background preloader

UT-Nieuws -->> UToday

Facebook Twitter

Binnen een paar uur na plaatsing werd het bericht op verzoek van Bureau Communicatie van de homepage al weer verwijderd en verbannen naar de site van het Centrum voor Informatievoorziening. Illegale software en de Robin Hoods van de campus. Eens was de campus een veilige studentencommune, kilometers verwijderd van grote steden als Enschede en Hengelo.

Illegale software en de Robin Hoods van de campus

Vandaag is Drienerlo gigaknooppunt op het world wide web. Computercriminelen uit de hele wereld stromen toe als wolven naar een schapenboerderij. 'There's like 1000000000 people from student.utwente.nl that's doing warez! ' Forse straffen voor Kwik, Kwek en Kwak. De drie UT-studenten die in december 2001 werden aangehouden op verdenking van computercriminaliteit op de campus, hebben een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, een taakstraf van 180 uur en een geldboete van 1500 euro gekregen.

Forse straffen voor Kwik, Kwek en Kwak

Dat was het vonnis van de Utrechtse rechtbank op 13 november. Naast deze opgelegde straffen wil justitie ook in totaal 30.000 euro aan ontnemingsvordering van de voormalige UT-studenten. Dat zou namelijk het bedrag zijn dat ze kregen van de grote bazen achter de softwarepiraterij. Kwik, Kwek en Kwak, zoals de drie in het justitiedossier heten, zijn beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie die illegale CD's, CD-Roms en DVD's samenstelde en op grote schaal verkocht.

Achtergrondverhaal over invallen op campus UTwente. De campus van de Universiteit Twente kwam enige tijd geleden in het nieuws toen er invallen gedaan werden door Justitie.

Achtergrondverhaal over invallen op campus UTwente

Enkele studenten werden verdacht van handel in illegale software. Door het snelle netwerk, een 100Mbit/s full-duplex aansluiting in je eigen kamer, een uitstekende plek om data te verspreiden. In het UT-nieuws, het weekblad van de universiteit, is een achtergrondartikel verschenen over de handel die zich via het campusnetwerk zou afspelen. Ronselaars benaderen via chatboxen eerstejaars studenten. Dalende inkomsten raken weekblad fors. Ook UT-Nieuws uitgekleed. Eerder vandaag werd ANS verrast met de publicatie van ROELOF, waarmee een anonieme groep studenten de problemen rondom Vox aan de kaak wil stellen.

Ook UT-Nieuws uitgekleed

Het Nijmeegse universiteitsblad is echter niet de enige in haar soort die de onafhankelijkheid aan bezuinigingen lijkt te verliezen. De Twentse variant UT-Nieuws wordt eveneens getroffen door financiële problemen. Scheidend hoofdredacteur Bert Groenman neemt vandaag na veertig jaar dienstverband afscheid van zijn functie, maar zonder een opvolger zijn plaats na te kunnen laten. Teruglopende advertentie-inkomsten en een korting op het budget maken draconische bezuinigingen voor het blad onvermijdelijk. AfscheidsSymposium Bert Groenman Tussen onafhankelijkheid. Nieuwe hoofdredacteur UT-Nieuws. Rob Wijnberg bij Studium Generale Geplaatst op | Hij wil het nieuws van context voorzien, zodat we meer inzicht krijgen in de wereld waarin we leven.

Nieuwe hoofdredacteur UT-Nieuws

Rob Wijnberg, voormalig hoofdredacteur van NRC Next en initiatiefnemer van de. Reorganisatie communicatie vrijwel af. Reorganisatie communicatie vrijwel af. Reorganisatie communicatie vrijwel af. De reorganisatie van alle communicatiemedewerkers is vrijwel rond.

Reorganisatie communicatie vrijwel af

De nieuwe concerndirectie marketing & communicatie krijgt een beleidsteam en vier onderafdelingen met elk een eigen hoofd: corporate communicatie, marketingcommunicatie, persrelaties en online media. Komende week krijgen de medewerkers bericht bij welke afdeling ze worden ingedeeld. Nieuwe concerndirecteur mc - Universiteit Twente. Nederlands De pagina die u probeert te openen is helaas niet bereikbaar.

nieuwe concerndirecteur mc - Universiteit Twente

Dit kan komen doordat het door u aangeklikte of ingetikte webadres niet correct is, of doordat de pagina is verwijderd of verplaatst. Fout melden Heeft u een niet werkende link op een pagina van de UT gevonden? Wij stellen het op prijs als u het team Online Media over gebroken links op de UT-website informeert via onlinemedia@utwente.nl . Daarbij is het belangrijk dat u niet alleen de kapotte link opstuurt, maar vooral ook op welke pagina u deze niet werkende link hebt gevonden. U kunt ook het contactformulier dat rechts onderaan de meeste webpagina’s beschikbaar is gebruiken om de paginabeheerder rechtstreeks te mailen. Veelgezochte links English The page you requested has been moved or does not exist anymore. Reporting problems Please let us know where you found this broken link. Popular search items. Atilla Kerpisci (AtillaKerpisci) sur Twitter. Mariska Giesen (@mariskagiesen) sur Twitter.

Hinke Barry (HinkeBarry) Ratna Toering (@ratnatoering) sur Twitter. Ditta op den Dries (@dittaopdendries) sur Twitter. UT-Nieuws gaat verder als magazine. UT-Nieuws gaat verder als magazine. ANS: UT-Nieuws verder als maandblad. Weekblad UT-Nieuws wordt maandelijks magazine. UT-Nieuws, het onafhankelijke weekblad van de Universiteit Twente, houdt op te bestaan.

Weekblad UT-Nieuws wordt maandelijks magazine

Na 40 jaar universiteitsnieuws verschijnt donderdag 13 oktober de laatste editie. Het weekblad maakt plaats voor een maandelijks magazine met achtergrond, opinie en grotere interviews. Naast de maandelijkse, papieren versie wordt de website aangevuld met snel nieuws en verslaggeving van activiteiten. "Internet wordt dus onze nieuwe krant", zegt hoofdredacteur Ditta op den Dries.

Dit besluit heeft volgens haar drie oorzaken. Magazine met inhoud Het magazine wordt gevuld met achtergrondverhalen, reportages, opinie en grote interviews. UT Nieuws - 01 september 2011. UT Nieuws lanceert nieuwe website. UT Nieuws gaat het nieuwe collegejaar in met een nieuwe website.

UT Nieuws lanceert nieuwe website

De oude website voldeed niet meer aan de eisen die bezoekers en redactie aan een online nieuwsplatform stellen. De nieuwe website biedt niet alleen de redactie meer mogelijkheden voor het presenteren van haar nieuwsberichten, maar moet ook de bezoekers beter bedienen. De redactie van UT Nieuws heeft de websitebouwers van WAME een stevige lijst met eisen meegegeven. Die gebruikten de zomer om een website te ontwikkelen met een meer overzichtelijke uitstraling, betere mogelijkheden voor interactie en een intuïtieve navigatie.