background preloader

OCW - onderwijsinspecteurs

Facebook Twitter

Conflict of interest. The presence of a conflict of interest is independent of the occurrence of impropriety.

Conflict of interest

Therefore, a conflict of interest can be discovered and voluntarily defused before any corruption occurs. A widely used definition is: "A conflict of interest is a set of circumstances that creates a risk that professional judgement or actions regarding a primary interest will be unduly influenced by a secondary interest. Strategie Summit Onderwijs - Stategie Summit Onderwijs. Strategie Summit Onderwijs - Stategie Summit Onderwijs. Tijdens onze Strategie Summits staan kwaliteit en exclusiviteit centraal.

Strategie Summit Onderwijs - Stategie Summit Onderwijs

Aan onze locatie stellen we dan ook hoge eisen. Landgoed Duin & Kruidberg sluit perfect aan bij de waarden en normen van de Strategie Summits door de hoogstaande kwaliteit en de exclusieve uitstraling. Het historisch erfgoed wordt gecombineerd met de kwaliteitseisen van vandaag. De klassieke stijlkamers zorgen voor een exclusieve uitstraling tijdens de ronde tafeldiscussies. De moderne congreszalen vormen het toneel voor de diverse plenaire lezingen.

De beslotenheid van de Strategie Summit en de ambiance van Landgoed Duin & Kruidberg biedt een perfecte setting voor de deelnemers om onderling, in een ongedwongen sfeer, nieuwe inzichten te delen en te netwerken. Tijdens onze Strategie Summits staan kwaliteit en exclusiviteit centraal. Gratis kasteelovernachtingen voor onderwijsinspecteurs. Topambtenaren van de Onderwijsinspectie hebben de afgelopen jaren zeker vijf keer - gratis - peperdure conferenties bezocht op een landgoed in Noord-Holland.

Gratis kasteelovernachtingen voor onderwijsinspecteurs

Andere deelnemers moesten dat zelf betalen, maar de inspecteurs niet. Een extern bedrijf betaalde hun rekening. En dat terwijl dienstreizen op kosten van bedrijven in strijd zijn met de integriteitsprincipes voor rijksambtenaren. Dat blijkt uit onderzoek van de researchredactie van RTL Nieuws. Het gaat om een exclusieve bijeenkomst voor onderwijsbestuurders, genaamd Strategie Summit Onderwijs. 1300 euro p.p.De bijeenkomsten inclusief diner en overnachting vonden plaats op landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken geldt in zijn algemeenheid dat rijksambtenaren geen dienstreizen maken op kosten van derden.

Volgens het ministerie geldt deze regel al sinds 1999. 'Verspilling van onderwijsgeld'Emeritus-hoogleraar bestuursrecht Henk Addink stelt dat het op gespannen voet staat met de wet. Mirror deelnemerslijst Strategic Summit 2014. - Twitter Search. Reacties Onderwijsinspectie en Jaarbeurs. Lees hier de integrale reacties van de Onderwijsinspectie en de Jaarbeurs om de omstreden, dure overnachtingen op een landgoed in Noord-Holland.

Reacties Onderwijsinspectie en Jaarbeurs

ZIE OOK: Gratis kasteelovernachtingen voor onderwijsinspecteurs Onderwijsinspectie: Dienstreizen toegestaan en in publiek belang In 2013 hebben twee hoofdinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs deelgenomen aan de Strategie Summit Onderwijs. De jaarlijks georganiseerde Strategie Summit is een bijeenkomst op uitnodiging. Een aantal personen wordt hierbij aangedragen door de Raad van Advies van de bijeenkomst. Een van de hoofdinspecteurs is ook bij bijeenkomsten in 2010 en 2012 aanwezig geweest. De inspectie laat geen mogelijkheid onbenut om met docenten, schoolleiders en bestuurders in gesprek te zijn en de Summit bood daarvoor een belangrijke gelegenheid. De inspectie hanteert duidelijke regels rond bijdragen aan externe bijeenkomsten. Jaarbeurs: Uitnodiging aannemen is aan deelnemer zelf. Bestuur Bon on Twitter: "@joost_hulshof ja. Ach, gun de onderwijsbobo's ook hun pleziertje. Ze komen al zoveel tekort in vergelijking met zebigboyz"

Bestuur Bon on Twitter: "@joost_hulshof gewoon af en toe zonder zeurende docenten. Zo kunnen ze inspiratie opdoen en ons voorgaan op de weg naar 2032" Frans van Heest sur Twitter : "Opvallend aan gastenlijst van onderwijsconferentie met kasteelovernachting. @deVSNU en @Ver_Hogescholen waren er niet. Manipuleert ministerie van Onderwijs eindexamencijfers? DATA - In 2012 en 2013 werd in twee stappen de eisen voor het eindexamen voortgezet onderwijs verscherpt.

Manipuleert ministerie van Onderwijs eindexamencijfers?

De hogere gemiddelde eindexamencijfers voor de jaren vanaf 2013 zijn door het ministerie van OCW geclaimd als resultaat van het beleid om de lat hoger te leggen. Analyse van de beschikbare data leert dat een hogere N-term eerder de oorzaak is. Op het eerste gezicht lijkt het ministerie de juiste conclusie te trekken. Het gemiddelde eindexamencijfer ligt vanaf 2013 duidelijk hoger, rond de 6,5 in plaats van rond de 6,3.

Vanaf 2012 en 2013 mogen leerlingen in het voortgezet onderwijs niet lager dan gemiddeld een 5,5 voor het centraal eindexamen hebben en mogen ze voor slechts één van de kernvakken (Nederlands, Engels of Wiskunde) een vijf halen. Om te zorgen dat de eisen over de jaren heen vergelijkbaar zijn, wordt ieder jaar voor ieder vak een correctiewaarde (de zogenaamde N-term) vastgesteld. En dus niet door te spelen met een hogere N-term. Uitgebreidere toelichting: