background preloader

UT-Nieuws -->> UToday

Facebook Twitter

Binnen een paar uur na plaatsing werd het bericht op verzoek van Bureau Communicatie van de homepage al weer verwijderd en verbannen naar de site van het Centrum voor Informatievoorziening. (vervolg van voorpagina) Aanleiding voor het plaatsen van de waarschuwing van SNT op het net vormden de recente invallen, aanhouding en inbeslagnames op de campus.

Binnen een paar uur na plaatsing werd het bericht op verzoek van Bureau Communicatie van de homepage al weer verwijderd en verbannen naar de site van het Centrum voor Informatievoorziening.

Binnen een paar uur na plaatsing werd het bericht op verzoek van Bureau Communicatie van de homepage al weer verwijderd en verbannen naar de site van het Centrum voor Informatievoorziening. Maar toen was het kwaad al geschied: een dag later brachten RTV Oost en de Twentsche Courant Tubantia het nieuws breeduit, in het weekend gevolgd door de landelijke media. Zelfs CNN bestempelde de UT in de dagen daarna als het Europese brandpunt van handel in illegale software. En afgelopen weekend nog tekende de Volkskrant uit de mond van een Enschedese student op: 'De FBI is erachter gekomen dat Campusnet het grootste illegale softwarepark ter wereld is. Illegale software en de Robin Hoods van de campus. Eens was de campus een veilige studentencommune, kilometers verwijderd van grote steden als Enschede en Hengelo.

Illegale software en de Robin Hoods van de campus

Vandaag is Drienerlo gigaknooppunt op het world wide web. Computercriminelen uit de hele wereld stromen toe als wolven naar een schapenboerderij. 'There's like 1000000000 people from student.utwente.nl that's doing warez! ' Forse straffen voor Kwik, Kwek en Kwak. De drie UT-studenten die in december 2001 werden aangehouden op verdenking van computercriminaliteit op de campus, hebben een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, een taakstraf van 180 uur en een geldboete van 1500 euro gekregen.

Forse straffen voor Kwik, Kwek en Kwak

Dat was het vonnis van de Utrechtse rechtbank op 13 november. Naast deze opgelegde straffen wil justitie ook in totaal 30.000 euro aan ontnemingsvordering van de voormalige UT-studenten. Dat zou namelijk het bedrag zijn dat ze kregen van de grote bazen achter de softwarepiraterij. Achtergrondverhaal over invallen op campus UTwente. De campus van de Universiteit Twente kwam enige tijd geleden in het nieuws toen er invallen gedaan werden door Justitie.

Achtergrondverhaal over invallen op campus UTwente

Enkele studenten werden verdacht van handel in illegale software. Door het snelle netwerk, een 100Mbit/s full-duplex aansluiting in je eigen kamer, een uitstekende plek om data te verspreiden. In het UT-nieuws, het weekblad van de universiteit, is een achtergrondartikel verschenen over de handel die zich via het campusnetwerk zou afspelen. Ronselaars benaderen via chatboxen eerstejaars studenten. De studenten wordt gevraagd om een server op hun kamer te zetten waarvoor ze in ruil toegang tot sites krijgen met een overvloed aan illegale software, dit voor eigen gebruik.

Naast de verspreiding via het netwerk worden de zogenaamde 'warez' ook op CD gezet, bijvoorbeeld door een organisatie genaamd Crazybytes. Dalende inkomsten raken weekblad fors. Ook UT-Nieuws uitgekleed. Eerder vandaag werd ANS verrast met de publicatie van ROELOF, waarmee een anonieme groep studenten de problemen rondom Vox aan de kaak wil stellen.

Ook UT-Nieuws uitgekleed

Het Nijmeegse universiteitsblad is echter niet de enige in haar soort die de onafhankelijkheid aan bezuinigingen lijkt te verliezen. AfscheidsSymposium Bert Groenman Tussen onafhankelijkheid. Nieuwe hoofdredacteur UT-Nieuws. Rob Wijnberg bij Studium Generale Geplaatst op | Hij wil het nieuws van context voorzien, zodat we meer inzicht krijgen in de wereld waarin we leven.

Nieuwe hoofdredacteur UT-Nieuws

Rob Wijnberg, voormalig hoofdredacteur van NRC Next en initiatiefnemer van de Excursie naar de NOS OS werkt. Reorganisatie communicatie vrijwel af. Reorganisatie communicatie vrijwel af. Reorganisatie communicatie vrijwel af. De reorganisatie van alle communicatiemedewerkers is vrijwel rond.

Reorganisatie communicatie vrijwel af

De nieuwe concerndirectie marketing & communicatie krijgt een beleidsteam en vier onderafdelingen met elk een eigen hoofd: corporate communicatie, marketingcommunicatie, persrelaties en online media. Komende week krijgen de medewerkers bericht bij welke afdeling ze worden ingedeeld. Alle communicatiemedewerkers krijgen een plaats aangeboden in het beleidsteam of een van de vier afdelingen.

Afhankelijk van de huidige werkzaamheden wordt gekeken waarin iemand het beste past. Daarnaast kan iedereen aangeven of hij ambities heeft een functie te bekleden bij een van de andere afdelingen. Voor drie van de vier afdelingen is al een hoofd benoemd. Wie de nieuwe concerndirecteur wordt, is nog onbekend. Nieuwe concerndirecteur mc - Universiteit Twente.

Nederlands De pagina die u probeert te openen is helaas niet bereikbaar.

nieuwe concerndirecteur mc - Universiteit Twente

Dit kan komen doordat het door u aangeklikte of ingetikte webadres niet correct is, of doordat de pagina is verwijderd of verplaatst. Fout melden Heeft u een niet werkende link op een pagina van de UT gevonden? Wij stellen het op prijs als u het team Online Media over gebroken links op de UT-website informeert via onlinemedia@utwente.nl .

Daarbij is het belangrijk dat u niet alleen de kapotte link opstuurt, maar vooral ook op welke pagina u deze niet werkende link hebt gevonden. U kunt ook het contactformulier dat rechts onderaan de meeste webpagina’s beschikbaar is gebruiken om de paginabeheerder rechtstreeks te mailen. Veelgezochte links English The page you requested has been moved or does not exist anymore. Reporting problems Please let us know where you found this broken link. Atilla Kerpisci (AtillaKerpisci) sur Twitter. Mariska Giesen (@mariskagiesen) sur Twitter. Hinke Barry (HinkeBarry) Ratna Toering (@ratnatoering) sur Twitter. Ditta op den Dries (@dittaopdendries) sur Twitter.

UT-Nieuws gaat verder als magazine. UT-Nieuws gaat verder als magazine. ANS: UT-Nieuws verder als maandblad. Het is nauwelijks nog nieuws te noemen.

ANS: UT-Nieuws verder als maandblad

Een universiteitsmedium dat ten onder gaat aan imagebuilding en bezuinigingen van universiteiten. Na het Leidense Mare, het Ublad uit Utrecht, Cursor van de TU Eindhoven en natuurlijk Vox is ook voor UT-Nieuws van de Universiteit Twente de kogel door de kerk. Het was al een tijdje bekend dat het Twentse universiteitsmedium met financiële problemen kampte en zoekende was naar een nieuwe vorm.

Weekblad UT-Nieuws wordt maandelijks magazine. UT-Nieuws, het onafhankelijke weekblad van de Universiteit Twente, houdt op te bestaan.

Weekblad UT-Nieuws wordt maandelijks magazine

Na 40 jaar universiteitsnieuws verschijnt donderdag 13 oktober de laatste editie. Het weekblad maakt plaats voor een maandelijks magazine met achtergrond, opinie en grotere interviews. Naast de maandelijkse, papieren versie wordt de website aangevuld met snel nieuws en verslaggeving van activiteiten. "Internet wordt dus onze nieuwe krant", zegt hoofdredacteur Ditta op den Dries. Dit besluit heeft volgens haar drie oorzaken. Magazine met inhoud Het magazine wordt gevuld met achtergrondverhalen, reportages, opinie en grote interviews. UT Nieuws - 01 september 2011. UT Nieuws lanceert nieuwe website. UT Nieuws gaat het nieuwe collegejaar in met een nieuwe website. De oude website voldeed niet meer aan de eisen die bezoekers en redactie aan een online nieuwsplatform stellen. De nieuwe website biedt niet alleen de redactie meer mogelijkheden voor het presenteren van haar nieuwsberichten, maar moet ook de bezoekers beter bedienen.

De redactie van UT Nieuws heeft de websitebouwers van WAME een stevige lijst met eisen meegegeven. Die gebruikten de zomer om een website te ontwikkelen met een meer overzichtelijke uitstraling, betere mogelijkheden voor interactie en een intuïtieve navigatie. Wat is er nieuw? Toegewijd en met humor van de droge soort. Een vaantje van zijn favoriete club in de kamer in de Spiegel verraadt zijn woonplaats: FC Utrecht. Bijna twee uur en twintig minuten, zo lang doet Mazier erover om dagelijks van deur tot deur te gaan. De wekker gaat om 5 uur en hij is niet voor 8 uur thuis. Daar heeft hij nooit een probleem mee gehad. ‘Veel en hard werken, ik vind het leuk.

Informatiemanagement en alumnibureau naar andere plek. Chris Tils, sinds december 2017 interim-directeur bij Strategie en Beleid (S&B), vindt de verhuizing van de twee afdelingen logisch. ‘Informatiemanagement zit dicht tegen het werkveld van Library, ICT-services & Archives (LISA) aan, omdat ze de regie voeren op innovatie en beheer van de ICT-voorziening’, zegt hij. ‘Het Alumni en Development Office heeft raakvlakken met Marketing & Communicatie (M&C).

Veel werk gaat om communicatie richting alumni. Ik denk dat er met deze verhuizing mogelijkheden liggen om de fondsenwerving nog verder te versterken.’ Toekomstbestendig. What if UT bachelor studies had 'honest' slogans? We all know that the Twente Open Days are basically magician acts, where you get to witness a lot of activities that you will never experience during your study.

Not to mention the exaggerated career prospects! So what if the bachelor studies had 'honest' slogans? U-Today - 'Here, the numbers you will work with are mostly... De politiek correcte campus. Er barstte afgelopen week een storm (in een glas water) van kritiek los op de rubriek ‘The Lister’, van U-Today’s studentredacteur Bas Leijser.

In deze rubriek nam hij de open dagen van de UT op de hak, door de wervingsslogans van de bacheloropleidingen van de marketingdoeleinden te ontdoen en ze om te zetten naar een ‘eerlijke omschrijving’. Leijser schreef zijn satirische rubriek niet voor de bühne. U-Today - De kritiek op U-Today's studentenrubriek The... Detail 2018D39265. Minister over de oproep van het universiteitsblad van de @UTwente, @UTodayNL om beleidsdocumenten openbaar te maken: als de universiteit dat niet doet ga je maar wobben.… Archive.is blog — Attack on .ch and .li domains. A nice story happened few days ago: Switchplus, the biggest registrar of .ch and .li domains have blocked the archive mirror domain “archive.li”.The reason was “we have informed by the police that there is ‘illegal content’ hosting on the domain”.They also treatened to delete the domain after 3 days of blocking.

After short interview[1] it was discovered that the “police report” has been sent not by the police but by a random person who simple wrote “detective sergeant” at the bottom of his email.And what made the Switchplus executive believe that the email was really send by the police is that it was a “repetitive case”.How nice.When Switchplus receives few emails signed by Nigerian King, it would ensure them they are talking to real Nigerian King.A rowhammer attack, huh. And if you own a .ch or .li domain managed by Switchplus, your domain is in danger. Kick-In Magazine 2018 by Kick-In - ongecensureerde versie. Kick-In Magazine 2018 - International Edition by Kick-In - waarschijnljk nooit met woordenlijst uitgerust.

( mirror ) Kick In Committee 2018 excuus briefje. Geen Stijl - ZomerZoektocht! Welke woorden mogen niet meer bij de Universiteit Twente? 4:20 PM - 1 Aug 2018 - ZomerZoektocht! Welke woorden mogen niet meer bij de Universiteit Twente? Preventieve censuur van doodnormale woorden. Aan een universiteit. We maakten d'r maar gewoon een puzzel van... ZomerZoektocht! Welke woorden mogen niet meer bij de Universiteit Twente? Introcommissie Universiteit Twente zelfcensureert 'mogelijk' kwetsende woorden uit magazine. 5:25 PM - 1 Aug 2018 - Introcommissie Universiteit Twente zelfcensureert ‘mogelijk’ kwetsende woorden uit magazine. UToday - 'Aanstootgevende' woorden uit Kick-In Magazine verwijderd. ‘Wij willen middels deze brief onze excuses aanbieden aan eenieder die zich niet comfortabel voelt met termen die in het artikel genoemd worden’, schrijft de commissie.

De brief werd woensdag opgepikt door websites GeenStijl en ThePostOnline, die schande spreken van deze vorm van zelfcensuur. Elin Biel (voorzitter Kick-In Commissie), baalt van de negatieve aandacht. ‘We maken het magazine om aankomende studenten voor te bereiden op de studie, en daar hoort ook het studentikoze bij. Daarom hebben we al jarenlang dit ABC’tje in het magazine. 'Aanstootgevende' woorden uit Kick-In Magazine verwijderd - U-Today. ‘Wij willen middels deze brief onze excuses aanbieden aan eenieder die zich niet comfortabel voelt met termen die in het artikel genoemd worden’, schrijft de commissie. De brief werd woensdag opgepikt door websites GeenStijl en ThePostOnline, die schande spreken van deze vorm van zelfcensuur. 7:30 AM - 2 Aug 2018 - 'Aanstootgevende' woorden uit Kick-In Magazine verwijderd.

“Ehm, [lange pauze], nou omdat we…, ik snap…, waarom eh…, waar bent u ook weer van?”… Dit is echt hilarisch!□ Maar treurig in de kern. #betuttelingtentop #censuur #hogeronderwijs… Waarom snapt zo'n universiteit nou niet dat dit soort censuur meer reputatieschade oplevert dan een paar studentikoze woorden in een introblaadje... Ah. De jaarlijkse 'we-moeten-die-arme-eerstejaars-hier-niet-aan-blootstellen'-rel is vroeg dit jaar.…

Barf. Ik krijg de neiging om ff een dikke grondpizza op de deurmat van de UT te leggen als ik dit lees. Pakken we samen de burgerrups die kant op, Henk?… Nostalgie naar #VrijheidBlijheid? Zoals het was, zal het nooit meer worden. En zo is het ook nooit geweest... @KEIweek.… * Programma Kick-In aangepast na fouten in Magazine. De Kick-In, de 9-daagse introductieperiode voor alle nieuwe studenten aan de Universiteit Twente, laat weten het programma aan te passen. Aanleiding hiervoor zijn enkele misstanden in het Kick-In Magazine, wat iedere deelnemer reeds heeft ontvangen. Hieronder een overzicht van de wijzigingen. Woensdag 22 augustusDe openingsmarkt zal een naamswijziging ondergaan naar “Welkomstmarkt”. De referentie naar een opening kan verwijzen naar enkele anatomische holtes in het lichaam van de man, dan wel de vrouw.

Ook zijn levende dieren niet toegestaan: Hippocampus zal dus niet met een pony, of een paard (al dan niet met ‘kut’) welkom zijn. Donderdag 23 augustusDeze dag staat bekend als de sportdag. De Piranha Poolparty kan gewoon doorgang vinden. Vrijdag 24 augustusDe bestorming van de Bastille zal dit jaar geen doorgang vinden. De Grolsch Taste Cantus, een studentikoos zang- en bierfestijn, zal slechts bestaan uit suikervrije ranjatafels.

Een korte rondgang wijst op de volgende veranderingen: Programma Kick-In aangepast na fouten in Magazine. * Programma Kick-In aangepast na fouten in Magazine. * Programma Kick-In aangepast na fouten in Magazine. Programma Kick-In aangepast na fouten in Magazine. Laat weten wat jij van U-Today vindt. Laat weten wat jij van U-Today vindt - U-Today. Cookie barclose This website makes use of cookies to enhance browsing experience and provide additional functionality. None of this data can or will be used to identify or contact you. Onderzoekstool.nl.