background preloader

Limiting access/reach = forms of (in)direct censorship

Facebook Twitter

ANS: BREKEND RUNieuws achter slot en grendel. DUB: Nieuwssite Radboud Universiteit op slot. De Radboud Universiteit wil buitenstaanders liever geen onafhankelijk nieuws over de universiteit laten lezen.

DUB: Nieuwssite Radboud Universiteit op slot

De redactie van de nieuwswebsite RU-nieuws is boos. “Ik vrees dat we binnen een week of twee achter een inlogscherm zitten.” Eind vorig jaar besloot het bestuur dat het onafhankelijke universiteitsblad Vox minder vaak mocht verschijnen. Villamedia: Nieuwssite Radboud Universiteit op slot. Advalvas: Nieuwssite Radboud Universiteit op slot. RU: Nieuwsplatform verhuist naar RadboudNet. De nieuwssite ru.nl/nieuws verhuist naar RadboudNet.

RU: Nieuwsplatform verhuist naar RadboudNet

Daarmee wordt een duidelijke scheiding aangebracht tussen de interne en externe communicatie van de universiteit. Het nieuwsplatform zal na de verhuizing naar RadboudNet alleen nog te raadplegen zijn voor studenten en medewerkers. Daarmee wordt het nieuwsplatform nadrukkelijk het interne digitale communicatiekanaal van de universiteit. Op ru.nl zal het nieuws verschijnen dat ook voor externe relaties van belang is. De scheiding tussen interne en externe communicatie wordt doorgevoerd, nadat is gebleken dat de berichtgeving op het nieuwsplatform soms voor verwarring zorgde.

Digitaal podiumHet nieuwsplatform ging eind januari online en moest het digitale podium worden waar al het nieuws van de Radboud Universiteit te vinden zou zijn. RedactiestatuutHet nieuwsplatform moest het hiaat opvullen dat ontstond nadat Vox, in plaats van om de twee weken, maandelijks ging verschijnen. Tijd voor dé open mirror. UK: Radboud Uni wil buitenstaanders liever geen onafhankelijk nieuws over de universiteit laten lezen.

De Radboud Universiteit wil buitenstaanders liever geen onafhankelijk nieuws over de universiteit laten lezen. De redactie van de nieuwswebsite RU-nieuws is boos. “Ik vrees dat we binnen een week of twee achter een inlogscherm zitten.” Eind vorig jaar besloot het bestuur dat het onafhankelijke universiteitsblad Vox minder vaak mocht verschijnen. Sax.nu: Onafhankelijke nieuwsgarin... EM: Nieuwssite Radboud Universiteit op slot. De Radboud Universiteit wil buitenstaanders liever geen onafhankelijk nieuws over de universiteit laten lezen.

EM: Nieuwssite Radboud Universiteit op slot

De redactie van de nieuwswebsite RU-nieuws is boos. “Ik vrees dat we binnen een week of twee achter een inlogscherm zitten.” Eind vorig jaar besloot het bestuur dat het onafhankelijke universiteitsblad Vox minder vaak mocht verschijnen. Het blad verschijnt nu eens per maand. UK: nieuwssite Radboud Universiteit op slot. Cursor: Nieuwssite Radboud Universiteit op slot. Eind vorig jaar besloot het bestuur dat het onafhankelijke universiteitsblad Vox minder vaak mocht verschijnen.

Cursor: Nieuwssite Radboud Universiteit op slot

Ter compensatie werd in februari een ‘nieuwsplatform’ op de website van de Radboud Universiteit gecreëerd, waar persberichten en nieuws naast elkaar verschenen. Maar daar is de universiteit toch niet gelukkig mee. Het journalistieke nieuws zal voortaan alleen nog voor studenten en medewerkers te lezen zijn. Redactie Vox en nieuwssite RU Nijmgegen: stap op en doe het zelf! Eerlijk is eerlijk – het is een knap staaltje Stalinistisch persbeleid in Havana aan de Waal.

Redactie Vox en nieuwssite RU Nijmgegen: stap op en doe het zelf!

Radboud weert buitenstaanders van nieuwswebsite. 18-05-2011 om 13:31:00 door Sensor Buitenstaanders hebben niets meer te zoeken op de nieuwswebsite van de Radboud.

Radboud weert buitenstaanders van nieuwswebsite

De universiteit wil nieuws exclusief aanbieden aan medewerkers en studenten. En dat is erg tegen het zere been van de redactie van de website. 'Ik vrees dat we binnen een week of twee achter een inlogscherm zitten.' Diesviering 2011. Donderdag 19 mei 2011 viert de Radboud Universiteit Nijmegen haar 88e Dies Natalis.

Diesviering 2011

De viering van de Dies Natalis begint traditiegetrouw met een eucharistieviering om 10.30 uur in de studentenkerk. De deken van Nijmegen, mr. J.A.N. Stuyt SJ, gaat voor en houdt de overweging.Om 14.00 uur vindt in de Aula de plechtige academische zitting plaats. Nijmeegse universiteitskrant voelt zich op web gecensureerd - Onderwijs. Sander Heijne − 19/05/11, 11:02 Radboud Universiteit De redactie van de Nijmeegse universiteitskrant Vox voelt zich op internet gecensureerd door het bestuur van de eigen Radboud Universiteit.

Nijmeegse universiteitskrant voelt zich op web gecensureerd - Onderwijs

VK: Stop de teloorgang van de universiteitsjournalistiek.

Een open vraag aan de Rector Magnificus tav Sloterdijk

Brief voor behoud universiteitsmedia in de Volkskrant. Fittie over accreditatie‬‏ VK: op-ed Is de onafhankelijke universiteitskrant ten dode opgeschreven? - Bezuinigingen in het hoger onderwijs. Redactie − 19/05/11, 13:43 © colourbox Steeds vaker worden universiteitskranten bestierd door communicatieafdelingen in plaats van onafhankelijke journalisten.

VK: op-ed Is de onafhankelijke universiteitskrant ten dode opgeschreven? - Bezuinigingen in het hoger onderwijs

Nijmeegse censuuruniversiteit censureert verder. Parrèssia I. Sign up | Login Welcome Map Feed Details Download Help About Blog Locate Me Explore Area Center Item Zoom Marquee.

parrèssia I

KSU: Universiteitsjournalistiek weer op de schop. Posted by kritischestudentenutrecht under AlgemeenGeef een reactie In dit artikel van vandaag in de Volkskrant hebben ze het over de teloorgang van de universiteitsjournalistiek met een leuke foto van de bezetting in Utrecht er bij haha. Gelukkig is er in Utrecht altijd nog Krantje Boord, maar daar schrijven ze dan natuurlijk niet over. Krantje Boord « Kritische Studenten Utrecht. Krantje Boord – Kritisch en Onafhankelijk In deze twee-maandelijkse krant wordt er met een kritische blik gekeken naar thema’s die voor studenten aan de universiteit en de hogeschool van belang zijn.

Deze krant probeert de leegte te vullen die de verdwijning van het U-Blad heeft achtergelaten. Het doel van deze krant is om te informeren, maar vooral dialoog en actie te bevorderen. Lees hieronder de vorige edities van Krantje Boord New: Krantje Boord #9 Oktober 2011 Krantje Boord nr. 7 Juni 2011 Krantje Boord nr. 6 April 2011 Krantje Boord nr. 5 Februari 2011 Krantje Boord nr. 4 December 2010 Krantje Boord nr. 3 Oktober 2010 Krantje Boord nr. 2 Augustus 2010. Univers: Censuur achter gesloten deuren. De redactie van de Nijmeegse universiteitskrant Vox voelt zich op internet gecensureerd door het bestuur van de Radboud Universiteit. Na een reeks conflicten over de journalistieke onafhankelijkheid zijn de webberichten van de redactie binnenkort alleen nog op een besloten website voor studenten en medewerkers te lezen, aldus de Volkskrant.

Eerder ging de website van Vox al op in de website van de universiteit. Daarna ontstonden er volgens de universiteit diverse problemen. Zijn universiteitsbladen achterhaald? Cover Ublad Protest! De barricades op! Dat is wat studenten en de universiteitsraad van de Universiteit Utrecht vandaag gaan doen in de hoop hun Ublad van de ondergang redden. De universiteitskrant heeft namelijk alleen nog maar toekomst online, zo besloot het college van bestuur. Maar is het zo gek dat Ublad is opgeheven?

Want wat schreef zijn collega-hoofdredacteur Armand Heijen twee jaar geleden in Ublad? Dat het bij universitaire pers niet ging om ,,scoops halen” of „meedoen aan een welles-nietesjournalistiek”, maar om „loyaliteit in plaats van distantie (…) omdat je het beste met je instelling voor hebt en daarin een zekere verantwoordelijkheid draagt”. Steeds vaker gaan hoofdredacteuren met bestuurders “mee naar ‘heidagen’ om samen gezellig te brainstormen over imago, branding en marketing van hun universiteit.” Studio NRC. Communicatie universiteiten, ofwel: de afdeling censuur.

Rammelende PR-campagne van hoofdredacteuren hogeronderwijsbladen. Op VK Opinie een artikel, live om 08.00 uur. Een gerelateerd artikel van 3(!) Kolommen in de Volkskrant zelf (p. 8 binnenland) en om 13.58 uur een blog op Communicatie Online. Al eerder 17 mei een artikel op Villamedia.nl. Een beetje voorlichter zou trots zijn op zo’n gecoördineerd media-offensief, ofwel PR-actie. Alleen, dit is een PR-actie van hoofdredacteuren van hogeronderwijsbladen.

Het opiniestuk rammelt hier en daar, dus voor commentaar ga ik wat grasduinen in de tekst, want als betaalde leugenaar en censuurdeskundige mag ik zeker wel selectief shoppen. PR-campagne hoofdredacteuren hogeronderwijsbladen geslaagd? Univers: Opinie: het belang van universiteitsbladen.

NEIN - Anne Dohmen ad interim Hoofdredacteur VOX

ANS: Vox nu ook fysiek gecensur... 'Mogen we er als-je-blíeft in?' ‘Mogen we er als-je-blíeft in? Het was even wennen vanochtend, het nieuwe pasjessysteem op de campus. Om kwart voor negen stonden verschillende mensen aan Comeniuslaan 6 tegelijk te roepen in de intercom. Vox nog verder achter slot en grendel. Mirror.