background preloader

VOXlog rapporteert over voxlog & VOX perikelen

Facebook Twitter

» Redactieraad Vox stapt op Voxlog. » Redactieraad Vox stapt op Voxlog. De redactieraad van Vox, bestaande uit medewerkers en studenten, heeft zijn taken neergelegd.

» Redactieraad Vox stapt op Voxlog

» USR komt ook met schriftelijke Vox-petitie Voxlog. Naast de digitale petitie, zamelt de Universitaire studentenraad (USR) ook schriftelijke handtekeningen in voor een redactioneel onafhankelijke nieuwsvoorziening.

» USR komt ook met schriftelijke Vox-petitie Voxlog

Digitaal staat de teller momenteel op vierhonderd, de USR streeft naar zo’n duizend handtekeningen, om het preadvies van de medezeggenschap over de toekomst van Vox komende maandag in de overlegvergadering met het college van bestuur kracht bij te zetten. ‘De open brief van ANS in NRC Next zorgt al voor meer handtekeningen, maar we willen nog meer handtekeningen verzamelen om er voor te zorgen dat er een kritische onafhankelijke nieuwsvoorziening blijft, die een universiteit en haar studenten en medewerkers verdienen’, zegt USR-voorzitter Judith Rotink. Tot en met maandag gaan USR-leden elke pauze handtekeningen inzamelen en op de Campus worden dertig posters verspreid met de tekst ‘Behoud onafhankelijkheid Vox!’.

» ANS op de bres voor onafhankelijkheid Vox Voxlog. » Medezeggenschap voor tweewekelijkse Vox Voxlog. Inloggen. RadboudNet is het intranet van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Inloggen

Het intranet is vanaf de campus van de universiteit vrij toegankelijk. Gebruik buiten de campus als inlogcode uw personeelsnummer (u123456 en voor Radboudumc z123456) of studentnummer (s1234567). Externe medewerkers loggen in met een e-nummer (e123456). Wachtwoord Medewerkers en studenten gebruiken hun RU-wachtwoord en Radboudumcmedewerkers het wachtwoord voor het Radboudumcnnetwerk. Medewerkers van de Radboud Universiteit beheren hun eigen RU-account op www.ru.nl/wachtwoord. Vragen of problemen? » Jacqueline’s laatste jaar Voxlog. De universiteit is fantastisch, vind je ook niet?

» Jacqueline’s laatste jaar Voxlog

Je kunt er heerlijk rondwandelen door de beboste omgeving, om vervolgens een college te krijgen van een van de inspirerende docenten. Zelfontplooïing staat er hoog in het vaandel, en de mogelijkheden zijn er onbeperkt. Wat ben ik toch blij dat ik op de Radboud Universiteit Nijmegen studeer. Oké, zo’n vaart zal het niet lopen als Vox straks een nieuwssite moet gaan maken die onder verantwoordelijkheid komt te vallen van de communicatieafdeling, maar het is geen reden om te juichen (understatement van de week). Een universiteit moet er prat op gaan haar studenten kritisch nadenken bij te brengen, en heeft logischerwijs een onafhankelijk blad nodig. Ik werd ooit het slachtoffer van censuur. Petitie voor onafhankelijkheid Vox Voxlog.

» College van bestuur onverstoorbaar over Vox Voxlog. Het college van bestuur van de Radboud Universiteit vindt het jammer dat ‘de redactieraad van Vox niet de noodzaak van veranderingen en kansen voor de media binnen de Radboud Universiteit ziet’.

» College van bestuur onverstoorbaar over Vox Voxlog

Volgens het college is en blijft Vox een onafhankelijk blad en ‘heeft de huidige nieuwssite Voxlog – net als het nieuw te vormen nieuwsplatform – geen onafhankelijk statuut’. Saillant detail is dat het college een nieuw redactiestatuut heeft toegevoegd aan het besluit. Daarin is de rol van de Universitaire Gezamenlijke Vergadering bij een statuutwijziging geschrapt.

‘Vox heeft financiële problemen door onder meer teruglopende advertentie-inkomsten en daardoor is het noodzakelijk om de frequentie terug te dringen’, zegt het college van bestuur bij monde van woordvoerder Willem Hooglugt. ‘Dat is in 2001 al eens eerder gebeurd, toen het toenmalige weekblad KUNieuws veranderde in het tweewekelijkse Vox. VOX 10 jaar Jubileum Nummer Happen naar de Baas. » USR verzamelt duizend handtekeningen Voxlog. Voorafgaand aan de overlegvergadering van de medezeggenschap met het college van bestuur, die vanmiddag om 13.00 uur plaatsvindt, heeft de Universitaire Studentenraad (USR) duizend handtekeningen ingezameld voor een redactionele onafhankelijkheid van een op te richten nieuwsplatform.

» USR verzamelt duizend handtekeningen Voxlog

USR-voorzitter Judith Rotink is tevreden met duizend krabbels. ‘In een kort tijdsbestek is dit best netjes. Wat ik merkte is dat je mensen eerst de kwestie goed uit moet leggen en dat dan vervolgens hun haren recht overeind gaan staan en ze graag willen tekenen.’ De studentenraad zal het aantal handtekeningen vanmiddag gebruiken om het preadvies van de medezeggenschap (studentenraad en ondernemingsraad) kracht bij te zetten. Rotink: ‘En we hebben studenten opgeroepen om vanmiddag bij het openbare overleg aanwezig te zijn.’ » Resultaat GV: een verbreed redactiestatuut Voxlog. Wat begon met een advies van de medezeggenschap van de Radboud Universiteit voor frequentiebehoud van Vox en een redactionele onafhankelijkheid van een nieuw nieuwsplatform, eindigde zojuist in de gezamenlijke vergadering met het college van bestuur met twee gestes: morgen stuurt het college een verbreed redactiestatuut toe aan de medezeggenschap, waarin ook het nieuwsplatform wordt opgenomen én het nieuwe platform wordt na een jaar met de medezeggenschap geëvalueerd.

» Resultaat GV: een verbreed redactiestatuut Voxlog

Collegevoorzitter Roelof de Wijkerslooth trapte vanmiddag af met de redenen achter de hervormingsplannen. ‘Vox maakt een structureel verlies van 40.000 euro per jaar. Dat is een tekort van tien procent op het Vox-budget. Stel je voor dat we dat voor de hele universiteit zouden toestaan: dan praat je over veertig miljoen!’ Nieuw statuut voor Vox zwak. De nieuwe statuten voor de Vox zijn bekend.

Nieuw statuut voor Vox zwak

Vox gaat er zowel on- als offline niet echt op vooruit ten opzichte van de vorige (niet-geverifieerde) statuten. ‘Er wordt alleen maar duidelijker hoe afhankelijk het Nieuwsplatform wordt’, aldus Wouter van Acker, lid van de Universitaire Studentenraad en fractievoorzitter van AKKUraatd. Voxlog zal helemaal verdwijnen. » USR ontevreden met statuut en houding college Voxlog. Het nieuw te ontwikkelen nieuwsplatform van de Radboud Universiteit komt onder ‘redactionele verantwoordelijkheid’ te vallen van het hoofd communicatie.

» USR ontevreden met statuut en houding college Voxlog

Er komt, net als voor de papieren Vox, voor dat platform een redactieraad, die advies aan het hoofd communicatie geeft over de journalistieke kwaliteit van dat platform. Voxlog meningen verdeeld over afloop Vox-kwestie.