bizar eigenlijk hoe kort de Eurekaweek is in vergelijking met de voorbereidingsperiode’ Eindexamens 2019: Het Kleed. In de afgelopen weken heb ik namens mister Motley alle eindexamententoonstellingen in Nederland gezien om er vervolgens een aantal artikelen over te schrijven.

Eindexamens 2019: Het Kleed

Dit jaar zijn dat echter geen lijstjes per bezochte academie met daarin de meest in het oog springende werken, maar artikelen waarin de actuele thema’s, tendensen en ideeën over de wereld onder pas-afgestudeerde kunstenaars beschreven worden. Stukken waarin werken van de Rietveld, Minerva, HKU, ArtEZ, en vele andere academies met elkaar in verband worden gebracht om op die manier een glimp te begrijpen van de tijd waarin we leven en de kunst die daaruit voortkomt. Vandaag schrijf ik over een object waar ik in alle tentoonstellingen niet omheen kon: Het kleed, met werken van Suzanne Plomp, Marloes Vreeswijk, Florès van der Marel, Vera Gotwalt, Wesley Mapes en Adam Bletchly. Er is geen ander object dan de ketting waar het kleed zo nauw mee vergeleken kan worden. Suzanne Plomp, The Mother of Necessity, 2019. De Troublespeech. De Troublespeech voor havo, vwo en mbo. De Troublespeech gaat al even mee – járen geleden bedacht door onze collega Arthur Noordhuis – en we hebben (april 2019) zes kakelverse problemen toegevoegd!

De Troublespeech voor havo, vwo en mbo

Achttien uitdagende ‘troubles’ over onder andere naaktslakken, babyvoeding, wonderpillen en een festival wat zijn beloftes absoluut niet waar kan maken. Een uitdagende spreekoefening, die heel geschikt is voor de meer ervaren debater. Leuk voor de hele klas, maar ook juist om in je eentje te doen. ✔ Havo, vwo, mbo ✔ Voor de meer ervaren debaters ✔ Creatief argumenteren ✔ Humor ✔ Overtuigen Klik op de afbeelding rechts om de oefening op te slaan als PDF of direct uit te printen. We have a lot of beautiful books for sale at a 50% discount on our stand at #HSS19, and there’s a fan right next to our table!… Strengthening democracy in the digital age: Knight’s $50 million investment in a new field of research. Strengthening democracy in the digital age: Knight’s $50 million investment in a new field of research.

Twitter. Knight Foundation on Twitter: "NEW: We're investing $50M to develop a new field of research around technology's impact on democracy — helping fill knowledge gaps on how society is informed in the digital age. More on our new support for 11 U.S. universiti. Twitter. Mirko Tobias Schäfer □□ Twitter वर: "Onderzoek naar de impact van technologie op democratie wordt voor een groot deel uitgevoerd door geesteswetenschappen. In de VS komen er nu voor dit onderzoeksveld 50 mil erbij. In NL worden de SSH disciplines algemeen. Stichting Publeaks sur Twitter : "Sla #alarm via de media als je organisatie geen gehoor geeft aan interne meldingen, #klachten, #misstanden, of #discriminatie. Deel jouw #PubleaksTips met de #media van jouw keuze via. Open State Foundation – open data for digital transparency - wie zitten hier achter ? met Wilma Haan als nieuwe directeur mag je je dat echt wel gaan afvragen ! Tom Kunzler (@Teaumas)

Doorstroom naar hbo stabiel. Indiase migranten Hoeveel Indiase migranten kwamen de afgelopen jaren naar Nederland? Wat waren hun migratiemotieven? En waar in Nederland wonen en werken ze? Indeling : Gemeente Beschikbaar onder embargo Aankopen bij Europese webwinkels De bestedingen van Nederlanders bij Europese webwinkels. Samenstelling hoofdredactie de Volkskrant verandert / Villamedia. Kurt Vonnegut, Shape of Stories (subtitulos castellano) Man (m/v) valt in put… en klimt er weer uit – of niet. Bolwerk van Vrijheid - Over Cleveringa's protestrede. 26 november 1940: de rede waarop iedereen wachtte. Soldaat van oranje 1977 (TV serie) 1/4. Soldaat van oranje (TV serie) 2/4. Soldaat van oranje 1977 TV serie 4/4.

Twitter. But what was NOT in your intro goody bags ? #oaj15 #oay15. Ingrid Robeyns sur Twitter : "Het kan in ieder geval niet gelden als geld dat *de overheid* in de universiteiten steekt, want het is eerst weggehaald bij de studenten. Verder: mijn hypothese is dat dit geld uiteindelijk werkdrukverhogend is, wegens alle h. Bestaan AT5 komende vijf jaar gewaarborgd. Parool.nl en krant.nl gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.

Bestaan AT5 komende vijf jaar gewaarborgd

Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op parool.nl die aansluiten op uw interesses. Waarom Sesamstraat verdwijnt. Gisteren hoorde ik voormalig NTR-baas Paul Römer op de radio zeggen dat Sesamstraat te duur is, steeds minder kijkers trekt, en niet meegegaan is met zijn tijd, en dat het daarom logisch is dat het programma verdwijnt. Een gotspe. Op Sesamstraat is de sterfhuisconstructie toegepast, ook tijdens het bewind van Römer.

Als je van een programma af wilt, maar dat ligt om de een of andere reden niet lekker bij het publiek, dan verhuis je het naar een minder courante zender en/of naar een minder aantrekkelijk tijdstip, zodat het minder luisteraars of kijkers trekt. Werkt dat niet genoeg, dan verander je het tijdstip nog een paar keer, zodat het publiek niet meer weet wanneer het wordt uitgezonden. De laatste stap is meestal niet meer nodig, maar als het programma dan nog niet dood is, kun je het van de publieke zenders halen en opbergen op een digitaal kanaal. Het programma is duur omdat het gedwongen is content af te nemen van de originele makers in Amerika. VPRO Boeken sur Twitter : "VPRO komt in 2020 met een nieuw programma met @NadiaMoussaid waarin boeken, films en muziek en andere kunstvormen centraal staan. @VPROboeken en @vrijegeluiden stoppen vanaf dan. We zijn er trots op dat cultuur een stevige plek.

VPRO Vrije Geluiden ✔ @vrijegeluiden VPRO komt in 2020 met een nieuw programma met @NadiaMoussaid waarin boeken, films en muziek en andere kunstvormen centraal staan. @vrijegeluiden en @VPROboeken stoppen vanaf dan. We zijn er trots op dat cultuur een st. Waarom Sesamstraat verdwijnt. Twitter. ArtEZ sur Twitter : "Morgen, wo 3 juli, feestelijke opening finalsexpositie ArtEZ Academie voor #Art & #Design: 17.00 uur, Onderlangs 9, #Arnhem. Aansluitend opent BEAR (Fine Art) de expo op Oude Kraan 26! @DeGelderlander #artezfinals #kunstonderwijs #edu. Welcome to Boris Johnson’s government of all the lobbyists. The new home secretary, Priti Patel, used to be a lobbyist for the firm Weber Shandwick, where her clients included British American Tobacco.

Welcome to Boris Johnson’s government of all the lobbyists

Welcome to Boris Johnson’s government of all the lobbyists. The new home secretary, Priti Patel, used to be a lobbyist for the firm Weber Shandwick, where her clients included British American Tobacco.

Welcome to Boris Johnson’s government of all the lobbyists

Pieter Klok en René Moerland over de Volkskrant en NRC. ‘De kans dat we samengaan is nul.’ / Villamedia. Ze waren studiegenoten en nu zijn het elkaars grootste concurrent. Pieter Klok en René Moerland zijn de nieuwe hoofdredacteuren van de Volkskrant en NRC. Een twistgesprek over het vak. ‘Jullie hebben nog nooit iets vrolijks over het populisme geschreven!’ De nieuwe hoofdredacteur van de Volkskrant is iets eerder. Op het dakterras van De Bijenkorf zit hij al aan een tafeltje. De locatie was nog even inzet van onderhandeling. Pieter Klok en René Moerland over de Volkskrant en NRC. ‘De kans dat we samengaan is nul.’ / Villamedia. Ze waren studiegenoten en nu zijn het elkaars grootste concurrent.

Pieter Klok en René Moerland zijn de nieuwe hoofdredacteuren van de Volkskrant en NRC. Een twistgesprek over het vak. ‘Jullie hebben nog nooit iets vrolijks over het populisme geschreven!’ De nieuwe hoofdredacteur van de Volkskrant is iets eerder. Op het dakterras van De Bijenkorf zit hij al aan een tafeltje. Pieter Klok (@klokpieter) René Moerland (@renemoerland) De verrechtsing van de media. Jeroen Trommelen werkte van 1979 tot 2016 bij de Volkskrant als onderzoeksjournalist. Sindsdien is hij hoofdredacteur van het platform voor onderzoeksjournalistiek, Investico. “Ik denk dat weinig mensen zullen bestrijden dat de Volkskrant naar rechts is opgeschoven, zoals de hele samenleving dat is. De hoofdredacteur is met een doelbewust beleid op zoek naar rechtse geluiden. Hij hielp bijvoorbeeld de knetterrechtse Martin Sommer in het zadel als reizende commentator.

De verrechtsing van de media - OneWorld. Jeroen Trommelen werkte van 1979 tot 2016 bij de Volkskrant als onderzoeksjournalist. Sindsdien is hij hoofdredacteur van het platform voor onderzoeksjournalistiek, Investico. “Ik denk dat weinig mensen zullen bestrijden dat de Volkskrant naar rechts is opgeschoven, zoals de hele samenleving dat is. De hoofdredacteur is met een doelbewust beleid op zoek naar rechtse geluiden. Hij hielp bijvoorbeeld de knetterrechtse Martin Sommer in het zadel als reizende commentator. Dat er daardoor feitelijke onjuistheden over bijvoorbeeld klimaat of windmolens in de krant kwamen (zoals ik intern steeds weer naar voren bracht) nam hij op de koop toe.

De ‘verrechtsing’ was niet de aanleiding van mijn vertrek. From Trump to Johnson, nationalists are on the rise – backed by billionaire oligarchs. From Trump to Johnson, nationalists are on the rise – backed by billionaire oligarchs. A few years ago, the ultra-rich funded deathly-dull technocrats. Now they fund killer clowns. Why? Because the nature of capitalism has changed. My column. Wat zou u ervan vinden als de Saoediërs de NRC kochten? Wat zou u ervan vinden als de Saoediërs de NRC kochten? - NRC. Wat zou u ervan vinden als de Saoediërs de NRC kochten? Mijn column over de Saoedische investeringen in de Britse pers.

টুইটারে carolien roelants: "Wat zou u ervan vinden als de Saoediërs de NRC kochten? Mijn column over de Saoedische investeringen in de Britse pers. De bevrijding. : DutchFIRE. The future of learning, training and education: Futurist Speaker Gerd Leonhard at LT15 London. Me Judice - Jo Ritzen over doorbreken vd - academische oligarchie 02:44 - bij de Zuid- en ooosteuropese universiteiten. Kim van Keken & Dieuwertje Kuijpers. Twitter. "Er was nog subsidiegeld over" en Baudet wilde heel dat overschot overmaken aan zijn 'Doktorvater' Cliteur. Weet @UniLeiden @CarelStolker van deze geldstromen naar zijn instelling?… "bezoldigd: nee". Ik neem aan dat @Jan_Anthonie Bruijn nu wel even puntig doorvraagt.… Opening Academisch Jaar. Bloomberg - Are you a robot? Uber regelt Nederlands belastingvoordeel van 6,1 miljard dollar.

Carel Stolker sur Twitter : "MAANDAG zijn ze er weer: onze eerstejaars! De 50e #ELCID. Papierloos en milieuvriendelijk. Voor het eerst krijgen de duizenden deelnemers geen papieren gidsje meer mee, maar is er de app. Ook geen enorme hoeveelheden flyers me. Terug naar de EL CID. Terug naar de EL CID - Universiteit Leiden. Instagram photos and videos. Guus Koorevaar (@guuskoorevaar) Instagram photos and videos. Instagram photos and videos. Instagram photos and videos. Hilde Schueler (@hildeschueler) Rijnlandoffensief - Gelderland Herdenkt. Kleine groep met veel geld: rijkste 10% huishoudens heeft 64% van het vermogen in handen. @statistiekcbs.