background preloader

H/Link --->> H/Nieuws - Haagse Hogeschool HHS -

Facebook Twitter

Blogs - Leonard Geluk - Wereldburgerschap moet ook schuren. Onlangs vierde ik stilletjes een persoonlijk jubileumpje met mezelf toen ik realiseerde dat ik tien jaar bestuurder ben in het onderwijs.

Blogs - Leonard Geluk - Wereldburgerschap moet ook schuren

Eerst als wethouder in Rotterdam, later als ROC-bestuurder. In die periode heb ik een hoop meegemaakt en die ervaringen hebben mij gesterkt in de opvatting dat vorming niet ophoudt op het moment dat jongeren achttien worden en gaan studeren. Volkskrant-columnist Frank Kalshoven stelde tijdens de jaaropening van De Haagse dat de levenscyclus van mensen meer en meer verandert en dat een school niet alleen moet opleiden voor de eerste baan, maar voor het hele leven. Natuurlijk ben ik het met Kalshoven eens dat een goede opleiding belangrijk is voor de economische ontwikkeling van een mens en de samenleving, maar ik denk dat een school meer moet bieden dan alleen economisch gewin.

De Haagse Hogeschool. Link issuu archief.

Zeer omstreden reorganisatie

Link root page - Link De Haagse Hogeschool. Content. H/Link H/Link vormt samen met Link Online de onafhankelijke interne nieuwsmedia van De Haagse Hogeschool.

content

Gefuseerd uit studentenblad Atrium en personeelsblad Focus verschijnen magazine en website sinds augustus 2010. Link Online is de nieuwslink voor studenten en medewerkers, niet te missen op het intranet. Dossier Bouwkunde. Link 43 wat gaat er mis bij IT? Rene Rector (renerector71) sur Twitter. Link 43 by Link. Haagsestudent : De Haagse Studentenvakbond ......... PERSBERICHT: Haagse Studentenvakbond is ontstemd over verdwijnen kritisch hogeschoolblad — Haagse Studentenvakbond. PRESS RELEASE: Haagse Studentenvakbond is ontstemd over verdwijnen kritisch hogeschoolblad DEN HAAG – 15 May 2014 – De Haagse Studentenvakbond is verontwaardigd over het besluit van de Haagse Hogeschool om te stoppen met het hogeschoolblad H/Link.

PERSBERICHT: Haagse Studentenvakbond is ontstemd over verdwijnen kritisch hogeschoolblad — Haagse Studentenvakbond

Uit interne berichtgeving blijkt dat de laatste papieren editie van het blad verschijnt op 12 June 2014. De Haagse Studentenvakbond vindt dat een onafhankelijk hogeschoolmagazine meerwaarde biedt voor de student. H/Link magazine is een hogeschoolblad voor studenten en medewerkers dat fungeert als platform voor informatie, interactie, kennisdeling en discussie. De afgelopen periode zijn er kritische artikelen verschenen over verschillende dossiers. Haagse Studentenvakbond. Webarchive FreezePage: Haagse Studentenvakbond. Jemal Mohamed (dignitario) sur Twitter. PRESS RELEASE: Haagse Studentenvakbond is ontstemd over verdwijnen kritisch hogeschoolblad — Haagse Studentenvakbond. PRESS RELEASE: Haagse Studentenvakbond is ontstemd over verdwijnen kritisch hogeschoolblad DEN HAAG – 15 May 2014 – De Haagse Studentenvakbond is verontwaardigd over het besluit van de Haagse Hogeschool om te stoppen met het hogeschoolblad H/Link.

PRESS RELEASE: Haagse Studentenvakbond is ontstemd over verdwijnen kritisch hogeschoolblad — Haagse Studentenvakbond

Uit interne berichtgeving blijkt dat de laatste papieren editie van het blad verschijnt op 12 June 2014. De Haagse Studentenvakbond vindt dat een onafhankelijk hogeschoolmagazine meerwaarde biedt voor de student. H/Link magazine is een hogeschoolblad voor studenten en medewerkers dat fungeert als platform voor informatie, interactie, kennisdeling en discussie.

De afgelopen periode zijn er kritische artikelen verschenen over verschillende dossiers. DenHaagFM : Nu online: “Kritisch ......... DeHaagFM: "Kritisch hogeschoolblad de mond gesnoerd" » Den Haag FM. Den Haag FM » “Kritisch hogeschoolblad de mond gesnoerd” De Haagse Studentenvakbond is ontstemd over het besluit van de Haagse Hogeschool om te stoppen met het hogeschoolblad H/Link.

Den Haag FM » “Kritisch hogeschoolblad de mond gesnoerd”

Uit interne berichtgeving blijkt dat de laatste papieren editie van het blad verschijnt op 12 juni. Trajectum: Haags hogeschoolblad ter discussie. Profielen: Haags hogeschoolblad ter discussie. Foliaweb: Haags hogeschoolblad H/Link onder druk - henk strikkers. Hogescholen21 mei 2014 12:09 |Het maandelijkse magazine H/Link van de Haagse Hogeschool (HHS) dreigt te verdwijnen.

Foliaweb: Haags hogeschoolblad H/Link onder druk - henk strikkers

Advalvas: Kritische berichtgeving zou hogeschoolblad de kop kosten. De Haagse Studentenvakbond springt in de bres voor het maandblad van de Haagse Hogeschool, dat om zijn kritische artikelen opgeheven dreigt te worden.

advalvas: Kritische berichtgeving zou hogeschoolblad de kop kosten

Zo zit het helemaal niet, zegt de hogeschool zelf. In juni verschijnt waarschijnlijk de laatste editie van het maandblad H/Link van de Haagse Hogeschool, meldt de Haagse Studentenvakbond op zijn website. Het blad schreef enkele kritische artikelen, bijvoorbeeld over de ict aan de hogeschool. Het bestuur zou er genoeg van hebben, meent de vakbond. Kritische wereldburgers De redactie kan haar website voortzetten, maar voorzitter Jemal Mohamed van de lokale studentenvakbond verwacht niet dat ze daar even onafhankelijk kan opereren als in het magazine. Advalvas on Twitter: "Men wil 'meer discussie' , maar duiding gaat te ver: blad Haagse Hogeschool verdwijnt:

NotPICNIC : MT @hopersbureau Haags ... NotPICNIC : hmm, blijft nog wel erg stil ......... Het ironische gevaar van de communicatieafdeling. Link magazine, het tijdschrift dat 44 edities lang maandelijks berichtte over het wel en wee van De Haagse Hogeschool, stopt ermee.

Het ironische gevaar van de communicatieafdeling

Link online gaat nog wel door, al is niet duidelijk hoe lang nog en in welke vorm. Begin dit jaar werd het de redactie duidelijk dat er stemmen opgingen om te stoppen met het blad. De directeur van de dienst Communicatie & Marketing Annelies van Rosmalen is van mening dat de kosten van de papieren uitgave niet opwegen tegen de baten. Het laatste nummer ligt vanaf 12 juni in de bakken. Van Rosmalen licht toe: ‘We vinden de impact die het magazine heeft te laag. Of er in die nieuwe omgeving een plek is voor een relatief onafhankelijk nieuwsmedium als Link, is nog de vraag. FreezePage. Haags hogeschoolblad Link verdwijnt. Marketingrams : #marketing Einde voor papieren ...

Arnoker : Weer een hogeschoolblad dat ... Arnoker : De dienst communicatie van ... WindesheimJWM : Verdwijnt Haagse Hogeschoolblad? ... Marhaposan : Einde voor papieren Link: Link ... Jimfjansen : Zonde! Blad Haagse Hogeschool ... Lindo63 : Vreemde beslissing, bedenkelijke ... PietBakker : @jimfjansen De directeur ... PietBakker : @bertwestenbrink @jimfjansen ... Bertwestenbrink : @PietBakker @jimfjansen Zeg ... HenkStrikkers : Na slechts vier jaar schrapt ... HenkStrikkers : @peedebe Staat in het bericht. ... Advalvas_vu : Men wil 'meer discussie' , ... FlipseAb : @advalvas_vu Hoogste tijd voor ...

Jdroos : @FlipseAb @advalvas_vu Op de ... FlipseAb : @jdroos @advalvas_vu Ja. ... * Haags hogeschoolblad Link verdwijnt. Folia. Waar redactie en studenten van de Haagse Hogeschool al langer voor vreesden is werkelijkheid geworden: het hogeschoolblad Link zal niet langer verschijnen.

Folia

Het nummer dat morgen verschijnt zal de laatste editie zijn. Dat stelt de redactie van het magazine op haar eigen website. Geen vergelijkbaar alternatief De discussie over de toekomst van Link Magazine werd al sinds begin dit jaar gevoerd en ook Folia besteedde daar al eerder aandacht aan. In mei stelde René Rector, hoofdredacteur van Link, nog dat het medium niet ter discussie stond, maar drie weken later blijkt dat één van de twee poten van dat medium verdwijnt. Uit de reactie van Rector op de site van Link spreekt teleurstelling.

‘Er komt voor het magazine geen vergelijkbaar alternatief. ’Niet aan Link om te duiden’ De beslissing om Link Magazine na vier jaar al te schrappen is genomen door Annelies van Rosmalen. Dat Link verdwijnt vanwege (te) kritische berichtgeving spreekt Van Rosmalen pertinent tegen. Folia. Waar redactie en studenten van de Haagse Hogeschool al langer voor vreesden is werkelijkheid geworden: het hogeschoolblad Link zal niet langer verschijnen.

Folia

Het nummer dat morgen verschijnt zal de laatste editie zijn. Dat stelt de redactie van het magazine op haar eigen website. Geen vergelijkbaar alternatief De discussie over de toekomst van Link Magazine werd al sinds begin dit jaar gevoerd en ook Folia besteedde daar al eerder aandacht aan. In mei stelde René Rector, hoofdredacteur van Link, nog dat het medium niet ter discussie stond, maar drie weken later blijkt dat één van de twee poten van dat medium verdwijnt.

FreezePage: Haags hogeschoolblad Link. *** Haags hogeschoolblad Link verdwijntFolia Web. Link44 by Link. Foliaweb: Link-hoofdredacteur: ‘Er is nog heel veel onduidelijkheid’ Henk Strikkers. DUB: Medewerkers bezorgd over verdwijnen Haags hogeschoolblad. Medewerkers van de Haagse Hogeschool zijn kritisch over het verdwijnen van de papieren versie van hun maandblad. “Het zegt iets over de cultuur aan de Haagse Hogeschool”. “Een hogeschool kan toch niet zonder onafhankelijk nieuwsmedium?” , schrijft een medewerker op intranet. “Het lijkt me beter eerst een goed alternatief te realiseren, waar de gewenste interactie en discussie wel plaatsvindt, voordat er met het blad gestopt wordt. Nu breek je veel af van wat er opgebouwd is.” Trajectum: Bezorgdheid over verdwijnen Haags hogeschoolblad. Medewerkers van de Haagse Hogeschool zijn kritisch over het verdwijnen van de papieren versie van hun maandblad Link. 'Het zegt iets over de cultuur aan de Haagse Hogeschool.' 'Een hogeschool kan toch niet zonder onafhankelijk nieuwsmedium?

' schrijft een medewerker op intranet. 'Het lijkt me beter eerst een goed alternatief te realiseren, waar de gewenste interactie en discussie wel plaatsvindt, voordat er met het blad gestopt wordt. Nu breek je veel af van wat er opgebouwd is.' Nieuws - Link De Haagse Hogeschool. Link magazine, het tijdschrift dat 44 edities lang maandelijks berichtte over het wel en wee van De Haagse Hogeschool, stopt ermee. Link online gaat nog wel door, al is niet duidelijk hoe lang nog en in welke vorm. Begin dit jaar werd het de redactie duidelijk dat er stemmen opgingen om te stoppen met het blad.

Villamedia: Einde voor papieren Link. Nieuws donderdag 12 juni 2014 Link magazine, het tijdschrift van De Haagse Hogeschool, stopt, zo schrijft de redactie. Het laatste nummer verschijnt vandaag. Eerder dit jaar werd al bekend dat er mogelijk eeen einde kwam aan het blad. SNSR: Magazine Haagse Hogeschool nek omgedraaid. 12-06-2014 om 11:06:51 door Sensor. Het ironische gevaar van de communicatieafdeling. Folia magazine - het ironische gevaar. ScienceGuide: Wij zijn nog vaak een bastion Leonard Geluk HHS. 4 september 2014 - “De grootste bedreiging voor het HBO is dat de urgentie van verandering onvoldoende gevoeld wordt.” Leonard Geluk kwam uit het MBO naar ‘De Haagse’, ontmoet meer collegialiteit, worstelingen en wil een Skyteam.

ScienceGuide: De façade van kennis. 4 september 2014 - Eduard Schmidt bezocht Noord-Korea en keek rond op universiteiten. Hoe ranken zij? Hoe is de IT? Hoe delen ze kennis? CrmntFI. Content. Over communicatieafdelingen, universitaire pers en de vrijheid van meningsuiting. Linda Duits waarschuwde op 3 september in Folia voor een toenemende invloed van communicatieafdelingen op de universitaire pers. Tot nu toe heb ik altijd aan de kant gestaan als het schijngevecht tussen journalistiek en voorlichting weer eens losbarstte (meestal gaat die discussie over slechte journalistiek en slechte persvoorlichters), maar dit keer ‘hap’ ik. Vrijheid van meningsuiting De vergelijking met het dictatoriale Oezbekistan vind ik echt niet kunnen. Duits doet journalisten en bloggers in dictatoriale landen daarmee onrecht. De repressie van een bevolking door een dictatuur gaat heel veel verder dan een online magazine niet meer financieren.