background preloader

VUB - obligatie uitgifte genoteerd Alternext niet-gereglementeer

Facebook Twitter

Paul De Knop. Paul De Knop. Vrije Universiteit Brussel. Vrije Universiteit Brussel. VUB 2020 - Investing in the future of research and education. Rector de Knop stelt vanavond de VUB van de toekomst voor aan de bedrijfswereld van Brussel #vub2020. Obligatie. Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door een overheid, een onderneming of een instelling is aangegaan.

Obligatie

Als een bedrijf geld nodig heeft kan het door het uitgeven van een obligatielening aan de financiering komen. De koper van de obligatie ontvangt van de uitgever rentevergoeding. Door giraal effectenverkeer is niet elke obligatie werkelijk in fysiek papier vertegenwoordigd. De oorspronkelijke vorm van een obligatie was echter wel een papier, dat overigens uit twee delen bestaat: de mantel en het couponblad. Het tweede deel, het blad, is een verzameling van bonnetjes, de coupons. Voor de belegger en de uitgever is een obligatie een alternatief voor een aandeel. Notering en soorten obligaties[bewerken] Obligaties worden geïdentificeerd via de ISIN code.

Obligaties noteren normaal gesproken in procenten. Er bestaat een grote variëteit aan soorten obligaties. Beurs van Brussel. Primeur: VUB financiert vastgoedprojecten met 61 miljoen aan obligaties. Door © brusselnieuws.be Elsene 10:04 - 28/10/2015 | Updated: 12:06 - 29/10/2015 De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft ruim 61 miljoen euro opgehaald via de uitgifte van obligaties.

Primeur: VUB financiert vastgoedprojecten met 61 miljoen aan obligaties

En de universiteit trekt daarmee ook naar de beurs, wat een primeur is in ons land én in Europa. De VUB zal het geld gebruiken om haar vastgoedprojecten te financieren. Dit voorspelt de @Moeial al jaren... in haar satirekolommen. Alternatieve financiering VUB: '61,5 miljoen euro's aan obligaties uitgegeven op beurs' VUBToday: Eerste uitgifte van langetermijnobligaties door de VUB oogst succes. “Een groeiuniversiteit kan niet zonder dynamische externe investeerders”, aldus Paul De Knop.

VUBToday: Eerste uitgifte van langetermijnobligaties door de VUB oogst succes

De VUB-rector heeft vanochtend de beurszitting in Brussel geopend. Op 23 oktober lanceerde de VUB haar eerste obligatie-uitgifte en vanaf vandaag zijn die obligaties genoteerd op Alternext, de niet-gereglementeerde markt van Brussel. Dit is een primeur voor een onderwijsinstelling in België en zelfs in Europa. De VUB haalde met de obligaties al ruim 60 miljoen euro op. Hiermee kan de universiteit ambitieuze plannen realiseren, zoals het project XY met o.a. 650 nieuwe studentenkamers. VUBToday: Eerste uitgifte van langetermijnobligaties door de VUB oogst succes. “Een groeiuniversiteit kan niet zonder dynamische externe investeerders”, aldus Paul De Knop.

VUBToday: Eerste uitgifte van langetermijnobligaties door de VUB oogst succes

De VUB-rector heeft vanochtend de beurszitting in Brussel geopend. Op 23 oktober lanceerde de VUB haar eerste obligatie-uitgifte en vanaf vandaag zijn die obligaties genoteerd op Alternext, de niet-gereglementeerde markt van Brussel. Dit is een primeur voor een onderwijsinstelling in België en zelfs in Europa. Radioplus - 1:42:09. Europese primeur: obligaties van VUB vanaf vandaag genoteerd op Alternext. De Vrije Universiteit Brussel lanceerde haar eerste obligatie-uitgifte op 23 oktober.

Europese primeur: obligaties van VUB vanaf vandaag genoteerd op Alternext

Daarmee haalde ze ruim 61,5 miljoen euro op, waarmee de unief haar uitbreiding wil financieren. Vanaf vandaag zijn de obligaties genoteerd op Alternext. "Een groeiuniversiteit kan niet zonder dynamische externe investeerders. Brusselse universiteit is nu beursgenoteerd. Vrije Universiteit Brussel gaat naar de beurs. Einde hoger onderwijs als publiek goed? Een universiteit aan de beurs = maximalisatie van winst boven maximalisatie van kennis. Exit universitas. (Peiling) 'Het is goed dat de Vrije Universiteit Brussel naar de beurs gaat' … … #VUB. Men ging vroeger het rectoraat bezetten, omdat de #VUB de plek was vd studenten. Nu is het dat van de aandeelhouders. VUB naar de beurs: 'Zal de beurskoers binnenkort bepalen hoeveel proffen we kunnen aannemen?'

VUBToday: Bouwen aan de Vrije Universiteit Brussel: Campusarchitectuur sinds 1970. Sinds 1970 heeft de VUB een heel patrimonium uitgebouwd.

VUBToday: Bouwen aan de Vrije Universiteit Brussel: Campusarchitectuur sinds 1970

Dit onroerend goed wordt gevierd in een nieuwe boekenreeks: Bouwen aan de Vrije Universiteit Brussel. Deel één van deze driedelige reeks, Campusarchitectuur sinds 1970, is nu beschikbaar. In drie talen en een prachtige uitgave, vertelt het het verhaal van de architectuur van de VUB-gebouwen op, rond en ver buiten de campussen in Jette en Etterbeek. VUBToday: Met Project XY blikt VUB resoluut vooruit. Momenteel is het er één grote bouwput, maar over een klein jaar zullen de eerste rij studentenhuizen er al staan.

VUBToday: Met Project XY blikt VUB resoluut vooruit

Twee jaar later, in september 2018, moet alles af zijn en ziet de Vrije Universiteit Brussel er aan de Triomflaan helemaal anders uit. Vrije Universiteit Brussel. After 25 years of intensive use, the VUB swimming pool is in need of a thorough makeover.

Vrije Universiteit Brussel

The facades and roof no longer meet current energy saving standards, and from a structural perspective they are outmoded as well. The technical installations have reached the end of their service life and must be replaced. Demolishing the pool itself, however, is not an option. The current pool. Open brief: Mag het denken zich plots wel onderwerpen aan een financieel belang? Open brief van de Jongsocialisten VUB.

Open brief: Mag het denken zich plots wel onderwerpen aan een financieel belang?

De Vrije Universiteit Brussel heeft als enige Vlaamse universiteit het principe van 'Vrij Onderzoek' in haar statuten staan. Sinds kort is de VUB ook de enige universiteit in Europa die je op de beurs kan terugvinden. Een redelijk eigenzinnige logica van een redelijk eigenzinnige universiteit? Geachte rector, Beste Paul De Knop, De VUB trekt met trots elk jaar meer studenten aan en wordt hierbij geconfronteerd met een overheid die, zoals de Vlaamse Onderwijsraad aangeeft, onvoldoende investeert in ons onderwijslandschap.

Minder creatief – maar zeker niet minder voorspelbaar – was de verhoging van de inschrijvingsgelden door de huidige regering. Toch kon u onlangs op onze brede steun rekenen wanneer u opriep dat onze universiteit “activistisch moest durven zijn”. Gelukkig stellen studenten zich wél vragen over uw plotse beurs-activisme. Universiteiten trekken naar beurs voor broodnodig geld. Universiteiten trekken naar beurs voor broodnodig geld Ook UGent denkt aan beurs Door geldgebrek heeft de Vrije Universiteit Brussel vorige week leningen uitgegeven op de beurs.

Universiteiten trekken naar beurs voor broodnodig geld

Ook de Universiteit Gent denkt er aan. "Het water staat sommige universiteiten aan de lippen," laat Rik Torfs weten. De speculaties van de VUB: leren we iets van onze noorderburen? De eerste beursgenoteerde universiteit; een alarmbel voor de politiek. Rector Paul De Knop van de VUB haalde ruim 60 miljoen euro op door de uitgifte van obligaties. Daarmee wil hij lopende vastgoedprojecten op de campus van zijn universiteit financieren. De Knop is trots op zijn primeur, al is de beursgang van een onderwijsinstelling volgens onder andere de Leuvense rector Rik Torfs een dubieuze zet. Zowel Torfs als kritische studenten vinden het een stap in de verkeerde richting. Hoe lang nog eer aandeelhouders de dienst uitmaken, vragen zij zich hardop af. Dag en bedankt! - afscheid van De Knop. Dag en bedankt!

Artikel gepubliceerd op 22 Mei 2016 om 13:50 Interview met afzwaaiend rector Paul De Knop Het zijn de laatste maanden aan het roer van de Vrije Universiteit Brussel voor afzwaaiend rector Paul De Knop. Inmiddels kennen we zijn opvolger: Caroline Pauwels. Dit is een laatste gesprek met de rector over zijn goede en slechte ervaringen; zowel professioneel als persoonlijk. VUB begraaft kritische doorlichting. Een officieel rapport waarin de rechtenopleiding van de VUB een onvoldoende krijgt, is nooit gepubliceerd. De universiteit stak er een stokje voor met een ongezien juridisch offensief. De rechtenopleidingen van alle Vlaamse universiteiten zijn de afgelopen jaren onder de loep genomen door een onafhankelijke commissie. Die resultaten moesten voor de zomer online verschijnen op de website van de VLUHR, de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad. Dat gebeurde niet. 5 dingen die je moet weten over de visitatie van de opleiding Rechten.