background preloader

Tijd.lijk ? publicatieverbod tav Vonk

Facebook Twitter

Vox: pp30-33 op jacht naar het geheime rapport Vonk. CvB fel over kritiek op radiostilte in UGV. Een hoop nieuwe gezichten bij de eerste editie van de Universitaire Gezamenlijke Vergadering (UGV) van dit jaar zorgden voor een onwennige sfeer aan het begin van de zitting.

CvB fel over kritiek op radiostilte in UGV

Het duurde even voor de kritische vragen boven kwamen borrelen bij de leden van de Ondernemingsraad (OR) en Universitaire Studentenraad (USR) en zij het College van Bestuur (CvB) het vuur aan de schenen konden leggen. Dit gebeurde onder meer in de discussie over het honoursprogramma. Radiostilte RU.nl/nieuws rond Roos Vonk. RU censureert lekker voort. ‘Censuur hoort bij dictaturen, niet bij democratieën’ Vorige week werd de redactie van Vox wederom door de RU het zwijgen opgelegd.

‘Censuur hoort bij dictaturen, niet bij democratieën’

Het online nieuwsplatform mocht de mening van studenten over het rapport van de commissie wetenschappelijke integriteit aangaande Roos Vonk niet verkondigen. Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid voor de SP, gaat woensdag aan staatssecretaris Zijlstra vragen of de onafhankelijkheid van universiteitsmedia wettelijk kan worden vastgelegd. ‘Het is te zot voor woorden dat het bestuur van een universiteit censuur toepast,’ aldus het Kamerlid. Eerder stelde Van Dijk al Kamervragen toen RUniews achter een slotje werd geplaatst. Geen wettelijke bescherming voor universiteitsmedia. Eerder meldden we al dat de redactie van Vox door de RU het zwijgen werd opgelegd. Naar aanleiding hiervan stelde SP-Kamerlid Jasper van Dijk afgelopen woensdag Kamervragen over een wettelijke bescherming van de universiteitsmedia.

Maandag liet het Kamerlid al weten klaar te zijn met de praktijken uit lang vervlogen tijden. Als reactie op de Kamervragen stelde staatssecretaris Zijlstra dat hij niet van plan is de onafhankelijkheid van universiteitsbladen in de wet op te nemen. Tevens stelt hij dat het woord censuur hier niet op zijn plaats zou zijn. DUB: Radboud-site moet zwijgen over Vonk. SNSR: Vonk in de pan. 15-12-2011 om 11:15:18 door Sensor De censuur op VOX (het blad van de Radboud Universiteit) heeft zelfs de Tweede Kamer gehaald.

SNSR: Vonk in de pan

Jasper van Dijk (SP) diende twee weken geleden, samen met de VVD, een motie in die moet voorkomen dat bestuurders censuur plegen op publicaties van universiteits- en hogeschoolbladen. De Tweede Kamer nam die motie gisteren aan. Vonk in de pan Even opfrissen: de bekende hoogleraar Roos Vonk is betrokken bij het fraudeverhaal van hoogleraar Stapel. VOX peilde op de campus de mening over dit schandaal en wilde daar een artikel over publiceren.

HenkStrikkers: Opvallend: rapport Commiss... Asap » Openbaar het rapport-Vonk! Asap » Rapport Vonk moet openbaar. Asap » Vox-artikel met reactie van de Rector Magnificus. Asap » asap blijft vasthouden aan openbaarheid. Asap » Radboud Universiteit: Kom met antwoorden! Enigszins verrast hebben wij, schrijvers van het opiniestuk ‘Geheimhouding rapport-Vonk past universiteit niet’, de reactie van onze rector magnificus Bas Kortmann gelezen.

asap » Radboud Universiteit: Kom met antwoorden!

Vooraf willen wij het volgende stellen, om alle speculaties lucht uit de zeilen te nemen. Wij hebben de Regeling Wetenschappelijke Integriteit bekeken en hebben steeds duidelijk een onderscheid gemaakt tussen de handelingen van Diederik Stapel en Roos Vonk. Stapel heeft frauduleus gehandeld, Vonk volgens de reacties op het geheime rapport niet. Wat ons bijzonder tegenvalt is dat op al onze argumenten niet is geantwoord. Rector on tour column @ FNWI, 13 december 2011. Onderstaande tekst droeg ik voor tijdens het Rector on Tour op de beta-faculteit van de Radboud Universiteit, op 13 december 2011.

Rector on tour column @ FNWI, 13 december 2011.

Het lijkt heel wat tekst, maar als ik het voordraag vliegt de tijd natuurlijk ;) De leden van de facultaire studentenraad vroegen mij of ik een column wilde voordragen voor het mooie terugkerende “Rector on tour” programma aan mijn faculteit. En hoewel ik op vrijwillige basis eigenlijk geen columns wil schrijven voor studenten die met een gratis lunch gelokt moeten worden, maak ik voor de komst van onze Rector Magnificus graag een uitzondering. Mijnheer Kortmann en ik kennen elkaar nog uit de tijd dat ik, als lid van de universitaire studentenraad, met kritische vragen het college van bestuur uit de tent probeerde te lokken, in de hoop dat zij hun beleid van een beter doordachte inhoud zouden voorzien. In die tijd sprak ik Mijnheer Kortmann meestal aan met “Beste heer Kortmann”, maar niet lang daarna had ik een hele inspirerende ontmoeting met zijn broer.

Bas Kortman Oliebol van het jaar 2011

Kwestie Vonk taboe. Sign up | Login Welcome Map Feed Details Download Help About Blog name frontpage Gelderlander author created on 28 Nov 2011 at 11:07 posted in World location Anna Maria Schuurmanpad, 6525 Heyendaal, The Netherlands [Post In] [Post Comment] Commenters ( 0 ) Locate Me Explore Area Center Item Zoom Marquee Map Types Showing: photo 'frontpage gelderlander' Tip Press Locate Me to start sharing your Live location stream close Show balloon next time.

kwestie Vonk taboe

Teletexted. Sign up | Login Welcome Map Feed Details Download Help About Blog name teletexted :) author created on 29 Nov 2011 at 15:42 posted in World.

teletexted

8-11: Debat – ‘To Publish or Perish’: Be There! Op 8 november organiseert AKKUraatd in de pauze, om , het debat in de . De hoge druk op wetenschappelijk onderzoekers, de macht van de , en de integriteit van het wetenschappelijk onderzoek. Over al deze zaken wordt veel gesproken hebben wij gemerkt. Aanleiding hiervan is de omvangrijke wetenschapsfraude die onlangs gepleegd is door de Tilburgse onderzoeker Diederik Stapel. Ook de Nijmeegse onderzoekster Roos Vonk is van deze affaire slachtoffer geworden. Waar de één beweert dat het bij Stapel en Vonk gaat om een geïsoleerd incident, bespeuren anderen diepgewortelde problemen in de wetenschapscultuur. Uitgesproken column op het Soeterbeeck / AKKUraatd debat. Als afsluiting van, en inhoudelijk verrassend goed aansluitend op, het debat “Carrièretijgers of gedreven onderzoekers.

Uitgesproken column op het Soeterbeeck / AKKUraatd debat

Wat zoek jij op de universiteit?” Droeg ik deze uitgesproken column voor. In mijn tweede jaar aan deze universiteit volgde ik de cursus “lineaire algebra en fourier analyse“, het laatste verplichte wiskundevak van mijn studie. Jammer. Ik had veel plezier in de wiskunde vakken. Censorship of student opinion. JoepBos-Coenraad gecensureerde column (video) Joep Bos-Coenraad: Vleeshufter-gate. Vanwege de opgelegde radiostilte kon dit bericht niet op Radboudnet geplaatst worden.

Joep Bos-Coenraad: Vleeshufter-gate

Dit bericht is daarom exclusief te lezen op RUNieuws.nl Nondegodver. Natuurlijk zijn kiloknaller-kopers vaker hufters! Dat het verlangen naar vlees zo diep zit dat een koper zijn kop in het zand steekt bij het dierenleed in de intensieve veehouderij lijkt me afdoende. Heb je niet genoeg te besteden voor diervriendelijk vlees? RU-nieuws column achter slot en grendel? Posted by Joepon June 02, 2011Radboud Universiteit.

RU-nieuws column achter slot en grendel?

Vleeshufter-gate. FreezePage. Debat ‘To publish or to perish. Asap: ‘Maak rapport-Vonk openbaar’ Kortmann haalt uit naar asap. De ophef die de publieke oproep van studentenpartij asap gisteren veroorzaakte, lijkt nog niet voorbij. Vandaag publiceert RUnieuws een interview (hier zonder slotje) met rector magnificus Bas Kortmann, waarin hij reageert op de vraag van asap om het rapport-Vonk openbaar te maken. De strekking is dat het College van Bestuur het rapport niet mag publiceren, omdat de Regeling Wetenschappelijke Integriteit (artikel 24 lid 1) dat niet toestaat.

De rector neemt aan dat asap de regeling niet heeft gelezen, aldus RUnieuws. Daarnaast ergert Kortmann zich aan berichten waarin Diederik Stapel en Roos Vonk in één adem worden genoemd. Regeling Wetenschappelijk integriteit Radboud Uni: Datum ingang nieuwe Regeling Wetenschappelijke Integriteit: 1 april 2013 Commissie wetenschappelijke integriteit Het college van bestuur heeft, gelet op artikel 4.1 van de regeling Wetenschappelijke Integriteit Radboud Universiteit Nijmegen, een commissie wetenschappelijke integriteit ingesteld die als volgt is samengesteld: Prof.mr.

J. Nieuwe impuls discussie rapport-Vonk. Lijstjestijd: een jaar lang censuur. RU: over kwestie Vonk mag weer niet geschreven worden. NIJMEGEN - De onafhankelijke redactie van het studentenblad Vox mag op de website van de Radboud Universiteit geen artikel over Roos Vonk plaatsen. Een verslaggever wilde de meningen peilen bij studenten en medewerkers over de berisping van de hoogleraar in de ‘vleesaffaire’. Toen ook het college van bestuur om een reactie werd gevraagd, kwam meteen een publicatieverbod. Onder studenten wordt nu schande gesproken over de ‘censuur’ van de Radboud. Die op zijn beurt laat weten: ‘Wat we over de kwestie Vonk kwijt wilden hebben we gezegd’. 'Censuur hoort niet thuis op universiteit' NIJMEGEN - „Vox moet onafhankelijk kunnen publiceren, ook als dit lastig is voor het college van bestuur. Een openbaar forum voor woord en weerwoord horen in een wetenschappelijke cultuur, ook als dit gaat over heikele kwesties als Roos Vonk.”

Dat zegt Marc De Kesel, senior-onderzoeker aan de faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen in het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen. „Of mijn naam erbij mag? Asap: rapport-Vonk openbaar. VOX: Universiteit wil meer openheid. De RU is gewoon heel open? RU kiest voor nieuwe regeling wetenschappelijke integriteit. The simple image sharer. Asap » RU is ook voor meer openheid!